Mi volt jobb a Kádár-rendszerben, mint most?
Az, hogy nem mindig és nem mindenhol volt banán, az nem érv.
Volt helyette fillérekért magyar gyümölcs rogyásig!
Lehetett utazni Ibusszal gyakrabban is nyugatra, meg voltak még egyéb lehetőségek is.
Mondom: sz@r volt az is, de ettől a jelenlegitől sokkal emberibb, stabilabb, normálisabb volt.
A magyar vidék viszonylag gazdag volt - a mához képest mindenképp.
Ha összevetjük, hogy mi minden épült országszerte Kádár 30 éve alatt, és mi a rendszermódosulás óta, akkor magasan Kádár vezet: ha mindent letörlünk a térképről ami az alatt a 30 év alatt épült, akkor pl. az ország összes lakótelepe eltűnne, a falvakban szinte semmi nem lenne már (a Kádár-kockák helyett semmi). És alig járnának a vonatok pl, mert a mozdonyok 85%-a abból a korból származik még...
Nem akadékoskodásból írom, de ha Jóska banánt akart enni és nem itthoni gyümölcsöt, mert arra volt igénye, nem különsebben érdekelte, mi van pótlás gyanánt :)
32: én, Jóska, szeretem a kígyóvért inni, mert Vietnamban megszoktam.
De ebben a rohadt Orbán-rendszerben nem lehet kígyóvért kapni!
Ez is egy plusz ok, hogy el kell takarítani.
Miért ne tudott volna róla?
35: ha nem lehetett kapni, akkor nem is ismerhette, ha nem ismerte akkor nem is kóstolta, ha nem kóstolta, akkor nem is tudta hogy ízlik-e neki - ha nem ismerte, nem kóstolta, nem is ízlett neki, akkor miért hiányozna neki - ha úgysem lehet kapni?:)
Ma hiába ismeri a magyar almát: 850 ért nem mindenki tudja megvenni...
Egy csomó gyümölcsöt nem kapsz itthon, mégis megismered, ha látod valahol...
38. Nem baj ha nem érted.
Akkor Kádár elcsúszott a nemlétező banánhéjon... Persze szerinted.
A lényegen nem változtat: rossz volt az is, de nem annyira mint a jelenlegi!
Én akkoriban gimnazista voltam: angol-német tagozaton érettségiztem úgy, hogy oroszt is tanultam. Minden hónapban vettem legalább 5 könyvet, kifejezetten amerikai (lázadó) irodalmi műveket. Engem kizártak a KISZ-ből, és mégis felvettek az egyetemre. Úgyhogy: rohadt egy világ volt...
az INGYENES udultetes, az INGYENES ehggheszsegugyi ellatas, az egeszsegugyyi bugyi,az olcso elelmiszer arak,a jofizetesek amibol meglehetett elni!a nyugodtabb boldogabb elet videken falun tanyan!
40N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!