Miért nem áll ki Orbán Viktor vitázni?
Legutóbb, amikor kiállt, 2006-ban, akkor gyurcsány ferenc volt a "vitapartnere". Ez a gyurcsány ferenc szemrebbenés nélkül elkezdett hazudozni, megígérte, hogy kolbászból lesz a kerítés, és Orbán Viktort nevezte hazugnak, amiért arra figyelmeztetett, hogy gyurcsány megszorításokat fog eszközölni.
Vagyis ez nem vita volt, egy vitában ugyanis a két fél meghallgatja egymást és értelmes kérdésekről folytat eszmecserét. A néző pedig megismeri egyik vagy másik fél álláspontját. Ez a gyurcsány ferenc ehelyett azt csinálta, hogy felhasználta ezt az eseményt meglehetősen gusztustalan módon arra, hogy hazudozzon, össze-vissza beszéljen, dobálózzon jól hangzó ígéretekkel, és mindenféle összehordott, jól hangzó ígéretekkel manipulálja az embereket, az ellenfelét pedig lejárassa.
Azután meg is nyerte a választást, majd megszorításokat vezetett be, az őszödi beszédben pedig elmondta, hogy "hazudtunk reggel éjjel meg este".
Kérdezem én, hogy ezek után Orbán Viktornak szerintetek miért kéne a jövőben ilyen "vitákba" belemennie, tudván, hogy mi a baloldali politikusok módszere?
"Egyébként, ha már itt tartunk, ha annyira jobboldali MZP, akkor tényleg, miért nem önállóan, függetlenül méretteti meg magát? Miért kell ehhez a baloldali támogatottság? Ha itt valakit gyávának lehet nevezni, akkor azt inkább én tehetném meg... :)"
A jobboldaliság feltétele a külön indulás?
Egyébként elmesélem: a Fidesz létrehozott egy olyan választási rendszert, amelyben a töredékszavaztok a győztest is "kompenzálják".
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akire sokan szavaznak, az sokat nyer. Jó, ez mindenhol így van, de itt aránytalanul többet. Tehát a Fidesz vs Ellenzéki pártok kicsit olyan, mint a Főváros és Vidék. Bár vidéken többen élnek (hisz ami nem Budapest, az vidék), de ha egyesével mérjük meg a népességet, akkor Budapest mindegyikkel szemben nyer.
Tehát eddig így választottunk:
Fidesz (44%) vs DK (15%)
Fidesz (44%) vs Jobbik (10%)
Fidesz (44%) vs LMP (4%)
Fidesz (44%) vs MSZP (5%)
Fidesz (44!) vs Momentum (10%)
Stb. Döbbenet, mindiga Fidesz nyert. Na, nem azért, mert ennyire remekek, hanem mert úgy leuralták a közmédiát, hogy a nem elkötelezett szavazók csak az ő szavukat hallották. A közmédia azért fontos, mert ellentétben a kereskedelmi televíziókkal, a közmédia nézői fogékonyabbak a közéletre. A TV 2 és az RTL kb. kioltja egymást, de a közmédia a Kádár rendszerben volt utoljára ennyire nyíltan a kormány támogatója.
Na, most úgy szavazunk, hogy Fidesz (44%) vs Összefogás (44%).
A százalékok amúgy nem pontosak, csak egy kb. értéket mutatnak. Most így fej-fej mellett van a két oldal, és MZP szavaival élve, csak egy kérdés van: Fidesz vagy nem Fidesz?
Na, ezért kéne vitázni. Hogy lássuk, a vezető milyen érvet tud mondani, amiért Fidesz, vagy a másik mivel támasztja alá, hogy nem Fidesz.
"A jobboldaliság feltétele a külön indulás?"
Ebbe az utcába te mentél bele. Egyébként meg nincs értelme jobboldaliságról meg baloldaliságról beszélni, ezek csak felesleges szókaraték. Az a lényeg, hogy ha egy politikus a 2002-2009 között hatalmon lévő politikai garnitúrával szövetkezik, az azt jelenti, hogy azt a politikai kurzust akceptálja. Ha ez nem így lenne, függetlenül indulna. Ezért az én szememben igen súlyos dolog MZP-vel szemben, hogy nem függetlenül indul...
"a gyakorlatban azt jelenti, hogy akire sokan szavaznak, az sokat nyer. Jó, ez mindenhol így van, de itt aránytalanul többet."
Akkor nézd meg Nagy-Britanniát, hogy ott mi a helyzet... Ez a dolog, hogy milyen mértékben arányos egy választási rendszer és milyen mértékben nem, teljesen országfüggő.
Utána írod, hogy az ellenzék szét volt eddig forgácsolódva, azaz a Fidesznek mindig relatív többsége volt. És szerinted ez a média miatt van... Na, itt álljunk meg egy szóra.
Egyrészt nem értem, hogy az miért a Fidesz hibája, hogy az ellenzék több kicsi pártocskából áll... Ez kb. az a kategória, hogy az ellenzéki zombik mindenért Orbánt teszik felelőssé, ha becsapódna egy meteor, azért is ő lenne a hibás. Erre nem tudok mit reagálni... Nagyon is megvan az oka annak, hogy az ellenzék miért van szétforgácsolódva, de ezért is Orbánt hibáztatni az már a nevetséges kategória.
"mert úgy leuralták a közmédiát, hogy a nem elkötelezett szavazók csak az ő szavukat hallották"
2010-ig a baloldal uralta a közmédiát. Évtizedeket töltöttem el úgy, hogy a közmédia a szélsőbalos ideológiát nyomta. Érdekes, akkor senki nem volt felháborodva, nektek az volt a "médiaszabadság". Ha annyira érdekelne titeket a médiaszabadság, akkor azt is elítéltétek volna, és nem csak most hápognátok.
"MZP szavaival élve, csak egy kérdés van: Fidesz vagy nem Fidesz?"
Számomra meg az a kérdés, hogy újra visszatér-e a 2010 előtti állapot vagy nem. 2002-ben Medgyessy Péter lett a miniszterelnök. Gyurcsány a legelső alkalommal megtorpedózta, gyakorlatilag kipaterolta a hatalomból. MZP is csak egy kirakatember, amolyan Medgyessy Péter, egy súlytalan figura. Az a baj, hogy vannak dolgok, amik visszaköszönnek a múltból, ezért beszélek mindig arról az időszakról. Az itteni hozzászólások többsége úgy beszél, mintha 2002 és 2009 közötti időszak meg sem történt volna.
"Ebbe az utcába te mentél bele."
Ezt írtad a KÉRDÉSBEN:
"Kérdezem én, hogy ezek után Orbán Viktornak szerintetek miért kéne a jövőben ilyen "vitákba" belemennie, tudván, hogy mi a baloldali politikusok módszere?"
Én mentem bele az utcába? Te baloldalizol egy jobboldalit...
"Egyébként meg nincs értelme jobboldaliságról meg baloldaliságról beszélni, ezek csak felesleges szókaraték. Az a lényeg, hogy ha egy politikus a 2002-2009 között hatalmon lévő politikai garnitúrával szövetkezik, az azt jelenti, hogy azt a politikai kurzust akceptálja. Ha ez nem így lenne, függetlenül indulna. Ezért az én szememben igen súlyos dolog MZP-vel szemben, hogy nem függetlenül indul..."
Jaj, most nincs értelme... de mikor a kérdésben kiírtad, még volt.
"Akkor nézd meg Nagy-Britanniát, hogy ott mi a helyzet... Ez a dolog, hogy milyen mértékben arányos egy választási rendszer és milyen mértékben nem, teljesen országfüggő."
És? Hogy jön ez ahhoz, hogy egy nagy tömböt egy másik nagy tömb tud leváltani 2022-ben Magyarországon?
"Egyrészt nem értem, hogy az miért a Fidesz hibája, hogy az ellenzék több kicsi pártocskából áll..."
Ki hibáztatta ezért a Fideszt és mit változtat ez azon, hogy egy nagy tömböt egy másik nagy tömb tud leváltani 2022-ben Magyarországon?
"Ez kb. az a kategória, hogy az ellenzéki zombik mindenért Orbánt teszik felelőssé, ha becsapódna egy meteor, azért is ő lenne a hibás. Erre nem tudok mit reagálni..."
Mert szerinted nem elítélendő, hogy valaki Gyurcsánnyal áll össze. Mert a Fideszesek nem Gyurcsányt hibáztathják mindenért.
Látod, látod? Ugye milyen fura, ha rájövünk, hogy azzal vádolunk mást, amit mi követünk el? Orbán 12 éve egyszemélyes döntnök ebben az országban, mert a Fidesz 133 bátor embere engedelmes kiskutyaként nyomja a gombot, ahogy Viktor gazda fütyül. Mégis ki felel a sikerekért és kudarcokért egyaránt?
"Nagyon is megvan az oka annak, hogy az ellenzék miért van szétforgácsolódva, de ezért is Orbánt hibáztatni az már a nevetséges kategória."
Idézd, hol hibáztattam...
"2010-ig a baloldal uralta a közmédiát. Évtizedeket töltöttem el úgy, hogy a közmédia a szélsőbalos ideológiát nyomta. Érdekes, akkor senki nem volt felháborodva, nektek az volt a "médiaszabadság". Ha annyira érdekelne titeket a médiaszabadság, akkor azt is elítéltétek volna, és nem csak most hápognátok."
2006 és 2010 között hány percet kapott ellenzéki (akkor Fideszes és Jobbikos) politikus a közmédiában és mennyit 2010 és 2022 között? Eláruljam, hogy az első 4 évben nagyobb szám jön ki, mint az utóbbi 12 évben? Ez szerinted arányos?
"zámomra meg az a kérdés, hogy újra visszatér-e a 2010 előtti állapot vagy nem. 2002-ben Medgyessy Péter lett a miniszterelnök. Gyurcsány a legelső alkalommal megtorpedózta, gyakorlatilag kipaterolta a hatalomból. MZP is csak egy kirakatember, amolyan Medgyessy Péter, egy súlytalan figura. Az a baj, hogy vannak dolgok, amik visszaköszönnek a múltból, ezért beszélek mindig arról az időszakról. Az itteni hozzászólások többsége úgy beszél, mintha 2002 és 2009 közötti időszak meg sem történt volna."
Nem tér vissza. Megnyugodhatsz :)
"Én mentem bele az utcába? Te baloldalizol egy jobboldalit..."
Igen, ezt te firtatod. Ez, hogy MZP jobboldali vagy baloldali, te mentél bele. A kérdés nem MZP-ről szól. De még egyszer leírom, teljesen mindegy, hogy jobboldali vagy baloldali, ha a szokásos 2002-2009-es politikai garnitúra szekerét tolja...
"Látod, látod? Ugye milyen fura, ha rájövünk, hogy azzal vádolunk mást, amit mi követünk el?"
Egyáltalán nincs igazad, mert a 2006-os kampányban gyurcsány hazudott, az őszödi beszédet gyurcsány mondta el, 2006. október 23-án gyurcsány lövetett az emberek közé és még sorolhatnám. Kettőnk közül az a különbség, hogy te a becsapódó meteor miatt hibáztatod Orbánt, azaz többnyire légből kapott dolgokat szoktatok felhozni ilyenkor. A vizitdíj, napidíj, ágydíj és a "hazudtunk reggel éjjel meg este", a "*rva ország" ellenben valóságos dolgok voltak.
Nem látom be, hogy téged miért zavar (és a hozzád hasonlókat), ha a magamfajta ember, aki átélte ezt az időszakot, gyurcsányt egy erkölcsi nullának tekinti, illetve mindenkit, aki az ő politikáját tolja valamiképpen.
"Idézd, hol hibáztattam..."
Az ellenzék szétforgácsolódása sem a kérdés tárgya, ezt is te hoztad fel...
"Nem tér vissza. Megnyugodhatsz :)"
Én nyugodt vagyok. Tudom, hogy a Fidesz fog győzni tavasszal. De jó tudni, hogy te is így látod a valóságban. :)
#46-os válaszoló...
"Szóval azért ne álljon ki vitázni MZP ellen, mert Gyurcsány 2006 ban hazudott? Meddig fogtok jönni azzal a 2006 al?"
Amíg gyurcsány aktívan politizál, sőt, a baloldal meghatározó politikusa, akivel az ún. összefogásotoknak számolnia és kooperálnia kell, addig 2006 aktuális téma. Valójában itt nem arról van szó, hogy nem tudunk elszakadni a múlttól. Az, hogy TI akarjátok szemellenzősen elfelejteni a 2010 előtti időket, a ti szegénységi bizonyítványotok. A baloldal éppen azért tud meghatározó politikai tényező lenni, mert a választók rövid távú memóriájára apellál. Ezért kell 2006-ot emlegetni.
Egyébként a 2006-os témák emlegetése kapcsán szokták az ostoba idióták gunyurosan emlegetni azt, hogy "a Kádár-rendszerrel nem akarunk foglalkozni?"
Hát vissza mehetünk oda, sőt, a Rákosi-rendszerbe is. Az Apró-Dobrev-család akkor kezdte el ugyanis kiépíteni a hatalmát. Apró Antal még Rákosi mellett szónokolt a néphez, miközben az ÁVÓ vitte el az embereket. Ez a ti politikai örökségetek, igenis, emlegetni kell.
"Igen, ezt te firtatod. Ez, hogy MZP jobboldali vagy baloldali, te mentél bele. A kérdés nem MZP-ről szól. De még egyszer leírom, teljesen mindegy, hogy jobboldali vagy baloldali, ha a szokásos 2002-2009-es politikai garnitúra szekerét tolja..."
Nem firtatom, hisz nyilvánvalóan jobboldali :) Az érvelésed, hogy baloldalival felesleges vitatkozni. Ez alapján MZP-vel nem az.
"Egyáltalán nincs igazad, mert a 2006-os kampányban gyurcsány hazudott, az őszödi beszédet gyurcsány mondta el, 2006. október 23-án gyurcsány lövetett az emberek közé és még sorolhatnám."
Azóta pedig Orbán hazudik. Rendszeresen és sokat.
"Kettőnk közül az a különbség, hogy te a becsapódó meteor miatt hibáztatod Orbánt, azaz többnyire légből kapott dolgokat szoktatok felhozni ilyenkor. A vizitdíj, napidíj, ágydíj és a "hazudtunk reggel éjjel meg este", a "*rva ország" ellenben valóságos dolgok voltak."
Becsapódó meteor? Hogy tönkretette az oktatást és az egészségügyet? Az, hogy 12 év alatt ilyen siralmas ennek a kettőnek az állapota (nincs elég orvos, nővér és tanár) az mégis 12 év Orbán kormány után kinek a hibája, pajtás?
"Nem látom be, hogy téged miért zavar (és a hozzád hasonlókat), ha a magamfajta ember, aki átélte ezt az időszakot, gyurcsányt egy erkölcsi nullának tekinti, illetve mindenkit, aki az ő politikáját tolja valamiképpen."
Jó, de senki sem kéri, hogy Orbán Gyurcsánnyal vitázzon. Gyurcsány nem ura az ellenzéknek, ez a Fideszes retorika. Hallgass Hollik úrra, ő kétszer is mondta, hogy MZP nem Gyurcsány embere.
"Az ellenzék szétforgácsolódása sem a kérdés tárgya, ezt is te hoztad fel..."
Annak kapcsán, hogy együtt van értelme indulni, mert így lehet választást nyerni. Ezt cáfold már meg kérlek...
"Én nyugodt vagyok. Tudom, hogy a Fidesz fog győzni tavasszal. De jó tudni, hogy te is így látod a valóságban. :)"
Megnézted a választási adatokat amiket küldtem fentebb? Megnézted hány szavazatot kapott akkor a Fidesz és mennyit azok a pártok, akik most együtt indulnak? Nem az a kérdés, nyer-e az ellenzék. Az a kérdés, hogy simán, 2/3-al vagy 4/5-el.
Szerintem egyrészt azért mert a 2006-os padlófelmosás óta (ahol ő volt a felmosó rongy) még a vita szótól is retteg, ez a legrosszabb rémálma.
Másrészt meg O1G. Én mindig is vita párti voltam és most is az vagyok, de egy MZP leálljon vitatkozni egy G-vel? Hát nem tudom, hogy érdemes-e MZP-nek lesüllyedni a G-be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!