Miért nem áll ki Orbán Viktor vitázni?
Legutóbb, amikor kiállt, 2006-ban, akkor gyurcsány ferenc volt a "vitapartnere". Ez a gyurcsány ferenc szemrebbenés nélkül elkezdett hazudozni, megígérte, hogy kolbászból lesz a kerítés, és Orbán Viktort nevezte hazugnak, amiért arra figyelmeztetett, hogy gyurcsány megszorításokat fog eszközölni.
Vagyis ez nem vita volt, egy vitában ugyanis a két fél meghallgatja egymást és értelmes kérdésekről folytat eszmecserét. A néző pedig megismeri egyik vagy másik fél álláspontját. Ez a gyurcsány ferenc ehelyett azt csinálta, hogy felhasználta ezt az eseményt meglehetősen gusztustalan módon arra, hogy hazudozzon, össze-vissza beszéljen, dobálózzon jól hangzó ígéretekkel, és mindenféle összehordott, jól hangzó ígéretekkel manipulálja az embereket, az ellenfelét pedig lejárassa.
Azután meg is nyerte a választást, majd megszorításokat vezetett be, az őszödi beszédben pedig elmondta, hogy "hazudtunk reggel éjjel meg este".
Kérdezem én, hogy ezek után Orbán Viktornak szerintetek miért kéne a jövőben ilyen "vitákba" belemennie, tudván, hogy mi a baloldali politikusok módszere?
"2002-2009 között hatalmon lévő politikai garnitúrával szövetkezik, az azt jelenti, hogy azt a politikai kurzust akceptálja. Ha ez nem így lenne, függetlenül indulna"
Egyetértek.
Amikor a 2. vh-ban Amerika megállapodott az oroszokkal, akkor elfogadták az oroszokat és legjobb barátok lettek.
A hidegháború meg nem is létezett...
Ennyit fogyatékost egy helyen. Szánalmas...
"2006. október 23-án gyurcsány lövetett az emberek közé és még sorolhatnám"
Sorolhatnád, de az se lenne igaz. Még bíróságon is megpróbálták ráfogni Gyurcsányra, hogy neki köze volt hozzá, de ott se sikerült.
El lehetne felejteni a tévképzeteket.
Az akkori rendőrség a rendszerváltás előtti rendszerben szocializálódott és senki nem szervezte újra, készítette fel őket arra, ha a tüntetők nem a legbékésebbek.
Ez minden addigi kormány hibája volt, de ettől még nem azok a kormányok lövettek, amik közt amúgy fideszes kormány is volt.
"A vizitdíj, napidíj, ágydíj"
Amik amúgy jó ötletek voltak, legalábbis az akkori egészségügyünkre ez ráfért volna.
"gyurcsányt egy erkölcsi nullának tekinti, illetve mindenkit, aki az ő politikáját tolja valamiképpen"
Az feltűnt, hogy ilyen ostobák az emberek, de ez inkább az embereket jellemzi.
Azért mert Gyurcsány mond valamit még nem feltétlenül lesz az a valami hülyeség, viszotn a fideszesek így kezelik.
"Hát vissza mehetünk oda, sőt, a Rákosi-rendszerbe is. Az Apró-Dobrev-család akkor kezdte el ugyanis kiépíteni a hatalmát."
Ja, mert Pintér egyetlen egy kitüntetést sem kapott akkor. :DDD
Kásler szüleit kifejezetten '56 után léptették elő, amikor kifejezetten csak a rendszer csicskáit emelték fel.
Na, akkor most szemezgetni fogok.
"Másrészt meg O1G. Én mindig is vita párti voltam és most is az vagyok, de egy MZP leálljon vitatkozni egy G-vel? Hát nem tudom, hogy érdemes-e MZP-nek lesüllyedni a G-be..."
Hú, ez aztán a nagy érv. O1G. Ennyi. Ez tipikus egyébként, hőbörögtök itt Orbán ellen, de ha igazából meg kell mondani, hogy mi a bajotok vele, akkor hebegtek-habogtok, hogy őő oktatás meg egészségügy... öö... O1G.
De aztán gondolom a CSOK-ot felveszitek, ahogy Jakab Péter is teszi, meg a 25 év alattiaknak is biztos jól jön, hogy eltörlik az adózást.
Hadd idézzem erre a legutolsó hozzászólót: "Ennyit fogyatékost egy helyen. Szánalmas..."
"Amikor a 2. vh-ban Amerika megállapodott az oroszokkal, akkor elfogadták az oroszokat és legjobb barátok lettek.
A hidegháború meg nem is létezett..."
Na, akkor hogy is van ez? Most akkor foglalkozzunk a múlttal vagy sem? Bezzeg ha én hozom fel a múltat, akkor mindig az a reakciótok erre, hogy a jövővel kéne foglalkozni...
Hadd idézzem újra: "Ennyit fogyatékost egy helyen. Szánalmas..."
Egyébként meg a példád több helyen is sántít, úgy összességében hülyeség, és már önmagában az sem igaz, amilyen formában megemlítetted.
"Annak kapcsán, hogy együtt van értelme indulni, mert így lehet választást nyerni. Ezt cáfold már meg kérlek..."
Azt én is tudom (ahogy te is felhoztad, és igazad van benne), hogy az előző választásokon összességében többen szavaztak nem Fideszre, mint Fideszre. Az is igaz, hogy ha összeáll az ellenzék, le tudja váltani a Fideszt, mint ahogy pl. Budapest esetében is volt működő példa az önkormányzati választásokon.
Viszont azt is látni kell itt, hogy ez azért nem teljesen úgy működik országos szinten, mint Budapesten, illetve nem ilyen egyszerű matematika ez az egész. Ugyanis ha pl. a Jobbikot nézzük, akkor azt lehet feltételezni, hogy ahogy a Jobbik elolvad, a volt szavazói nem biztos, hogy automatikusan baloldali szavazók lesznek. Az előző évek nem Fideszre adott szavazataiban azért a Jobbikos szavazók elég vastagon benne voltak (hiszen volt idő, amikor a Jobbik a legnagyobb ellenzéki párt volt), és ezek a szavazók inkább a Fidesz felé fognak elindulni, ha megszűnik a Jobbik, illetve a Ballikká válásával szerintem már eddig is inkább a Fidesz felé orientálódtak, mint a DK felé. Szerintem MZP jobboldalinak beállítása is ezt szolgálja, hogy őket fogják meg vele.
A másik meg, hogy az emberek többsége (főleg vidéken) nem akar bevándorlást, helyesnek tartja a határkerítést, én úgy tudom, hogy a többségük elégedett a Fidesz járványkezelésével, aztán ott van a Fidesz LMBTQ-ellenes intézkedései, és ezek szerintem megértő fülekre találnak az emberek többségénél. Nagyon sok helyen ezt az egészet úgy azonosítják be, hogy Fidesz = "nem lesznek migránsok, áll a kerítés + nem lesz LMBTQ propaganda az iskolában + elérhetőek a vakcinák a koronavírus ellen + családtámogató intézkedések, CSOK stb." Ezzel szemben a baloldal mindezek negálása. És ha választani kell, akkor majd átgondolják, hogy melyik alternatíva jobb nekik.
Ezért én nem írnám le a választásokat pusztán az előző évek választási adatai miatt. Már 2018-hoz képest is megváltozott a pártstruktúra főleg a Jobbik eltűnése miatt.
Igazából felesleges találgatni, majd meglátjuk, hogy mi lesz.
"Nem firtatom, hisz nyilvánvalóan jobboldali :)" [itt MZP-ről van szó]
Nem jobboldali, mitől lenne az? Mert azt hazudja? Tudod attól, hogy valaki sokat hajtogat valamit, még nem lesz igaz. Ennek a kommunikációnak csak az a célja, hogy azokat a választókat, akik jobboldali érzelműek (pl. volt jobbikosok) maga mellé csalja, és ne a Fidesz nyelje be ezeket.
De mint már írtam, egy olyan politikusra nem lehet azt mondani, hogy jobboldali, aki a baloldali pártokból álló ún. összefogás miniszterelnök-jelöltje! :D Ráadásul úgy, hogy még saját pártja sincs! Egyébként meg tök mindegy, hogy maga MZP személye milyen világnézetet vall, onnantól kezdve, hogy egy baloldali pártokból álló politikai tömörülés frontembere, baloldalinak kell tekinteni. Ha megnézed a sajtótájékoztatóit, mindig Karácsony, Gyurcsány, Fegyőr, Varju László és stb. állnak a háta mögött... Na, hagyjuk már innentől kezdve ezt a szöveget, hogy jobboldali. :D
Ha annyira jobboldali lenne, akkor nem állt volna össze ezekkel a politikusokkal. Mivel pártja sincs, igazából itt nem arról van szó, hogy MZP mögött állnak a baloldali pártok, hanem arról van szó, hogy a baloldali pártoknak van egy súlytalan frontembere, akire rá lehet verni a balhét, ha vereséget szenvednek, és könnyen el lehet majd távolítani, ha győznek. Minthogy erre már volt példa és pont a baloldalon...
És minthogy erre a politikai módszerre nem csak az utóbbi 20 évben volt példa a baloldalon, hanem a magyar történelemben is 1945 és 1947 között...
Aztán...
Ahogy említettem, minidig FEgyőr, Karácsony, Gyurcsány stb. állnak a háta mögött... Gyurcsány... az az ember, aki pl. 2004-ben a külhoni magyarok ellen kampányolt abban a népszavazásban, ami arról szólt, hogy megkapják-e az állampolgárságot. És megyjegyzem, a DK azóta is hergeli az embereket a külhoni magyarokkal szemben. Ez egyébként azért is fontos kérdés, mert ez alapján markánsan el lehet különíteni a jobb és balolali politikusokat (sőt, magyart a nem magyartól). Mindenesetre egy magát jobboldalinak mondó ember soha semmilyen körülmények között nem állna le ilyen politikusokkal politikai paktumokat kötni, sőt, nem állna ki, mint ezeknek a pártoknak a politikájának frontembere!
"Ugyanis ha pl. a Jobbikot nézzük, akkor azt lehet feltételezni, hogy ahogy a Jobbik elolvad, a volt szavazói nem biztos, hogy automatikusan baloldali szavazók lesznek. "
Így van. De az Ellenzék nem baloldali, hanem bal és jobboldali. Az egy hamis fideszes retorika, hogy itt a jobboldal küzd a baloldallal.
"Szerintem MZP jobboldalinak beállítása is ezt szolgálja, hogy őket fogják meg vele."
MZP mindig is jobboldali volt. Akkor is, mikor Orbán még a liberális internacionálé alelnökeke volt.
"A másik meg, hogy az emberek többsége (főleg vidéken) nem akar bevándorlást, helyesnek tartja a határkerítést,"
Akkor az MZP kormányra kell szavazzanak. Mert ugye csak a Fidesz hozott be bevándorlókat.
"ott van a Fidesz LMBTQ-ellenes intézkedései, és ezek szerintem megértő fülekre találnak az emberek többségénél"
Kivéve, akinek lepedofilizták valamely homoszexuális ismerősét, hozzátartozóját, aki sose bántana gyereket. De igen, a gyűlöletre építés működött eddig is.
"Ezért én nem írnám le a választásokat pusztán az előző évek választási adatai miatt. Már 2018-hoz képest is megváltozott a pártstruktúra főleg a Jobbik eltűnése miatt."
Az Összefogás puszta ténye kb. annyi szavazatot hoz, amennyit veszített a Jobbik a szélsőjobbosok kirotálásával.
"Nem jobboldali, mitől lenne az? Mert azt hazudja? Tudod attól, hogy valaki sokat hajtogat valamit, még nem lesz igaz. Ennek a kommunikációnak csak az a célja, hogy azokat a választókat, akik jobboldali érzelműek (pl. volt jobbikosok) maga mellé csalja, és ne a Fidesz nyelje be ezeket."
Konzervatív értékrendű, 7 gyerekes, katolikus családapa, egy hetero házasságban. Nem vált el, mint pl. Deutsch Tamás, Varga Judit. Nem csalta az asszonyt, mint Volner Pál (csak hogy elvben "konzervatív" politikusokat hozzak ellenpéldaként.
Mitől nem az? Hogy szerinte a melegek nem másodrendű állampolgárok? Elkeserítelek: én is jobboldali vagyok és szerintem sem.
"De mint már írtam, egy olyan politikusra nem lehet azt mondani, hogy jobboldali, aki a baloldali pártokból álló ún. összefogás miniszterelnök-jelöltje! :D "
Tudom hogy ez sokkoló lehet egy Fidesz szimpatizánsnak, de a világ nem duális. Nem a jó küzd a rosszal, nem a jobboldal és a baloldal küzd. Vannak jobb és baloldalon alapvető nézetkülönbségek, és vannak viták is, de nem zárja ki a közös együttműködést. Ezt persze a magát mindig valami ELLEN meghatározó Fidesz híveinek ismeretlen és megdöbbentő.
"Ha annyira jobboldali lenne, akkor nem állt volna össze ezekkel a politikusokkal. "
vs
"Az is igaz, hogy ha összeáll az ellenzék, le tudja váltani a Fideszt"
Értelek. Tehát ha jobboldali, akkor vagy FIdeszes, vagy veszítsen a választáson. Ezt a kommunikációt szereti a Fidesz alkalmazni, hogy ellenük nem indul jobboldali erő (max. szélsőjobb), de nem így van. Az együtt indulást a jelenlegi választási törvény indokolja. Majd a kormányban lehet vitázni, és szavazni törvényekről. (Fognak is.)
"És minthogy erre a politikai módszerre nem csak az utóbbi 20 évben volt példa a baloldalon, hanem a magyar történelemben is 1945 és 1947 között.."
Persze a közmédia 100% kormánydominanciájára is volt példa 1949 és 1989 között, csak erről nem szeretünk beszélni. És előre jelzem: igen, régebben meg baloldali túlsúly volt a közmédiában. De éred a "túlsúly" és a "kizárólagos" fogalmak közti különbséget? Hogy mit jelent, hogy valahol 60-40%-ban oszlik meg a szereplés lehetősége, vagy 99-1% arányban? Melyik a korrektebb? (Az sem korrekt.)
"hogy említettem, minidig FEgyőr, Karácsony, Gyurcsány stb. állnak a háta mögött... Gyurcsány... az az ember, aki pl. 2004-ben a külhoni magyarok ellen kampányolt abban a népszavazásban, ami arról szólt, hogy megkapják-e az állampolgárságot."
A Fidesz keményen el is számoltatta a 12 év alatt ugye?
Most ő vagy egy ártatlan ember, vagy a Fidesz szánt szándékkal nem akart tenni ellene.
"És megyjegyzem, a DK azóta is hergeli az embereket a külhoni magyarokkal szemben."
Fogd fel kérlek, próbáld meg, menni fog: a Fidesz propaganda ellenére a DK nem AZ ÖSSZEFOGÁS, hanem az egyik erős pártja. A többi pártnak összességében több szavazata van. Érted? összefogás nem = DK. Próbáld meg, menni fog. Felfogható. Képes leszel rá.
"Mindenesetre egy magát jobboldalinak mondó ember soha semmilyen körülmények között nem állna le ilyen politikusokkal politikai paktumokat kötni, sőt, nem állna ki, mint ezeknek a pártoknak a politikájának frontembere!"
Miután kormányváltás lesz (és lesz, efelől kétséged se legyen) a határon túliak nagy esélye Márki-Zay Péter, aki nemhogy nem venné el a szavazati jogukat, de képvseletet is adna nekik a parlamentben. Én ezzel nem értek egyet amúgy, ha rajtam múlna, szavazati joguk se lenne (de állampolgárságuk ilyen). Ez nem példátlan, országos népszavazáson sem szavazhatnak ma sem.
Próbálkozz megérteni: a DK nem az Összefogás. Különben Dobrev nyert volna. Gyurcsány nem az Összefogás vezére. Képes leszel rá. Hiszek benned. Menni fog. Értelmezd: a NER médiája hazudik, mert semmire sem becsül téged sem. Hazudik neked. Nem tisztel. Értsd meg. Menni fog :)
Biztos ugyanazt a vitát láttuk?
Ez az "összevissza hazudozás" egy barokkos túlzás. Az enyhébb változata meg kölcsönös volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!