A keresztény fideszeseknek mi a véleménye arról, hogy Magyarországra régen a kereszténységet gyilkosságokkal, és földuzsorával erőltették rá? Hisz szerintük ez a vallás a szentírás, és sérthetetlen.
"szerintük ez a vallás a szentírás"
Szerintük.
Ha kicsit alaposabban rámész a témára, rájössz hogy a keresztény vallásnak nem sok köze van a bibliában leírtakhoz!
Arra alapoz, de saját szabályokat fogalmaz meg, még az sem baj ha az ellentmond Isten szavának.
Példa: 2Mózes 20,4
Ne csináljatok magatoknak bálványokat, se faragott képet, se oszlopot ne emeljetek magatoknak, se kőszobrokat ne állítsatok fel a ti földeteken, hogy meghajoljatok előtte, mert én vagyok az Úr, a ti Istenetek.
Hát a kereszt, Mária-szobrok, Jézus-szobrok mik?
Máté 23:9: Ezenkívül senkit se szólítsatok atyátoknak a földön, mert csak egy atyátok van,a az égi.
Akkor mi is van a szent-atyával, azaz a pápával? (pappas, papa, azaz atya)
Megint egy olyan kérdés, ahol a kérdező még most se tudta feldolgozni, miszerint vasárnap a templomba kellett mennie és nem nézhette otthon a mesét.
Ahogy most is akkor is hiába mondta valaki magára, miszerint ő keresztény, attól még nem lesz az, csak ha úgyis él.
Azt meg már megse említem mennyi keresztényi irányzat van és azok miben térnek el (református és katolikus sokszor mintha nem is ugyanaz a vallás lenne).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!