Hogyan viszonyulsz Magyarországhoz?
Én az 1.-es állásponton vagyok. Még tanulok, de amikor befejeztem az itteni iskolai tanulmányait, takarodok innen el, és soha többé nem jövök vissza.
Te mit mondasz?
6-nak igaza van.
"Nem leszek olyan, mint a cigányok, meg egyes magyarok, akik iskolai végzettség, nyelvtudás nélkül kimennek külföldre."
Nem olyan leszel, hanem rabló leszel, aki meglopja a hazánkat.
Már évek óta nem élek Magyarországon (eredetileg budapesti vagyok) és semmi tervem arra, hogy valaha visszaköltözzek. Ennek számtalan oka van, de elsősorban kulturális okai, amiket nem lehet és nem is kell megváltoztatni, egyszerűen annyiról van szó, hogy hozzám sose állt közel a magyar kultúra, ellenben például az olasszal.
Ha így érzed kérdező, sok sikert kívánok hozzá, de érdemes tudnod, hogy egy biztos terv nélkül ostobaság lenne kimenni. Ebbe beletartozik, hogy a célország nyelvét legalább egy erős B2-es szinten tudd (bár szerintem a C1 jobb), valamint tudd, hol fogsz lakni, dolgozni.
26/N
Kedves 13-as hozzászóló.
A 12-es hozzászóló ugyanúgy büszke lehet az őseire vagy akár Mindszenty Józsefre és Széchenyire is.
Valamint az lesz idegen, aki nem hajlandó beilleszkedni az olasz kultúrába.
Illetve az, aki idegen énképet erőltet magára.
Inkább a te fajtádat szégyellem 13-as hozzászóló.
Ilyenek miatt züllik egyre jobban Magyarország.
Ne vedd magadra, de ezzel mégis mit szerettél volna mondani? Vannak magyar őseim, akik magyar földön vannak eltemetve, vannak orosz őseim, akik orosz földön vannak eltemetve és vannak szlovák őseim, akik szlovák földön vannak eltemetve. Az emberek mindig is mozogtak, vándoroltak, ennél sokkal fontosabb dolgok befolyásolják, hogy kire hogyan tekintenek. (Legalábbis értelmes emberek között.)
Csak azért, mert te nem tudtál/tudnál beilleszkedni, attól még másoknak (például nekem) probléma nélkül sikerült. A külföldi barátaim pont úgy kezelnek, úgy éreznek irántam, mint a magyar barátaim, és hátrányom se volt abból soha, hogy magyar származású vagyok. Viszont felőlem áltathatod magad ezzel a tévhittel.
26/N
"Ha így érzed kérdező, sok sikert kívánok hozzá, de érdemes tudnod, hogy egy biztos terv nélkül ostobaság lenne kimenni. Ebbe beletartozik, hogy a célország nyelvét legalább egy erős B2-es szinten tudd (bár szerintem a C1 jobb), valamint tudd, hol fogsz lakni, dolgozni."
Köszönöm szépen a jó tanácsot. A nyelvtanulást nagyon komolyan veszem, már csak azért is, mivel nem csak külföldön szeretnék élni, és dolgozni, hanem ott akarom majd folytatni a tanulást is, mikor itt végeztem. Ahhoz pedig jó nyelvismeret kell, ezért már gondolkodtam azon, hogy C1-ig felhúzzam magam.
Van tervem is, amit folyamatosan formálok, csiszolok. Én ugyanis komolyan gondolom, hogy soha többé nem akarok visszajönni Magyarországra, ezért bombabiztosra kell mennem, hogy külföldön le is tudok telepedni örökre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!