Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mindenki agyondicsèri Debrecen...

Mindenki agyondicsèri Debrecent,amièrt szinte Kelet M.o fővárosa.. repülőtèr,autógyár stb.. Ráadásul szèttámogatott város. A cívis lakók mi rosszat tudnak mondani a városról esetleg?

Figyelt kérdés

Mit tudnának mondani?

Hisz nincs híres gettó,nem szemetes,romos, fejlesztèsek,fejlesztèsek hátán..

Szemben pl szegèny Miskolccal ami jobb sorsra lenne èrdemes vègre..

Debrecenben a demográfiai adatok sem változnak negatív irányba.(Mièrt?)

Akkor a pár helyi különböző közössègi fórumokon mièrt elègedetlenkednek? Nincs rá okuk.

2021. dec. 14. 19:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/89 A kérdező kommentje:

Èrtem a válaszokat,,

De tegyük fel,hogy valamelyikőnk Miskolc vagy Pècs polg.mestere lesz .

Mit kell tenni,hogy megèrdemelten kikupálódjon az adott város?

Mi a csodaszer?

2021. dec. 19. 22:46
 32/89 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nehéz kérdés!

Szerintem más a helyzete Pécsnek és más Miskolcé.

Mindkét város esetében nagyon nehéz a kitörés, mert mindkettő el van adósodva.

Pécsett - ha rajtam múlna - el kezdeném a repülőteret beindítani addig, amíg Sármelléket át nem veszi valami tökös milliomos vagy cég, és halódik...

A térség nem tudna eltartani 2 repteret, de egyre nagyon nagy szükség lenne!

Tehát: ott van Harkány, Orfű, Mohács, Szigetvár stb. stb. össze kell fogni, és - eleinte ráfizetésesen - be kellene indítani a repteret!

A városban összközműves szabad iparterületeket kialakítani, az egyetemet bevonni a szakképzésbe; a város, az egyetem, az egyházak és a képviselők összetartását kialakítani! (ez lenne a város ereje) Szemléletváltás: Pécsett éreztem azt mindig, hogy bármi van, rögtön elmagyarázzák, hogy miért nem lehet azt megcsinálni, kivitelezni!?

Miskolc peches, mert Kassa, Debrecen (Nyíregyháza) mellett már nagyon nehéz labdába rúgni! (Mindháromnak van reptere, Nyíregyé a harmadik legforgalmasabb repülőtér!)

Miskolcnak nagy kitörési lehetőség, hogy a Moro GP pálya építését, üzemelését a lehető legjobban kiaknázza! Ott lesz nem messze, sok lehetősége lesz a miskolci cégeknek - és akkorra kellene egy profi idegenforgalmi stratégiát kidolgozni, mert kivételes lehetőség lesz egy világversenyen megjelenni. Az sem lesz könnyű, mert Nyíregyháza is igen jól menedzselt város, és az is ott van Hajdúnánás közelében.

2021. dec. 20. 10:40
 33/89 A kérdező kommentje:

Hát igen..

Magyarul Pècs direkt módon peches(buta emberek miatt) ,míg a borsodi megyeszèkhely valamièrt mindig a körülmènyek áldozata.

2021. dec. 20. 12:28
 34/89 anonim ***** válasza:
53%

Szegedre rátérve: Szeged azért nem fejlődik sehová, mert az idióta Botka szerint csak és kizárólag az oktatás és a turizmus a jó. A BMW (ami bár döcögősen, de Debrecenbe megy) eredetileg Szegedre jött volna, csak a hülyéje nem engedte. Három jó dolgot hozott az "uralkodása": az elkerülőt, a lézerközpontot és a piac felújítását, miközben 2002 óta polgármester. Ráadásul brutálisan korrupt. Nagy valószínűleg sajnos a haláláig ő lesz a polgármester, a sok hülye öreg nyuggernek hála, mert "olyan szép magas ember" (és mert étellel vásárol szavazatokat), ezért rá kell szavazni.

Egy szegedi őslakos.

2021. dec. 20. 18:12
 35/89 A kérdező kommentje:
De akkor sem fogy Szeged drasztikusan ez a lènyeg!
2021. dec. 20. 19:59
 36/89 anonim ***** válasza:
100%

Véletlenül kerültem ide, de nagyon érdekes a kérdés felvetése.

Nagy rajongója vagyok Szegednek - szerintem az egyik legjobb város.

Ugyanakkor én nem hallottam hogy a BMW Szegedre ment volna. Kolozsvárról, Miskolcról, Katowicéről hallottam csak. A lézerközponttal hatalmasat akasztott Szeged (megérdemelte, hogy megkapta!)

Debrecennel nekem is tele van már mindenem: mint ha ott lenne a "világ közepe". Én nem azt mondom, hogy érdemtelenül, de az érdekes, hogy az ország legnagyobb ipari beruházása (BMW) után most a második legnagyobb is oda megy (EcoPro BM. -Dél-Korea).

Azt én is olvastam a FT-ben, hogy tavaly Debrecent Zürichel, Dubaival, Abu Dhabival, Sanghai-jal, New Yorkkal stb. helyezték egy listára, amely a világ(!) 10 legjobb befektetési környezetét rangsorolta. Gondoltam: nyomdahiba. (A Financial Times aztán nem vádolható fideszes kapcsolattal!) [link] Nem nyomdahiba!

A gazdaság meglehetősen racionális tudomány, így alap nélkül ezt nem érhette volna el a város. Érdeklődve olvastam az itteni (meglepően jó!) elemzéseket, véleményeket. Azt hiszem, hogy nagyon sok igazságot írtak le a válaszolók. Valamit ott tudnak, amit mi nem. (vagy csak sejtünk)

A megvilágosodásom egy céges meetingen történt: a téma a sportberuházások gazdasági hasznosítása volt. Mindenki elintézte egy kézlegyintéssel: az egy rejtett akna, amelyik ha felrobban akkor ott a totál csőd: Szombathelyen képtelenek üzemeltetni a gyönyörű(!) stadionjukat, és sajnos a többinek sem virágosak a kilátásaik - kivéve... a debrecenit!

A francba már Debrecennel!

Hát, kérem-szépen. Tessenek elolvasni az alábbi - kicsit hosszú - elemző cikket, és ebben a témában is minden világossá lesz: nem kell újra feltalálni a spanyol viaszt, elég csak előrelátóan és normálisan GONDOLKOZNI! [link]

Tény, hogy pillanatnyilag behozhatatlannak látszó előnye van Debrecennek (tavasszal megyek oda egy hétre), de nem irigykedni, hanem megfigyelni kell - és tanulni tőlük.

És azt a véleményt is osztom, hogy Pécs, Miskolc sokkal-sokkal többet érdemelne - a vezetőitől!

2021. dec. 20. 22:55
 37/89 A kérdező kommentje:
Miskolc,Debrecen,Kassa trió közül került ki a győztes..
2021. dec. 20. 23:03
 38/89 A kérdező kommentje:

Illetve nagyon sokat számít,hogy az adott városból milyen pozíciót, kemèny magot alkot valaki az adott aktuális kormányban.. Debrecen nagyon sok mindent köszönhet Kósának!! A lobbi a legfontosabb dolog.

Miskolcnak mi lobbi ereje van a kormányban? Semmi. Varga Judit egy friss szereplő igazságügyi miniszterkènt,de az egèsz más közeg,kategória.

2021. dec. 20. 23:17
 39/89 anonim ***** válasza:
100%

36 - köszi a linkeket! Mindig tanul az ember... ráadásul érdekesek is voltak a cikkek!

Igen, szerintem is sokat köszönhet Debrecen Kósának, mert az alapkoncepciót ő indította el.

Még emlékszem, hogy milyen háborúkat vívott a nyíregyházi polgármester-asszonnyal, hogy hol is ágazzon el az M3-as autópálya Debrecen ill Nyíregyháza felé?

Akkor még Nyíregyháza majdnem pariban volt Debrecennel, ma már - nagyon bölcsen - beállt mögé/mellé.

38: Csak egy jó tanács: ne reménykedjetek, ne várjatok Vargától semmit!

Ő nem úgy miskolci, mint ahogy Kósa debreceni!

(sajnos Kósa utóbbi időben kissé meghülyült... de hát ez van.)

2021. dec. 21. 17:36
 40/89 A kérdező kommentje:

Dunántúlt nem nagyon ismerem,így Pècs helyzetèt sem,de hiszek az eddigi információknak ès amit tudok a városról.

A turizmust nagyon de nagyon erősíteni kell mert patinás szèp város ès a határon túl is vonzó cèlpont lehetne mèg jobban.. egy európai szintű vidámparkot,állatkertet is eltudok kèozelni.Nagyon soka lendíteni a városon. Illetve megtartani stabilan a törtènelmi jellegèt.

Miskolc egèsz más karasztikájú..

A borsodi városba nagyon kellene egy szuper autóipari beruházás..Így megèrdemelten felkerülne a tèrkèpre.

Illetve a közlekedèst megreformálni, új dolgokat èpíteni.. pl tram-train.. 100 èves kívánság miskolcnál egy èszak-dèl villamostengely .

Ès egy kis ráncfelvarrás a városi èpületekre mert rengeteg le van èpülve.A turizmussal nincs gond,a jövőben sem lesz. Sőt .

2021. dec. 21. 18:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!