Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem áll ki Orbán Viktor...

Miért nem áll ki Orbán Viktor vitázni?

Figyelt kérdés

Legutóbb, amikor kiállt, 2006-ban, akkor gyurcsány ferenc volt a "vitapartnere". Ez a gyurcsány ferenc szemrebbenés nélkül elkezdett hazudozni, megígérte, hogy kolbászból lesz a kerítés, és Orbán Viktort nevezte hazugnak, amiért arra figyelmeztetett, hogy gyurcsány megszorításokat fog eszközölni.

Vagyis ez nem vita volt, egy vitában ugyanis a két fél meghallgatja egymást és értelmes kérdésekről folytat eszmecserét. A néző pedig megismeri egyik vagy másik fél álláspontját. Ez a gyurcsány ferenc ehelyett azt csinálta, hogy felhasználta ezt az eseményt meglehetősen gusztustalan módon arra, hogy hazudozzon, össze-vissza beszéljen, dobálózzon jól hangzó ígéretekkel, és mindenféle összehordott, jól hangzó ígéretekkel manipulálja az embereket, az ellenfelét pedig lejárassa.

Azután meg is nyerte a választást, majd megszorításokat vezetett be, az őszödi beszédben pedig elmondta, hogy "hazudtunk reggel éjjel meg este".

Kérdezem én, hogy ezek után Orbán Viktornak szerintetek miért kéne a jövőben ilyen "vitákba" belemennie, tudván, hogy mi a baloldali politikusok módszere?

2022. jan. 19. 08:35
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
90%

"Semmi értelme beosztottal vitatkozni..."

De hát Hollik kétszer is kijelentette, hogy MZP nem Gyurcsány embere. Nem tudja a bal kéz, mit tesz a jobb?

2022. jan. 19. 09:26
 22/56 anonim ***** válasza:
84%

#17 Ez az oka, hogy a Fidesz képes volt diktatúrát kiépíteni a félelemre alapozva. Gyurcsány Ferenc szar ember. A többség tudja. Orbán Viktor nem csak szar ember, de még megalomániás is. Inkább szavazok oda, ahol a szar ember csak egy részét irányítja a képviselőknek, mint oda, ahol a szar ember a teljes pártot.

A különbség a fideszes csőcselék és az ellenzéki szavazók többsége között az, hogy mi nem éltetjük fennhéjázva a politikusokat. Én meg egy ember szájából nem hallottam azt, hogy MZP megmenti az országot. A Fideszesek elsöprő többsége viszont nem a pártot élteti, hanem magát Orbán Viktort. Nem a partra szavaznak, hanem Orbán Viktor személyére. Komcsiznak, libsiznek, buzîznak, miközben úgy imádkoznak Orbán Viktorhoz, mintha a magyar messiás lenne. Ha Orbán Viktor kritikát kap, akkor személyes sérelemnek veszik, mintha a saját családtagjukat bántották meg.

Ez a beszűkült csőlátás vezetett oda, hogy a Fidesz egy demokratikus pártból átvedlett egy kommunista diktatúrába. Miért ne tették volna, ha így is élteti a tömeg?

2022. jan. 19. 09:32
 23/56 anonim ***** válasza:
83%

Jó példa lenne, ha ennek eléréséhez 100 embernél többre is szükség lenne, de nincs.

Ja, lett egy erős keménymag Gyurcsánnyal szemben, de ha megnézed, ahogy írtam, az akkori felméréseket, akármennyire Gyurcsány pl. visszaesett, mitn politikus, a párt nem szenvedett akkora bukást.

Sőt, a 2006-os események megítélésében pont törés volt a fidesz és mszp között.

Kb. ugyanannyi mszp-s értett egyet, mint fideszes nem.

Ha igazad lenne, akkor a felmérések azt mutatnák, hogy mennyire elutasított az mszp, de nem ezt látjuk.

2006-ban? Mármint arra gondolunk, ahol az első esemény az volt, hogy a rendőröket kórházig verték az emberek? IGen, bizonyára a rendőrök hibája. :DDD

REndőri túlkapás volt, de semmi nem történt volna, ha nincsenek fizetett provokátorok.

Engedd meg, hogy én is feltegyek egy kérdést. Akkor is így köpködnél a rendőrökre, ha egy molotov-koktél mondjuk berepült volna egy ártatlan ember ablakán és mondjuk a gyerekedet gyújtották volna fel?

Hatalmas nagy szerencse, hogy ártatlan emberek nem haltak meg, és ez nem a tüntető tömegen múlott.

Max a te Gyurcsányod, a fideszesek nem tudnak úgy élni, hogy ne emeljék be minden mondatukba Gyurcsányt.

Mellesleg az öszödi beszédet érdemes újrahallgatnod, mert ott olyanokat is elmondott, hogy ő az egyetlen, aki rendbe szeretné tenni az országot, még a fidesz sem akarja.

Azt pedig ne kelljen jellemeznem, hogy mit mond el valakiről az, ha egy beszéd részét mindenféle okok nélkül igaznak, egy másik részét pedig hamisnak tartja.

Beszélhetünk az öszödi beszédről, de akkor döntsd el szépen, hogy igaz a tartalma, vagy nem. Ha igaz, akkor ja, voltak hazugságok, de ez azt is jelenti, hogy Gyurcsány volt az egyetlen a politikai palettán, aki rendbe akarta tenni az országot.

Vagy nem igaz, amit mondott és akkor nem hazudott, de lehetett más párt is, ami rendbe akarta tenni az országot.

"az ország gazdasága romokban van"

Egyébként ez tényszerűen nem igaz.

Érdemes megnézni a GDP növekedést.

[link]

A 2006-os GDP növekedés visszaesése sem a magyar gazdaság hibája volt. Ha megnézed, akkor ez csak a német visszaesést követte le.

Ahogy ma is, akkor is nagyon komolyan függtünk a német GDP-től.

[link]

"A 2006 őszi önkormányzati választáson már toronymagasan nyert a fidesz-kdnp pontosan amiatt, mert nem tetszett az embereknek amit gyurcsányék csináltak"

Ez szintén nem igaz.

Ha utánanézel, akkor látható, hogy a felmérések pont nem ezt az okot adják meg, mint elfordulás.

Ezt pont vizsgálták, szóval erről hazudni eléégé szerencsétlen a részedről. Minden kutatás azt mutatta, hogy az öszödi beszédnek nincs köze az eredményhez.

2022. jan. 19. 09:33
 24/56 A kérdező kommentje:

Senki nem élteti. Én csak azt látom, hogy itt mindenkinek csak addig nagy a szája, amíg tobzódtok abban, hogy "pocakos", "gyáva", "felmosták vele a padlót 2006-ban" stb. Amíg ilyen színvonalú a beszélgetés, mindenki nagyon tudja mondani a magáét.

Amikor viszont leírom, hogy mi volt 2006-ban, megy a kussolás, meg hogy "beépített ember vagyok" meg a "soros megtiltotta neki". Ilyen szinten tudtok csak reagálni, kb. úgy vitatkoztok, mint gyurcsány. :D

2022. jan. 19. 09:35
 25/56 anonim ***** válasza:
81%
Nem olvastam végig, én csak nem értem hogy 1-2 ember miért érzi kötelességének hogy nyalogassa az orbán gazdája lábát bármi áron, mi haszna ebből?
2022. jan. 19. 09:39
 26/56 A kérdező kommentje:

#23, nem csak az önkormányzati választást nyerte meg a Fidesz toronymagasan, hanem népszavazást is kezdeményeztek a vizitdíj ügyében, és azt is toronymagasan nyerték. Igazából nagyon elfogultan szemléled az akkori eseményeket, gyanús, hogy nem éltél akkor.

Itt egy ízelítő 2007. március 15-ről.

https://www.youtube.com/watch?v=czhJrj9EEMI&ab_channel=xzrt5v

Ez teljesen világosan visszatükrözi az akkor emberek hangulatát. Ma el sem tudnék képzelni ilyen "ünneplést". Amit meg 2006 októberéről írsz, az szégyen.

2022. jan. 19. 09:40
 27/56 anonim ***** válasza:
87%

Nézd kérdező, a politikusok (Orbán nagyúrral együtt) nem mindig mondanak igazat. Van aki tudatosan hazudik, van aki téved.

De nem MINDIG hazudnak.

Orbán kezében a lehetőség, hogy egyenesen élő adásba megcáfolja a sok MZP hazugságot. De mivel róla is kiderülhetne csúnya dolog, és Márki-Zay nem hazudott eddig, nem nagyon akar bizonyítani.

Mondják, a sas nem kapkod legyek után. De az ugye tiszta, hogy ez a légy több millió magyart képvisel? És hogy Orbán Viktor a társadalom szolgája, nem pedig gazdája? (Elméletileg.)

Most van realitása a kormányváltásnak. Ha megnézed a 2018-as választási eredményeket, ha akkor Összefogás lett volna, 2/3 felett teljesített volna az ellenzék. Számolgass csak:

[link]

Így nem kiállni nem más, mint felvállalt gyávaság. Mert Orbán akkor nyilatkozik, ha a lakájmédiában kérdezik. Kérdezik... szóval felszopják, mielőtt előadja a magánszámát.

2022. jan. 19. 09:41
 28/56 A kérdező kommentje:
#25, nekem más a véleményem, mint neked. Most én is írjam azt, hogy te meg MZP lábát nyaldosod?
2022. jan. 19. 09:41
 29/56 A kérdező kommentje:

#27, valójában egy ilyen vitának nem lenne értelme, mert úgyis mindenki eldöntötte már, kire szavaz. Mindegyik fél a maga kedvencét látná a vita győztesének, szerintem minimális lenne azoknak a száma,akiket egyik vagy másik a maga javára győz meg.

Az, hogy ki fog győzni 2022-ben, majd kiderül akkor, engem nem érdekelnek a 2018-as választási eredmények ebből a szempontból. A választók eldöntik és kész.

2022. jan. 19. 09:44
 30/56 anonim ***** válasza:
87%

#29 Kivéve a bizonytalanok. :)

Mindenki őket akarja meggyőzni. Erre alkalmas lenne egy vita.

2022. jan. 19. 09:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!