Ki az, akinek az LMBTQ lobbi hatására megváltozott a véleménye a melegekről?
#26 Engedd el, te már itt minden leszel csak szép meg jó nem :(
A kérdező elérte a célját, összeugrasztotta az embereket (buksi simi). Azért irigylem, hogy ilyen sok ideje van ilyesmikre.
30 Én nem mondhatom meg, hogy ki az értelmiségi, de te megmondhatod, hogy meleg vagyok, miközben a feleségem betegen fekszik mellettem. :D
"Az, hogy valakinek a véleménye számodra ostobának hat, az pusztán annyit jelent, hogy szögesen ellenkező állásponton vagytok,"
Ez totális hülyeség. A másik véleménye akkor hat ostobának, ha nem tudja megérvelni, alátámasztani. Szögesen ellentétes állásponton vagyok például Deák Dániellel (akit amúgy történetesen gyűlölök), de őt például nem zárnám ki a politikából, mert ért hozzá. Csak egyenlő féllé tenném. Ismételgetheted, hogy szerinted én mit akarok, de én nem azt írtam amiről te beszélsz. Vágom ez is ilyen fideszes húzás, de bocsi nálam ez nem játszik :)
Az meg, hogy így vélekedsz a melegekről, megint megmutatja, hogy mennyire végtelenül ostoba vagy, alátámasztja, hogy miért nincs helyed a politikában és, hogy vélhetőleg még csak a tévében láttál bzit.
A kormánypropaganda miatt kezdtem el foglalkozni a témával. Addig ha nem is voltam kifejezetten gyűlölködő, de pl. a transzneműeket nem tartottam teljesen egészségesnek meg mondjuk nem gondoltam, hogy egy homoszexuális pár tud olyan jó lenni, mint egy heteroszexuális. Aztán jött a törvény, jöttek a valóban gyűlölködő kommentek, amiknek a hatására elkezdtem utánanézni a dolgoknak, és nagyjából 10 perc alatt kiderítettem, hogy minden, amit addig gondoltam, az úgy baromság, ahogy van, és a tudomány már réges-régen megcáfolta őket. Szóval, köszi Fidesz, szerintem elérték a célt.
Túlkapások persze vannak, mint ahogy minden csoportban lesznek túlkapások. De nem fogom azért utálni és ellehetetleníteni a jobboldaliakat, mert van pár náci, vagy a vallásosokat azért, mert van pár fanatikus. Arról nem is beszélve, hogy a "baloldalon" a túlkapások annyit jelentenek, hogy pár 15 éves gyerek vergődik a tiktokon, amiért nem randiznak velük, meg nagyjából 3 transznemű nő indulhat egy sportversenyen. (A Desmondos történet nem azért gáz, mert transznemű a gyerek, hanem azért, mert ilyen fiatalon kirakják a médiába, de ez sajnos egyáltalán nem az LMBTQ sajátossága, hanem a korszellem. Ettől még rossz, de nem nevezném LMBTQ-problémának.) Még esetleg az nevezhető túlkapásnak, amikor nagyon fiatal gyerekeket műtenek át, de a legtöbb országban ez sem engedélyezett, sokszor fű alatt csinálják meg, de olyankor pedig a szülő engedélyével.
Ezzel szemben a "jobboldal" túlkapásai között ott van, hogy jogi szinten sincsenek sem adják meg a melegeknek a legalapvetőbb jogokat, és hogy ha meleg vagy transznemű vagy, akkor nagyjából 10-szer annyi az esélye, hogy zaklatni, piszkálni, bántani fognak, mintha cisznemű és heteroszexuális lennél. Hogyha azt a néhány esetet, ami a mésik oldalon előfordult "túlkapásnak" nevezzük, akkor ezekre a példákra nyugodtan használhatnánk egy másik szót, mert közel sem ugyanannyira súlyos a kettő. És különben is: az, hogy az egyik oldal túlkapásait azzal próbáltuk megelőzni, hogy a másik oldalon is radikalizálódtunk, eddig még soha nem jött be a történelemben, és aki azt hiszi, most ez a megoldás, az nagyon komolyan tanulmányozza végig a 20. század történetét.
LMBTQ-propaganda pedig nincs, vagy legalábbis nem úgy van, mint ahogy azt az egyszeri Fidesz-szavazó elképzeli. Arra senki nem fog és senki nem is akar téged rá venni, hogy legyél meleg, mert jó buli, legyél transz mert jó buli. Arra fognak ösztönözni, hogy fogadd el ezeket az embereket, ami, valljuk be, a társadalmi együttélés alapszabálya. Teljesen természetes, hogy metrón ilyen plakátok vannak, teljesen természetes, hogy a gyerekek találkoznak velük, mint ahogy találkozhatnak állatkínzás-ellenes vagy ittas vezetés-ellenes plakátokkal is, és hullára nem fog engem érdekelni, hogy az az ember, aki megcsinálta őket, milyen beteges elveket vallhat arról, hogy állatokat kínozni meg embert ölni fun.
Ez a "jaj, de arcomba tolják a témát"-vergődés meg nevetséges. Nem, Gusztáv, attól, hogy van egy felvonulás, még nem kell nyávogni, engem például a busójárás hagy full hidegen, mégse snowflake-kedek, hogy a tőlem 200 kilométerre lévő felvoulás az arcomba nyomja a busókat. Mint ahogy zoofil tradíciókat se képzelek mögé, és azért sem sírok, mert szerintem ízléstelenül öltöztek, hanem szépen elfogadom, hogy számukra ez a tradíció jelentőséggel bír.
33: tökéletesen azokat a sablonokat nyomod, amit egy LMBTQ-s (hiszen az vagy, csak kamuzol), sorolom:
- tudományként hivatkozol a véleményedre (nem az)
- kutatásokat emlegetsz, mint bizonyíték (bármire létezik kutatás, meg annak az ellenkezőjére is)
- "túlkapások vannak, de minden csoportban vannak" - külömbség, hogy ti soha nem határolódtatok egyetlen szélsőséges, gyomorforgató esettől sem, pl. "drag kidektől", magyarul transzvesztita kisgyerekektől, továbbá kiskorúak hormonkezelésétől. Ezen törekvések létét egészen addig tagadjátok, amíg rá nem kérdez az ember, hogy amúgy támogatjátok-e: akkor rögtön lehull a lepel, hogy amúgy persze. Nem határolódtatok el sem a meleg Mikulástól, sem a transznemű Szűz Máriától, amit nevezetesen a szóvivőtök mocskolt be. Az LMBTQ-n belül erre senki nem háborodott fel.
Az ún. "elszigetelt esetekből" amúgy már elég meredeken kezd sok lenni, nem gondolod? A mindössze néhány pedofil pap esetét természetesen azonnal összemossátok az teljes katolikus egyházzal...
- "Még esetleg az nevezhető túlkapásnak, amikor nagyon fiatal gyerekeket műtenek át" - örülök, hogy elismerted, hogy konkrétan valóban átműtik őket, eddig ugyanis ezt is ezerrel tagadtátok...
- "LMBTQ-propaganda pedig nincs" - természetesen van, a csapból is ez folyik, ezt neked nem fogom tudni bebizonyítani, de akinek számít jelenleg a véleménye, annak nem is kell.
- "Arra fognak ösztönözni, hogy fogadd el ezeket az embereket, ami, valljuk be, a társadalmi együttélés alapszabálya." - a legkevésbé sem alapszabály az, hogy olyan tendenciákat fogadjak el, ami a normalitástól a lehető legmesszebb esik, főleg ha egyenesen a gyerekeinkre mentek rá... Fogd fel, hogy senkinek nem alapvető minden degenerált hajlam tolerálása, max neked meg a barátaidnak a Coxx bár mélyén.
- "engem például a busójárás hagy full hidegen" - a busújárók nem avatkoznak az életedbe, nem akarják átformálni az értékrendedet, a család és nemek fogalmát, feje tetejére állítani mindent, ami addig normális volt és mindenki számára elfogadott. Továbbá nem szexualitás mentán, hanem a saját tradícióik alapján szerveződnek, és nem akarnak meggyőzni arról, hogy busójárni milyen király, és ha szerinted nem az, akkor náci vagy.
- "mégse snowflake-kedek" - most éppen snowflake-kedtél. Amúgy hiába próbálod ezt a kifejezést is visszafordítani ránk, mivel éppenhogy a te fajtádra találták ki... a hiperérzékenység rátok jellemző, nem a normális többségre. Rendes ember érvekkel próbálja kifejezésre juttatni a szándékait, nem homofóbozással és összenácizással hisztis gyerek módjára, ahogyan ti.
"- "LMBTQ-propaganda pedig nincs" - természetesen van, a csapból is ez folyik, ezt neked nem fogom tudni bebizonyítani, de akinek számít jelenleg a véleménye, annak nem is kell."
Persze, mert a Fidesz ezt nyomatja mindenhonnan. Képzelt ellenségek ellen harcolnak jó dolgukban, és amíg ezzel vannak elfoglalva az emberek, addig a háttérben azt csinálnak amit akarnak. Volt már ilyen a történelemben.
""Arra fognak ösztönözni, hogy fogadd el ezeket az embereket, ami, valljuk be, a társadalmi együttélés alapszabálya." - a legkevésbé sem alapszabály az, hogy olyan tendenciákat fogadjak el, ami a normalitástól a lehető legmesszebb esik, főleg ha egyenesen a gyerekeinkre mentek rá... Fogd fel, hogy senkinek nem alapvető minden degenerált hajlam tolerálása, max neked meg a barátaidnak a Coxx bár mélyén."
Szaphó azért ugye megvan még? Igen, volt olyan a történelemsorán amikor ez is természetes volt.
Ha a gyerek öngyilkos lesz azért, mert "nem normalitása" miatt gyűlölik, uszítják ellene az embereket, akkor az kinek a hibája?
Üsse a szülő addig, amíg normális nem lesz? Ja, hogy az meg gyermek bántalmazás, habár az a keresztény értékrendbe belefér, ahogy a pedofília is...
"- "mégse snowflake-kedek" - most éppen snowflake-kedtél. Amúgy hiába próbálod ezt a kifejezést is visszafordítani ránk, mivel éppenhogy a te fajtádra találták ki... a hiperérzékenység rátok jellemző, nem a normális többségre. Rendes ember érvekkel próbálja kifejezésre juttatni a szándékait, nem homofóbozással és összenácizással hisztis gyerek módjára, ahogyan ti."
Nem azért, de a nácizást te kezdted az egyik válaszoló felé... Ja, hogy nektek szabad.
Szerencsére, bár próbálod magad normális többségnek beadni, még mindig csak szélsőséges eset vagy (meg merem kockáztatni, hogy egy uszító troll).
- "Persze, mert a Fidesz ezt nyomatja mindenhonnan." - Pride a rendszerváltás óta van, már akkor is vonaglottatok, amikor még maga Orbán is nagy liberális és melegpárti volt. Bizony. Senki nem szopja be azt a marhaságot, hogy ti ártatlan kis báránykák vagytok, akiről senki nem hallana egy szót sem - már aki a 21-ik században él és van bekötve neki internet.
- "Szaphó azért ugye megvan még? Igen, volt olyan a történelemsorán amikor ez is természetes volt." - soha nem volt természetes az, hogy hormonkezeltek kiskorúakat egy politikai idológia mentén, próbáljátok eltörölni a nemek fogalmát, felrúgni a normális családmodellt, és melegeket akartok összeházasítani. Ezek egyikére sem volt példa az ezt megelőző történelemben.
- "Ha a gyerek öngyilkos lesz azért, mert "nem normalitása" miatt gyűlölik, uszítják ellene az embereket, akkor az kinek a hibája?" - a gyerek öngyilkos lesz? Mikor? 4 évesen? Ez a legalja amúgy, mikor rögtön a társadalom a hibás azért, mert nem vagy képes megbirkózni a saját nyomorult döntéseiddel... vagy nem kellett volna talán belehajszolni valakit abba, hogy 10 évesen levágassa a péniszét, hogy aztán 16 évesen rájöjjön, hogy az élete tönkre van téve... és akkor ugye nem a nyomorult meleglobbi, hanem a normális többség a hibás... elmész te a tudod hova.
- "Szerencsére, bár próbálod magad normális többségnek beadni, még mindig csak szélsőséges eset vagy" - ez nyilván majd kiderül tavasszal, vagy kicsit hamarabb, a gyermekvédelmi népszavazáson.
Na jó, tényleg troll vagy.
Aki nem ért veled, az mind LMBTQ, és mindenki hülye, csak te vagy a helikopter.
Tudod mit? Nem érsz te annyit, hogy bosszankodjak rajtad.
hiszen az vagy, csak kamuzol
Jó, te meg egy zöldlábú gyíkember vagy, aki Orbán Viktor és egy marharépa szerelemgyermeke, és amúgy az a célod, hogy minden kisgyereket átoperálj, és csak azért támadod ennyire élesen az LMBTQ-t, mert tudod, hogy mennyire kontraproduktív. Látod, alaptalan hülyeségeket én is tudok írni rólad. Amúgy meg minek hazudnám, hogy nem vagyok meleg? Annyira sok előnyöm nem származik belőle egy anonim fórumon, sőt, éppen hogy kevésbé hiteles ettől a kommentem, mert csak másodkézből tudok beszámolni a tapasztalataimról.
tudományként hivatkozol a véleményedre (nem az)
Mármint melyik úgynevezett véleményem nem tudomány? Csak mert a nagyobb egészségügyi szervezetek általában vita nélkül elfogadják, hogy melegnek lenni teljesen normális, és hogy a gender nem feltétlenül ugyanaz, mint a sex. Nem kel minden kutatást átfutni ehhez (bár hasznos volna, mielőtt fröcsögsz a neten
„Nem határolódtatok el sem a meleg Mikulástól, sem a transznemű Szűz Máriától”
Van, aki elhatárolódott, van, aki nem. Az LMBTQ nem egy egységes szervezet, hanem sokféle vélemény megfér egymás mellett. A többség egyébként leszarta, én is így tettem, és neked is ezt a megoldási módszert javasolnám. A te életedet hullára nem befolyásolja, hogy random norvég postások milyen nemű párt vizualizálnak a Mikulás bácsi mellé, és tulajdonképpen mindegy is. Mint ahogy az sem érdekel, hogy egy random transznemű hogyan gondolkodik a nemi identitás meg a kereszténység kapcsolatáról és hogy ezt milyen szélsőséges és radikális képpel fejezi ki.
Mellesleg, ha nem figyeltél, az előző kommentem pont a „drag kidektől” való elhatárolódás volt. Gyerekeket ilyen szinten kitenni a nyilvánosság elé soha nem jó ötlet, pláne, ha valamilyen politikai ügy érdekében akarják felhasználni, még ha az az ügy alapvetően jó is. Úgyhogy pls ne hazudd azt, hogy nem tettem.
"Még esetleg az nevezhető túlkapásnak, amikor nagyon fiatal gyerekeket műtenek át"
Bocs, itt félreérthetően fogalmaztam, siettem. A nagyon fiatal gyereknek meg jelen esetben a 14-18 éveseket tartom, akik igen, bizonyos értelemben még gyerekek és nagyon fiatalok, de ne tekintsük egyenlőnek ezt azzal, hogy bárhol is legálisan kisgyerekeket műtenének át (kivéve persze az interszexuális gyerekeket, ott bevett gyakorlat ez sajnos sok országban, még a fejlettekben is). Azt eddig is lehetett tudni, hogy van pár szélsőséges eset, ahol szülői beleegyezéssel, fű alatt 15-17 éveseken végezték el a műtétet. Ez sem helyes, de nem arról van szó, hogy négyéveseket műtenének meg.
„Az ún. "elszigetelt esetekből" amúgy már elég meredeken kezd sok lenni, nem gondolod?”
Egyrészt, nem beszéltem elszigetelt esetekről, nem tudom, ezt honnan vetted. Egyébként nem, nincs sok az elszigetelt esetekből, mivel nagy részükről kiderül, hogy kamu, vagy csúsztatás, esetleg az, hogy teljesen igaz, megtörtént, de nem nevezhető túlkapásnak. Egyébként pedig: ha nyugaton kötelezővé tennék a homoszexualitást, az se jogosítana fel senkit arra, hogy ne adjuk meg a melegeknek az alapvető jogokat. Történelem. Egy szélsőségre soha nem egy másik szélsőség volt a megfelelő válasz.
„A mindössze néhány pedofil pap esetét természetesen azonnal összemossátok az teljes katolikus egyházzal...”
Mármint… Drágám, nem akarok csalódást okozni, de én (az, akinek válaszoltál) speciel hiszek az egy szent katolikus anyaszentegyházban, vallom az egy keresztséget és a többi. Nem tartom magamat ennek ellenére pedofilnak, sőt, a legtöbb jófej pap ismerősömet se.
„természetesen van, a csapból is ez folyik, ezt neked nem fogom tudni bebizonyítani”
Ugye, amikor elfogynak az érvek, ugye… Ahogy azt az egyik későbbi kommentedben írtad. Nézd, nekem az is megfelel, ha elmesélsz egy személyes anekdotát, amikor emberek egy csoportja megpróbált meleggé vagy transszá téríteni.
„a legkevésbé sem alapszabály az, hogy olyan tendenciákat fogadjak el, ami a normalitástól a lehető legmesszebb esik,”
Rövid válasz: de. A társadalom úgy működik, hogy ha valami nem ártalmas, akkor, bármennyire is nem fogja fel azt a kis buksid, hogy miért működik úgy, ahogy, még kutya kötelességed tolerálni. Két felnőtt férfi kapcsolata senkinek nem árt, úgyhogy vagy elfogadod, és a továbbiakban is élvezed a társadalom által biztosított előnyöket, vagy nem fogadod el, de akkor leszel szíves kiköltözni egy lakatlan szigetre, ahol nem kell olyan emberekre támaszkodnod, amit a te sajátságos vallásod degeneráltnak tart.
„nem akarják átformálni az értékrendedet”
Attól függ. Ha én azt mondanám, hogy az én értékrendembe nem fér bele, hogy valaki ronda ördögmaszkokat vegyen fel, és azokban vonagoljon keresztül Mohács utcáin, akkor de, személyes támadásnak élném meg. A értékrend nem egy masszív valami, hanem minden ember számára más és más, ráadásul időben és térben is sokat változott. Gondolom nem lep meg, ha azt mondom, hogy a te értékrended hallatán is kiakadna egy középkori apáca…
„nem akarják átformálni az értékrendedet, a család és nemek fogalmát, feje tetejére állítani mindent, ami addig normális volt és mindenki számára elfogadott”
Egyrészt: ez a világ már csak ilyen. A fogalmak változnak.
Másrészt, megnyugtatlak: sosem volt olyan, hogy a nemekről vagy a családról mindenki ugyanúgy gondolkodott volna, ez kultúránként is időben is változott. Jó példa erre, hogy egyes népek nem két, hanem 3 nemet különböztettek meg. Meg az is, hogy ma már senki nem fog megbotránkozni azon se, ha azt mondod, hogy neked a legjobb barátaid a családod, hiszen az az általános közvélekedés, hogy a család nem a vérségi kötelékről szól, hanem a szeretetről (bármilyen nyálasan is hangzik ez). Lehet, hogy bizonyos helyeken az egész falut a családodként emlegeted, máshol meg már a másodunokatestvéredet se tartod igazán a család részének.
Nincs normális családmodell, többféle családmodell van, deal with it.
„nem akarnak meggyőzni arról, hogy busójárni milyen király, és ha szerinted nem az, akkor náci vagy.”
Barátom, senki nem mondta, hogy ha nem mész a pride-ra, náci vagy. Nem is értem, hogy jött neked az ötlet.
„a hiperérzékenység rátok jellemző”
Mondja ezt az, aki összehisztizi a gyakorit, mert másoknak más a szexuális orientációja, mint neki, személyeskedik egy sort az ellene érvelők szexualitásán, aztán elsírja magát, hogy őt nácinak állítják be – a világon nem mondott itt rád senki ilyesmit. A náci szót éppen te használtad, értelmes érvek helyett, és őszintén szólva most, hogy a komment végén erre rájöttem, kezd bennem éledezni a gyanú, hogy igazából csak trollkodsz, máskülönben nem követnél el ennyire amatőr hibát. Mindenesetre azért itt hagyom ezt a kommentet, sajnos sokan vannak, akik tényleg komolyan így gondolkoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!