Valójában nem arról van szó, hogy kevés a munka erő, hanem éppen, hogy le kellene építeni?
Sokat megy a sírás, hogy a szociális dolgozók, pl tanárok, rendőrök, ápolók, orvosok, mennyire keveset keresnek.
Ezzel szemben a valóság az, hogy a kiégett orvosokat, tanárokat, rendőröket, ügyvédeket, bírókat akik vagy végig vedelik az egész munkát, vagy vagy korruptak, vagy drogoznak. Rég lekellett volna cserélni. Nincs arról szó, hogy kevés a fizetés es ezért rossz az élet. Én kőművesnek tanultam, hát nekem alkoholista, presztízs veszetett tanárok voltak akiket, drogos bírók, rendőrők akik amúgy sem akarnak intézkedni+ a jog sem védi őket. Na már most egyrészt az ilyen alkalmazottakat, nem hogy megfizetni kell, hanem kirúgni, leépíteni. Aztán a megmaradt tisztességes dolgozói rétegnek fizetést emelni. Tehát lehet arról beszélni, hogy ezek a szociális szakmák ki vannak égve, és erről pl az állam tehet. Valójában ha apránként vizsgáljuk ezeket a rendszereket, azt látjuk, hogy a dolgok szimpátia alapján mennek, pofára és szubjektíven, korruptan és "urambátyám" szerűen. A valódi probléma megoldások helyet. Gondolok itt arra, hogy pl egy tanár, egyes embereknek nem adja meg az ötöst, mikor egy két pontra van tőle, míg másoknak simán felfelé kerekit. Nekem személyes példám volt, hogy ötösre tudtam az anyagot, de a tanár nem adta meg mondván, hogy "úgy se járok be iskolába". És akkor csodálkozunk, hogy kevesebb diák jut be egyetemre + az állam is csak nehezíti az egyetemre való bejutást, azzal hogy egyre kevesebb a támogatott szak ? Ezek olyan problémák amik egymásra épülő láncreakcióban vannak. És lehet mondani, hogy fizetés emeléssel meglehetne ezeket oldani. Valójában számomra elég visszás az, hogy az a tanár, az az orvos, az a rendőr, vagy az a bíró, vagy ügyvéd, aki nem is végzi jól a munkáját. Ne kapjon jó fizetést.
"Ezzel szemben a valóság az, hogy a kiégett orvosokat, tanárokat, rendőröket, ügyvédeket, bírókat akik vagy végig vedelik az egész munkát, vagy vagy korruptak, vagy drogoznak. "
😉
"pl egy tanár, egyes embereknek nem adja meg az ötöst, mikor egy két pontra van tőle, míg másoknak simán felfelé kerekit. Nekem személyes példám volt, hogy ötösre tudtam az anyagot, de a tanár nem adta meg mondván, hogy "úgy se járok be iskolába"."
Az órai munka, füzetvezetés is hozzá tartozik a jegybe. Namost ha iskolakerülő vagy és alig jársz be gondolom órán is alszol mire is adjon jó jegyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!