Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az oltásellenesek ellen,...

Az oltásellenesek ellen, hogyan lehetne hatékonyabban fellépni társadalmilag?

Figyelt kérdés

2021. nov. 18. 15:34
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy az oltásellenesek ellen kellene fellépni. Egyszerűen minden adatot nyilvánosságra kellene hozni. Ezt valamiért egyetlen ország sem hajlandó megtenni. Ha az oltás hatásos, az adatok önmagukért beszélnének, és meggyőznék az embereket. De az, hogy nem akarja a kormány nyilvánosságra hozni az összes adatot, szintén beszédes. Azt sugallja, hogy nem hatékonyak az oltások, legalábbis nem olyan mértékben, amennyire hirdetik. És ez nemcsak Magyarországon van így, mindenütt harcolni kell az adatokért, politika lett belőle.

Én nem vagyok oltásellenes, be is vagyok oltva, de nem látom, hogy annyira hatékony lenne az oltás, legalábbis az új variánsokkal szemben biztosan nem. Nem lehet állítani, hogy az oltás megvéd a súlyos mellékhatásoktól, mert oltás mellett is halnak meg emberek. Az omikron ráadásul most (külföldi hírek alapján) kifejezetten az oltottak között terjed.

Szerintem az oltásnak is van kockázata, a covidnak is, és nem lenne szabad kötelezővé tenni az oltást, hanem mindenki döntsön belátása szerint, hogy milyen kockázatot vállal.

Az oltatlanok nem jelentenek kockázatot az oltottak számára, mert nem terjed jobban közöttük/miattuk a covid, az oltottak ugyanúgy elkapják és terjesztik.

2021. dec. 11. 21:08
 22/22 anonim ***** válasza:
25%

Elég heterogén csoport, így egyféleképpen biztosan nem menne:

1.A meggyőzhetetlen oltástagadók:"ezen a csoporton belül van egy szociokulturálisan jól behatárolható kör, amely szintén nagyrészt iskolázott, egyetemet végzett emberekből áll: ők jellemzően az öko- és bioéletmód hívei, különböző ezoterikus irányzatokat követnek, és az alternatív gyógyászatban hisznek"

2.Az oltástól szorongók:"akik eleve félnek mindenféle orvosi beavatkozástól, injekciótól"

3.A tájékozatlanok: "vannak olyanok, akik lélektani okok miatt nem képesek döntést hozni az oltásról"

4.A nárcisztikus személyiségű emberek: "Ők úgy gondolják, rájuk nem hat a Covid, az ő szervezetüknek nem árthat a világjárványt okozó vírus."

Forrás: [link]

2021. dec. 11. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!