Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak én nem látom azt, hogy a...

Csak én nem látom azt, hogy a Mi Hazánk Mozgalom egy picit is megemlékezett volna a holokauszt nemzetközi emléknapjáról?

Figyelt kérdés

Nem láttam olyan pártot, amelyik csak egy kép, vagy videó, vagy egy poszt formájában nem emlékezett meg volna róla.

Sok politikus a saját Facebook vagy Youtube oldalán is megemlékezett a világtörténelem egyik legnagyobb népirtásáról, amiben a halottakat 9-11 millió ember teszik (nagyobb szám mint Magyarország népessége), közülük 600ezer ember Magyar volt.

Megnéztem a Mi Hazánk Facebook oldalát, Youtube csatornáját, Tiktokját, de sehol semmi, pedig már egy nap eltelt azóta.

Mi erről a véleményetek?

2022. jan. 28. 05:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
69%
Hát igen, inkább mentegetik a pártok. Mondhatnánk mentik a menthetetlent.
2022. jan. 28. 11:55
 22/73 anonim ***** válasza:
75%

Akkor legyen már nemzetközi emléknap:

augusztus 13. (Azték Birodalom bukása, indiánok kiirtása),

november 4. szombatja (Holodomor),

május 20. (Kambodzsai népirtás),

május 21. (Circassiai népirtás),

április 7. (Ruandai népirtás).

És legyen akkor már emlékév:

2027-től minden 10. év (Mongol Birodalom hadjáratainak 820. évfordulója),

2029-től minden 10. év (A Nagy Ugrás után elkezdődő éhinség 70. évfordulója).

És még lehetne folytatni a sort több száz eseménnyel, és megemlékezhetünk minden megnyomorult emberről az őskortól máig, csak semmi értelme.

2022. jan. 28. 18:20
 23/73 anonim ***** válasza:
36%

De ez európában történt utolsó, többek között a magyarok miatt.

Indián népírtáshoz neked mi közöd? Semmi.

2022. jan. 28. 18:32
 24/73 anonim ***** válasza:
75%
A holokauszthoz sincs semmi közöm, ötven évvel utána születtem.
2022. jan. 28. 18:36
 25/73 anonim ***** válasza:
29%

De a magyar népnek van hozzá köze.

Ilyen alapon te nem is magyar vagy, mert semmi közöd a magyarokhoz.

De azért az 1000 éves országra meg a magyar (zsidó) tudósokra büszke vagy, nem?

2022. jan. 28. 18:39
 26/73 anonim ***** válasza:
30%
Egyre szánalmasabbnak tartom ezt a pártot a híveivel együtt. Tudatlanság és tiszteletlenség felsőfokon. Ennek aztán tényleg semmi értelme, hogy így mentegetik magukat.
2022. jan. 28. 18:40
 27/73 anonim ***** válasza:
72%
25, ha a zsidók asszimilálódnának, lenne közünk hozzá. De nyilván nem tették. Különben nem is lett volna holokauszt... És a logikáddal ők is bűnösök sokkal durvább dolgokban, mint a kommunizmus bűnei.
2022. jan. 28. 19:14
 28/73 anonim ***** válasza:
30%
Hát ez butaság utolsó.
2022. jan. 28. 19:16
 29/73 anonim ***** válasza:
88%

#19 vagyok

Kedves kérdező, a második világháború kirobbant volna a komcsik miatt is! a komcsik tervei szerint egész európát meg akarták hódítani! és ameddig mai napig nincs náci ország, van 5 kommunista ország! szóval a kommunisták miatt több ember halt meg! a baloldal mégsem csinál semmit! szóval akkor? propaganda kérdés,,,, csak a Mi Hazánkat próbálod nácinak beállítani! szána.... inkább le se írom! te is tudod hogy az vagy :)

2022. jan. 28. 22:15
 30/73 A kérdező kommentje:

22

A holokauszt azért nemzetközi emléknap, mivel ők világszerte élnek. Indiánok kiirtásáról, holodomorról, kambodzsai, ruandai népirtásról azoknak kell megemlékezniük, akik elkövettték és akik az áldozatok. Holokausztban Magyarország benne volt az elkövetők közt, és az áldozatokhoz is tartozik. Bár nem tagadom, hogy Magyarország rá volt kényszerítve rá, hogy elkövesse.

27

Már rég asszimilálódtak. Óriási különbség van a Izraeli lakosokhoz képest, alig van aki még tudna héberül, nem mindenki követi a vallást, szokásaikat. És nem azért volt holokauszt, mert nem asszimiláltak. Holokauszt időszakában alig tudták felismerni, hogy ki a Zsidó, és ki nem. Az is annak számított akinek a teljesen távoli rokona az volt, de igazából az a Zsidó, akinek az anyja az, vagy felvette a vallást. És a kommunizmus bűneiről csak annyit, hogy nem direkt voltak a felsőbb emberek között Zsidók.

29

Az "egész európát meg akarták hódítani" az talán hidegháborúban következett be, de az nem világháború. "és ameddig nincs náci ország" Isten ments. Képzeld el, ha most lenne mondjuk 1934óta 5 náci ország. Azóta 88 év elteltével hány áldozat lenne? A baloldal azért nem csinál valamit a kommunista országokkal kapcsolatosan, mivel ezt látja jónak ha vannak. Gondolom a Mi Hazánk is azért nem emlékszik meg erről a nemzetközi emléknapról, mivel a holokausztot látja jónak. Ha azért találod ezt a kérdést propaganda kérdésnek mivel sok válaszra válaszolok, az azért van, mivel szeretnék párbeszédbe kerülni velük, és megérteni az eszme rendszerükkel. Igen, próbálom beállítani annak, szerinten ha Európában trend lenne a nácizmus, akkor ők honosítanák meg Magyarországon, de szerencsére amíg ez elítéletendő Európában, addig nem teszik, csak gyöngéden. Az utolsó mondatodat azt hiszem megértettem, de azt dicséretnek tudom csak venni.

2022. jan. 29. 03:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!