Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tanárok miért sérthetetlenek?

A tanárok miért sérthetetlenek?

Figyelt kérdés

Ha én elkezdem mondani,hogy mennyire rossz tanáraim voltam, mennyi probléma volt velük.Több diákban is örök nyomot hagytak (nem perverz értelemben).Akkor még én vagyok a rossz,hogy így merek beszélni szegény,szerencsétlen pedagógusokról.

Kirúgni vagy kirúgatni nem lehet őket, csak mert nem oktatnak jól, meg emberileg nullák.Nagy dolgot kell csinálniuk,hogy eljussanak a szerződésbontásig.

Orbán helyében azt csinálnám, hogy megadnám nekik, amit követelnek, vagyis versenyszférához igazítanám a béreket.De, melléje olyan szigorú minőségbiztosítási rendszert vezetnék, hogy csak pislognának.Azaz, teljesíteni kellene, produkálni, nem a feneket vakargatni, meg eljátszani, hogy "most nincs kedvem tanítani, olvassatok gyerekek némán". Ehhez is külön jogviszonyt "oktatási szolgálat" kellene létrehozni.

2022. jan. 31. 20:09
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:

Pont ezért kéne év végén, és nem év elején értékelni.

De mint írtam, ez csak az értékelés kiegészítése lenne, hogy kiszűrjék az extrémeket. 3 gyerek a 300-ból még nem sok. De ha 250 gyomorgörccsel megy be, ott már biztos van valami gond.

Nekem matektanárom volt ilyen, az osztály nagyrésze félve ment be az órájára. Nem tudott tanítani, de ha valaki nem értett valamit, akkor ordított. Nekem mondjuk soha semmi bajom nem volt a matekkal, mint tantárggyal, egyszer megmutatták, aztán tudtam. Még ennél a tanárnál is majdnem mindig. De nekem is volt olyan, hogy csak pislogtam, hogy ez most hogy a fenébe jött ki. Csak én az osztállyal ellentétben meg mertem kérdezni, hogy most mi van, mert én voltam a kis kedvenc. Velem nem ordított, de ugyanúgy elmondta még egyszer. Érted, ugyanúgy. Hát milyen tanár már az olyan, aki szó szerint elismétli a magyarázatot, pedig azt elsőre se értették meg. Mondjuk mire az ismétlés végére ért, addigra felfogtam, hogy mást magyaráz, és mást írt a táblára, konkrétan a táblai volt a hibás. Aztán amikor rámutattam, hogy hibázott, onnantól nem voltam kis kedvenc, onnantól velem is ordított minden hülyeségért. (Ez mondjuk nekem inkább pozitív volt, hiszen nem akartam egy ilyen gyökér kis kedvence lenni, de ez is milyen már, hogy azért utál meg egy diákot, mert az felfedez egy hibát.)

Egyedül én mentem olyan egyetemre, ahol kellett a matek, a többiek mind elhitték magukról, hogy hülyék. Szerintem ez az ember több kárt okozott az oktatásban, mint hasznot. És ha csak az ilyeneket szűrnék ki az iskolákból, már az is hatalmas fejlődés lenne.

2022. jan. 31. 22:55
 12/35 anonim ***** válasza:

Szerintem egy egyszerű visszacsatolás mindenképp kellene a rendszerbe. Amelyik rendszerben nincs semmilyen visszacsatolás az teljesen kontrollálhatatlan.

A gyereket meg nem kéne úgy kezelni mint egy kaktuszt, vannak érzelmei, a maga módján tud véleményt nyilvánítani egy-egy tanár munkájáról.

Így felnőttként ha visszagondolok a tanáraimra, összesen 3-4 normális tanárt tudok kiemelni, köztük az egyik osztályfőnökömet, aki valóban tett azért hogy embert faragjon belőlünk, de mindezt szeretettel, kicsit mintha második anyánk lett volna... nem is lett senkiből bűnöző, drogos, stb, persze nincs 100% összefüggés, de nyilván használt.

Viszont egyszerse volt hogy az ő órájára gyomorgörccsel mentem volna be..

Ellenben volt rengeteg léhűtő tanárom. Az ő óráira se jártam be gyomorörccsel, mondjuk nem is tanultam semmit.

Na de voltak az őrültek. Az a típus aki élvezi ha rettegnek tőle. Én tartom magam ahhoz hogy ezek az emberek pszichopaták, de biztos kijavítanak, hogy ez normális.. Na az ő óráikra gyomorgörccsel jártunk be. Nem 4-5 gyerek, MINDENKI. Volt hogy áttanultam a hétvégét, ahelyett h játszottam volna, mint minden normális 12 éves.. Előtte már nem aludtam, hétfőn reggel kisírt szemmel mentem iskolába.. néhány osztálytársam beteget jelentett, de hiába, ők még jobban megszívták előbb-utóbb..

És az a durva hogy több ilyen tanárt is tudok mondani. Minden évre jutott egy ügyeletes pszichopata.

Én úgy gondolom ezeket lehetne kiszűrni egy ilyen visszacsatolással, egy egyszerű kérdőívvel. A szülőt is be lehet vonni, a normális szülő látja hogy mitől retteg a gyerek. És a tanártársakat is. Mivel róluk mindenki tudta hogy ilyenek, mégse tettek semmit.. és hát ez a többi tanárt is minősíti valahol.

2022. jan. 31. 23:36
 13/35 anonim ***** válasza:

"hogy kiszűrjék az extrémeket"

Azokat ilyen kérdőívek nélkül is kiszűri a rendszer, mert a gyerek kommunikál a többi gyerekkel is, a szüleivel is, az ofőjével is, a többi tanárral is - valamint ezek mindegyike mindenki mással.

2022. febr. 1. 05:41
 14/35 anonim ***** válasza:

"Szerintem egy egyszerű visszacsatolás mindenképp kellene a rendszerbe."

Van visszacsatolás ezer. De semmiképpen sem gyerekekre kell az ilyet bízni. Ha a gyerek (akár csak egy) jelzi, hogy gond van (bárhogyan, nem kell ehhez kérdőívezés, hanem egyszerűen csak figyelni kell a gyerekre: szóban, a viselkedésével, stb. - a gyerekre való figyelés nélkül a kérdőív se ér semmit, főleg, ha csak év végén van, mert addigra a gyerek már hosszú hónapok óta szenved), akkor a szülő, a tanár, a többi tanár, a munkaközösségvezető, az igazgató dolga lépni, pl. bemenni órát látogatni, hogy ők, felnőtt, szakértő szemmel is lássák, mi lehet a gond, és megértetni az adott tanárral, hogy min kell változtatnia - vagy pedig kirúgni őt. Ezt semmilyen szinten nem szabad (gyomorgörcsös, tehát a kérdőívet is csak félve, esélyes, hogy nem valós válaszokkal kitöltő!!!) gyerekekre bízni.

"Én úgy gondolom ezeket lehetne kiszűrni egy ilyen visszacsatolással, egy egyszerű kérdőívvel. A szülőt is be lehet vonni, a normális szülő látja hogy mitől retteg a gyerek. És a tanártársakat is. Mivel róluk mindenki tudta hogy ilyenek, mégse tettek semmit.. és hát ez a többi tanárt is minősíti valahol."

Meg a szülőt, aki hagyja, hogy a gyereke egész hétvégén tanuljon, és aki akkor sem megy be beszélni az ofővel, az igazgatóval, ha a gyereke és annak az egész osztálya gyomorgörcsös, és nem veszi a fáradságot, hogy elintézze, hogy a gyereke másik osztályba vagy akár iskolába járhasson!

A gyerekekkel kitöltetett kérdőív csak arra lenne jó, hogy az érintett felnőttek csak még jobban eltolhassák maguktól a felelősséget!!!

2022. febr. 1. 05:56
 15/35 anonim ***** válasza:

23, hogy kiszűrjék az extrémeket"

Azokat ilyen kérdőívek nélkül is kiszűri a rendszer,

Hát hogyne. Az a tanár még mindig ott dolgozik.

2022. febr. 1. 08:12
 16/35 Magyarország jobban teljesít ***** válasza:
SOk az alkalmatlan tanár és ez nagy baj. Engem is tanított már nem egy alkalmatlan.
2022. febr. 1. 09:51
 17/35 anonim ***** válasza:

Azért nem írnám le az összes pedagógust, mert van köztük nagyon felkészült és emberséges is.

Nekem van tanári diplomám, tanítottam is egy, a városban nem is rossz hírű általános iskolában és óriásit csalódtam a kollégákban. Végül nem is "az állandóan a telefonját nyomkodó, beszólogatós, visszadumálós, a padtársát vonalzóval verő, éneklés címszó alatt "mulatós slágereket" óbégató, beszívott hülyegyerekek" miatt mentem el (akik nem mellesleg lekrvázták édesanyámat és semmilyen szankciója nem volt), hanem sokkal inkább a többi tanár miatt. Ugyanazt és ugyanúgy tanítottak, mint mikor 1980-ban kijöttek a főiskoláról. Csak a saját szakomról tudok nyilatkozni, ami a történelem, de nem hittem volna, hogy 2010 után még valaki(k) marxizmust tanít(anak) és mikor szóvá tettem, hogy azért a történelemtudomány már másként szemlél dolgokat, akkor én voltam a hülye. De teljesen odavoltak egymásért, mikor képesek voltak betenni a gyerekeknek egy videót, hogy mennyire haladnak a korral...

Szóval no komment. Támogatnám valamilyen szinten az ellenőrzést és legfőképp a kötelező továbbképzésüket mind tanítási módszertanból, mind a saját szakjukból.

Ahogy azt is el kéne felejteni végre, hogy az iskolát vagy tanári kart támogató pénzes apuci neveletlen kölykét nem lehet kirúgni...

2022. febr. 1. 10:23
 18/35 anonim ***** válasza:

"Nekem matektanárom volt ilyen, az osztály nagyrésze félve ment be az órájára. Nem tudott tanítani, de ha valaki nem értett valamit, akkor ordított. ... több kárt okozott az oktatásban, mint hasznot. És ha csak az ilyeneket szűrnék ki az iskolákból, már az is hatalmas fejlődés lenne.

Hát hogyne. Az a tanár még mindig ott dolgozik."

Te mit tettél (meg a szüleid!) azért, hogy ne dolgozhasson ott?

Ha te azóta már nem ott tanulsz, nem tudhatod, hogy nem változtatott-e a módszerein.

2022. febr. 1. 14:01
 19/35 anonim ***** válasza:

"lekrvázták édesanyámat és semmilyen szankciója nem volt"

Rajtad múlott, hogy lesz-e szankciója.

2022. febr. 1. 14:03
 20/35 anonim ***** válasza:

"Támogatnám valamilyen szinten az ellenőrzést és legfőképp a kötelező továbbképzésüket"

Iskolai szinten kellene ellenőrizni őket, nem a pedagógusminősítési rendszerrel, ami egy kalap trágya.

Kötelező továbbképzés pedig régesrég van.

2022. febr. 1. 14:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!