Egy IGAZI FÉRFI hogy képes a melegpropagandista ellenzékre szavazni?
A heterók, melegek, biszexek, aszexek, pánszexek, demiszexuálusok, vegák, vegánok, szőrtelenítők és szőrösek, vallásosak és ateisták, vezetni tudók vagy nem tudók, ép testűek, testi vagy szellemi fogyatékkal élők, munkanélküliek, szegények, középosztálybeliek, gazdagok és milliárdosok, feketék, ázsiaiak, fehérek, arabok, fiatalok, középkorúak és idősek is mind IGAZI férfiak, akik szavazásra jogosultak, ha magyar állampolgárként élnek.
Nincs olyan dolog, amitől valaki igazi vagy hamis férfi lenne
Nő vagyok (demigirl, de az egyszerűség kedvéért nőként hivatkozom magamra leginkább), biszex, a hajam a vállam fölé ér, kockás inget hordok, nem sminkelem magam túl, nem tudok varrni, ritkán főzök, ha valaki az ismerőseim közül terhes lesz, nem sikítozom örömömben és ugrálom körbe, hogy "jaj de jó", viszont ennek ellenére nem érzem magam kevesebbnek, mint a többi nő, aki nőiesebb és rendelkezik olyan képességekkel, amikkel én nem. Ki tudja, lehet én is jó vagyok valamiben, amikben ők nem.
A szavazata minden embernek ugyanannyit ér a mai magyar társadalomban, anonim a szavazás, mindenkinek joga van az x-et arra a helyre rakni, ahol úgy érzi, a legjobb lenne.
Leegyszerűsítve:
Bármely korban az emberek adott százaléka rendelkezik alacsony intelligenciával. Ezek az emberek általában képzetlenek is maradnak, így az alacsony intelligencia ismeretek hiányával és az összefüggések felismerési képességének alacsony voltával is együtt jár.
Nos ezekre az emberekre minden korban szükség van, hiszen ők a társadalom bázisa, ők végzik az egyszerű fizikai munkákat, ők szaporodnak, ők termelik meg a táplálékot.
Ezeknek az embereknek az irányítását évezredeken keresztül a vallás látta el. Most a vallás helyébe lépett a populizmus. Ezt ismerte fel Orbán, ezért lettek ezekből az emberekből fideszesek.
UI: az emberek 70%-a ezt a hozzászólást sem fogja megérteni, főleg mert el sem jut ide, hogy elolvassa (--> funkcionális analfabéta).
#67, én egyetértek veled
Sajnos egyébként művelt emberek között is sok a fideszes, csomó tanárt, egy diplomás párt, a falu lakosságának kb 60%-a (végzettségtől függetlenül), sőt, fiatal, kollégista, mindig színjeles tanuló szobatársam is a Fideszre szavaz.
Nem feltétlen műveltségtől függ. A szobatársam pl a lakhelye miatt Fidesz szavazó, mert ott vonulgatnak mellette a migránsok és a szülei és a propaganda reklámok telebeszélték a fejét, hogy, ha az Ellenzéki Összefogás nyer, akkor még többen lesznek.
Viszont, ami biztosítja szerintem a Fidesz sikerét az az, hogy az emberek igen nagy hányada nem néz utána a dolgoknak, mielőtt döntést hoz. Elmegy, rak egy X-et, majd megy a dolgára inni, melóba, haza, mintha mi se történt volna. Nem végez előzetes utána nézést.
Nekem a szüleim és a legtöbb ismerősöm egyébként ellenzéki vagy megtért fideszes (olyan ember, aki Fidesz-szavazó volt, de már nem az). Ugyanakkor azt látom rajtuk, hogy ugyanúgy az alapján szavaztak eddig, hogy "utálom a Fideszt, nem arra" kb mint a Fideszesek "fúj Ellenzék, fujj Gyurcsány" alapú döntése. Idén mondjuk logikus, hogy az Összefogást választják, hiszen mégiscsak több párt ideológiája érvényesedik benne és ezen kívül csak kis pártok vannak, mint alternatíva, melyeknek győzelemre nincs esélyük. Korábban, mikor az ellenzék megosztottabb volt, kérdeztem, kire szavaztak, annyit mondtak "eh, megnéztük a lapot, amelyik neve megtetszett, arra...nem Orbánra"-jó, lehet csak diplomatikusak akartak lenni, hogy a kiskorú gyerekük ne ezzel foglalkozzon még, de engem akkor is zavart a tudat, hogy "bakker, mi van, ha ők is úgy mennek szavazni, mint a borsodi cigányok? Ha megkérdezik őket az utcán, miért voksoltak arra, akire és égés lenne számukra, számomra, a testvéreim számára meg azoknak, akik ismerik őket. Az intelligensebb Fideszesek is elítélnék őket.
Szóval azt mondom, az Ellenzéki ember se feltétlen okos, alapos ember, de általában véve szerintem többet gondolkodik, kevésbé átverhető, mint egy Orbán fanatikus.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!