Mindenki agyondicsèri Debrecent,amièrt szinte Kelet M.o fővárosa.. repülőtèr,autógyár stb.. Ráadásul szèttámogatott város. A cívis lakók mi rosszat tudnak mondani a városról esetleg?
Mit tudnának mondani?
Hisz nincs híres gettó,nem szemetes,romos, fejlesztèsek,fejlesztèsek hátán..
Szemben pl szegèny Miskolccal ami jobb sorsra lenne èrdemes vègre..
Debrecenben a demográfiai adatok sem változnak negatív irányba.(Mièrt?)
Akkor a pár helyi különböző közössègi fórumokon mièrt elègedetlenkednek? Nincs rá okuk.
60-as továbra sem tudod megcáfolni azt amit írtam, csak vagdalkózol. A BMW gyár építését 2018-ban jelentették be, azóta csak a fide$z közeli cégek építkeztek körülötte, töb száz miliárdért. Maga a BMW gyár ahogy te is írod júniusban fogja elkezdeni az építkezést, bár azt kihagytad, hogy egyelőre csak az irodaházat, nem a gyáregységet kezdik el építeni. Nagyon nyögvenyelősen halad az egész. Csak szólok, hogy az esztergomi Suzuki gyár és a győri Audi is 1 év alatt megépült és el is kezdték a termelést. Még a kecskeméti Mercedes gyár is elkezdte a bejelentése után 4 évvel a termelést. Ezzel szemben Debrecenben 4 év után még az iroda épületet kezdik el nagy nehezen építeni. Ez mi ha nem nyögvenyelős, kínkeserves csiga tempó. Tökre mindegy, hogy ez most nem az önkormányzat, vagy az állam sara, hanem a BMW csigáskodik, mindenre ez a jellemző Derecenben valamilyen fura oknál fogva. Mondj már valamit ami pik-pak meg lett itt valósítva. Egyébként szerntem Szijjártóék már eleve így egyeztek meg a BMW-vel, hogy bármennyi idő múlva is jó ha elkezdik a termelést, csak ezt nem verték nagydobra. Más gyárépítkezéseknél, de legalábbis azoknál amit az állam is támogat a minimum, hogy megnevezik a termelés elkezdésének időpontját.
De egyébként nem feltétlenül annyira fontos dolog ez a BMW, mert ezer más sebből is vérzik Debrecen a soha fel nem épülő BMW gyár nélkül is.
61: "Amikor a BMW Debrecent választotta (nem a Fidesz!!!), akkor úgy volt, hogy diesel és hibrid autókat gyártanak majd. Aztán az egészet elvetették, a a világ legmodernebb autógyárát építi fel a BMW Debrecenben"
Azt hittem ennyiből fel bírod fogni: NEM az eltervezett gyárat építi fel a BMW, hanem minden részében egy teljesen új energiaellátású, teljesen új szériát gyártó üzemet épít, amit a kezdeti elképzelések után nulláról kezdve kellett újra tervezni! [link]
Nem feladatom a te felvilágosításod: azt hiszel amit akarsz, teljesen érdektelen, hogy felfogtad-e ami írva van, vagy megakadt nálad a lemez?!
Ja: és közben volt egy 2 éves világjárvány is...
62: hagyd már a 61-es kisgyereket; nem tudja mit beszél!
Összehord minden marhaságot, mert nem Miskolcra ment a BMW.
Debrecen - magyar viszonyok között - nagyon jó hely, nagyon fejlődik, és az lenne a jó, ha a többi követné a példáját!
Ahova egyszerre 7 szállodát építenek, (és nem Balaton!) az nem lehet nagyon lepukkant hely...:)
És ki lesz használva az a 7 szálloda?
Egyébként én mint kérdés kiíró/kérdező van amiben igazat adok mind2 választ adó oldalnak.
Én szerencsi vagyok,, tehát inkább Miskolc áll közel áll hozzám, de az igazságot, tapasztalatokat akkor is kimondom/elmondom.
Tulajdonképpen kesze kusza vegyes infókat írnak, mondanak Debrecenből.. A facen, vagy pl itt, nagyon sokan alázzák a várost.. Lepukkant, koszos,zéró természeti adottság stb..
Ugyanakkor a médiákban különböző televíziós hírességektől én még soha nem hallottam azt, hogy a hajdúság és a civis város környéke elmaradott, lepukkant térség lenne. Sőt..! Egy fővárosi Debrecentől mindig elismerően nyilatkozik, illetve rengeteg külföldi, BP mellett Debrecen nevét is ismeri... Ellentétben Miskolcot azt sem tudják, hogy hová tették le..
64 - neeeem, nem lesz kihasználva egyik szálloda sem, csak szórakozásból építik, legtöbbjét 4*-os besorolásúnak.
Vélhetően onnan etetik majd a galambokat, vagy madáretetők lesznek belőlük.
Ugyanúgy a két színházat is csak dísznek építik, majd télen ott laknak a hajléktalanok, és a színészek fognak rájuk főzni!
Múzeumot is csak a raktározás miatt építik...
Utakat is csak azért nem építenek, mert a lónak 4 lába van, nem botlik - és a debreceni, az lovas-cívis; nem tudtad? A villamos is csak flancból jár!
A repülőteret meg a gólyák és a gémek használják leginkább.
Tedd túl magad ezen...:)
62-es, na igen az új BMW gyár már elektromos autókat fog gyártani, ez a gyártási folyamat jóval kevésbé munkaerőigényes és jóval nagyobb mértékben automaizált. Ha 1000 embert terveztek a hagyományos belsőégésű motoros, vagy akár hibrid járművek gyártására, a tisztán elektromos autók gyártására a felére se lesz szükség.
63-as, a 7 szálloda mindegyikét fide$z közeli cégek építik visszanem térítendő állami (lopott fide$z pénz) támogatásból. El nem tudom képzelni, hogy mint szálloda mennyire lesznek profitábilisak, miközben az eddigi szállodák is csak vegetáltak, vagy éppen bezártak, lásd Posta üdülő a Nagyerdőn, nem más ez mint fide$zes ingatlanmutyi.
64-es, Debrecen még mindig sokkal kultúráltabb, rendezettebb mint Budapest, de kb ennyiben merül ki a pozitívum amit mellé tudok állítani. Minden másban jogosak a negatív észrevételek. az, meg hogy akármyilen jött ment bulvársztár miként vélekedik egy olyan városról amiben egyébként nem él szerintem nem releváns. Az ismertség terén Debrecennek mindenképp előnye van Miskolchoz képest a Debreceni páros kolbász miatt, amit bármely külföldi üzletben megtalálsz a világon mindenütt, de kb ennyi. :D
66 - Fütyike, nálad elmentek otthonról!
Élj boldogan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!