Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerinted hogyan kellene...

Szerinted hogyan kellene kezelni a transzneműséget az okmányokban?

Figyelt kérdés

2021. nov. 10. 17:40
 131/142 anonim ***** válasza:
14%

Ok, akkor legyen mindenkinek két nem feltüntetve a szemelyiben, utlevélben.

1.- születési nem

2.- aminek vallja magát éppen

Az okmanyok cseréjet pedíg a valtoztatasok miatt vallalja fel egy szervezet akinek ez fontos. Problema megoldva!

2021. nov. 28. 15:04
 132/142 anonim ***** válasza:
79%

#106 Azért nem gyenge, hogy nácikhoz és ávósokhoz hasonlítod azokat, akiket taszítanak a transzneműek és kijelentik, nem szeretnének kapcsolatot létesíteni ilyen emberekkel :D Ez már az elmebetegség csúcsa. Aha, legyünk toleránsak, de könyörgöm, egy hetero embernek is legyen már tiszteletben tartva a szexuális preferenciája! Én, nőként teljesen kiborulnék, ha egy transz férfi behálózna, a hideg is kiráz tőle ha belegondolok... Elfogadom, hogy létezik ez a nyomorúságos állapot, tudomásul veszem, kitudja mentális betegség-e, vagy hormonális, vagy akármi, szörnyű lehet és sajnálom is őket, de párkapcsolatot csak "igazi" férfival, ha tetszik, ha nem. Nem basztatom őket, nem megyek oda őket felrúgni, nem akarok belőlük csúfot űzni, de gondolom, emiatt a véleményem miatt nyilván mostmár en is egy ávós vagyok, vagy a megtestesült gonosz.

Nos, ha én nem tetszem valakinek, mert nem vagyok elég dögös, nem állok neki hisztériázni, hogy ő egy csúf-fób, vagy szemüveges fób, vagy egyéb agyrém :D És ha nekem nem jön be valaki akármi miatt, és elutasítom, akkor az az én szabad döntéshez való jogom! A leszbikusokat, vagy melegeket se próbálja senki (remélhetőleg) rákényszeríteni ellenkező nemű párra, akkor minket heterokat miért vegzáltok emiatt? A kérdező érthető, hogy úgy érzi, ha megismerkedik valakivel, és az az illető valójában transz, tehát eredetileg ugyanolyan nemű, mint ő, joga van tudni róla, mielőtt elmélyülne a kapcsolat, mert igen - ő is sérülhet emiatt. És feltételezem nem csak azért utasítja el, mert nem elfogadó, hanem mert mondjuk a párkapcsolattal hosszútávon más tervei is lennének, pl. családalapítás... És ugyebár egy transz nő nem fog tudni neki gyerekeket szülni. Ez ugyanúgy vonatkozik egy olyan nőre is, aki habár biológiailag nő, de betegség miatt meddő (és ezt tudja is magáról), vagy egyszerűen nem akar gyereket, úgy fair, ha erről tájékoztatja a leendő partnerét előre.

Persze nyilvánvaló, hogy nem csak emiatt nem akarnak a hetero férfiak transz nőkkel kezdeni, zavarja őket a tudat, undorodnak tőle. Ez nem transzfóbia, hanem a legtöbb férfi így működik, taszítja őket a homoerotika. De nyilván vannak kivételek, ahol a két ember annyira összeillik, hogy felülíródik ez az ellenérzés, biztos van rá precedens.

A hivatalos okmányokat illetően valami megkülönböztetés lehet, hogy kéne, mert így belegondolva valóban cumi lehet ügyeket intézni, repülővel utazni, stb. Meg alapból ciki is, csöcsös csajként felmutatni pl a Kovács Béla nevére szóló covid kártyát.

De az sem járható út, hogy mindenkinek a kívánsága szerint írnak rá nemeket, ez nagyon el tud fajulni, jönnének a transz nemzetiséguek, hogy írják át, meg egyebek. Szoval valami logika és rendszer maradjon benne :)

Mindazonáltal, én engedném, hogy átírják a nevüket es nemüket az okmányokban (kivétel egészségügyi adatok - érthető okokból), de az lenne korrekt és tisztességes, ha a párkapcsolati céllal való ismerkedés folytán bevállalná, mi a szitu.

2021. nov. 30. 22:47
 133/142 anonim ***** válasza:
70%

Azért abból, hogy a 2. válaszomat is romra lepontoztak, nekem az kezd körvonalazódni, hogy már nem is az a fontos, hogy minek vallja/érzi magát epp az ember, hanem a múlt eltüntetése.

Ott az ujragondolt valasz, full toleráns stb.

Indokolja mar meg par lepontozó, miert nem tetszik?

2021. nov. 30. 23:14
 134/142 anonim ***** válasza:
68%

Tekintve, hogy a belsö nemiszerveket mütéti úton eltávolítják, nemigazán tudok elképzelni olyan egészségügyi szituációt, amikor lényeges lenne, hogy ki milyen nemünek született. Innentöl kezdve az okmányokban sem kell azt feltüntetni. Maximum az lehet lényeges, hogy ki milyen gyógyszert szed rendszeresen, de azt senki nem titkolja el, mert nem lehet belöle következtetni, hogy mire kapja. Ráadásul TB számodból is kiderül, ha egy orvos tüzetesebben megvizsgálná.

Amúgy nagyon cuki, hogy így aggódtok az egészségünkért. Még talán komolyan is venném, ha ugyanilyen vehemenciával követelnétek, hogy mindenki mellé állítsunk egy egészségellenört, aki kiveri a dohányzók kezéböl a cigarettát, a második sör után pedig az üveget is, és akarata ellenére is elrángatja orvoshoz azokat, akik szerint „azok mind kuruzslók“ „a gyógyszerek pedig mind mérgek“, és elöbb enne minden reggel tevesz@rt, mert valami youtube-os guru szerint „az gyógyíccsa a rákot“.

Legalább ennyire komolyan venném a kérdezö félelmeit is (vagy inkább rögeszméit) a párkeresés terén, ha ugyanilyen lelkesen követelné azon jogát, hogy ne legyen a kiszemeltnek eltitkolt férje 5 gyerekkel az ország másik felén, ne legyen eltitkolt nemibetegsége, ne legyen eltitkolt priusza, ne kínozzon kedvtelésböl kismacskákat, stb… Valamiért ezektöl az eshetöségektöl mégis kevésbé fél, pedig valljuk be, ilyen egyedekbe mégiscsak egyszerübb belefutni, mint transzszexuálisba. Magyarán szólva, gond nélkül elfogadja azt a tényt, hogy mindenkit millió módon át lehet (és napi szinten át is szoktak) verni a párkeresés terén, mégsem követel habzó szájjal törvényt az öszinteségre. Innentöl kezdve nem lehet komolyan venni.

Ami a többi embert illeti, azzal azért remélem a többség egyetért, hogy sem a fönökömnek, sem az alkalmazottaimnak, sem a buszellenörnek, sem a föbérlömnek, de még a fogorvosomnak sincs köze ahhoz, hogy milyen ivarszervekkel születtem.

Magyarán szólva, az irataink átíratása senkinek semmilyen hátrányt nem okoz, viszont számunkra elengedhetetlen a beilleszkedéshez.

2021. dec. 3. 03:41
 135/142 anonim ***** válasza:
75%

Ha ebből nem érti meg némelyik itt lévő a dolgot akkor ezek után kár tovább ragozni. Mert ennél érthetőbben képtelenség volna elmagyarázni. :)

2021. dec. 3. 10:37
 136/142 anonim ***** válasza:
21%

Itt azert felhoznám a sportot. Valahogy csak erősebb az a palinak született súlyemelő.... Tehat a himbilimbi megléte nem minden. Ezen akármennyire is szeretnétek transok változtatni, nem tudtok.

Az élet nem egy szamítógepes játék. Ha megnezzük pl a Dán lányt, konkrétan a sztoriban meghalt a "Csinos vagyok?" fiú. Aztan a film vegen benyomták, hogy, ez legyen példa a genderharcban mindenkinek. Ez tényleg ok? Inkább haljon meg valaki, mint elje az eletét?

2021. dec. 3. 10:39
 137/142 anonim ***** válasza:
82%

Ezt úgy mondod, mintha minden transz ember még sportoló is lenne.

2021. dec. 3. 10:52
 138/142 anonim ***** válasza:
51%

Ezen felesleges gondolkodni, itthon még legalább 3-4 évig nem lesz lehetőség a hivatalos nem változtatásra (mármint az okmányokéra).

Ha utána lesz változás, akkor szerintem az EUs országok által használt sémát fogják alkalmazni, tehát simán a képzelt neme lesz beleírva az új okmányba.

Amúgy 100%-ban nem tudják magukat beolvasztani a társadalomban, az orvosok látják a kórképet, pl egy kasztrálás, és egy nemi jelleget megerősítő műtét nem hiszem hogy nyom nélkül maradna, hiszen ilyenkor kellenek kontroll vizsgálatok stb.

Illetve (egész életen át?) szedni kell hormonokat, ilyenkor ki kell váltanod a patikában, látja a patikus, tudja mit ad ki stb.

Szerintem ez teljesen normális.

Az átlag embernek (főnök, vagy hr-es egy állás felvételinél) valóban nincs köze az ilyen jellegű magán dolgokhoz, de ez is teljesen evidens szerintem...

Nekik meg van a saját kis szubkultúrájuk, általában maguk között keresnek párt, nagyon ritkán látok pl tinderen női kategóriában egy transz embert, és még ritkább az amikor nincs kiírva hogy ő transz.

Meg amúgy is...simán levárni róluk hogy mi a helyzet....:)

2021. dec. 3. 11:38
 139/142 anonim ***** válasza:
75%

A sportolóknál egy ideig engedélyezték a vegyes versenyzést, tehát transz nő indulhatott együtt, biológiailag születettel együtt.

De már egyre több kategóriában elindultak a csalások, illetve rájöttek hogy ez mégse olyan jó.

Szóval nekik a jövőben szerintem lesz külön kategória.

A legutóbbi esetet olimpiai súlyemelésben olvastam.

2021. dec. 3. 11:40
 140/142 anonim ***** válasza:
51%

137 - Nem ment át az info. Halál vagy nem váltás. A lényeg.

Most épp oltott vs oltatlan harcok vannak véleményben, hogy mi a káros.

És a Francia példát, hogy a nemváltást csengetik, a szürkehályog műtétet nem azt nem tudom elfogadni. Már csak azért sem, mert a transoknak is lehet ilyen később.

Szóval fu.k off, lehet dolgozni, pénzt keresni azt az egyéni dolgokat finanszírozni.

Aztán a 131,es válasz.

2021. dec. 3. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!