Szerinted hogyan kellene kezelni a transzneműséget az okmányokban?
A 118-as vagyok, és természetesen az egyéb kategóriát nem a transzokra értettem, ők ugyanúgy férfi vagy nő, amivé lett műtve. Én azokra értettem az egyéb kategóriát, aki mondjuk valami oknál fogva és se a férfihez se a nőhöz nem sorolja magát, és még mindig egyszerűbb egy harmadik opció, mint az, amikor férfi, nő és egyéb nem. Illetve azt is írtam, hogy egyébként opcionális, hogy ki melyiket írja bele, szóval nem tudom honnan jött, hogy aki transz, anak muszáj az egyéb kategóriát választani.
120
Igaz csak 1 transz ismerősöm van, de ő 100%-ban tagadja hogy korábban férfi volt (ismertem az átalakítás előttről, látásból) és teljesen idegbeteg lesz ha szóbakerül a téma, igaz ez már pár éve volt, de azóta is ismerősöm fbn, és ugyanezt csinálja az interneten is.
Nem általánosítok, de simán elképzelem hogy vannak még rajta kívül olyanok akik teljesen ragaszkodnak a jelenlegi állapotukhoz, még akkor is ha ezzel veszélyeztetik a saját egészségüket.
#122 Pontosan azért akarják elérni, hogy az igazolványaikba is bekerülhessen a hazugságuk, hogy semmivel ne lehessen kideríteni hogy nem annak születtek mint aminek most látszanak, mert nagyon sokan vannak ilyenek.
Amúgy ezt nagyon nem értem, hiszen korábban pl. a prájd is azzal a felkiáltással lett erősítve, hogy mindenki vállalja fel magát, meg legyen büszke arra hogy "más". Akkor miért kellene eltitkolnia? Ha senkit nem akar átverni vele akkor miért?
Bocs, akkor félreértettelek.
Azért egy orvos előtt mégis csak más, mint mondjuk mikor valami barát vagy ismerős firtatja az amúgy nem éppen kellemes témát.
Csak a transzoknál pont az lenne a cél, hogy ne tűnjenek ki.
És mégis neked ebben hol a hazugság? Csak mert ez legfeljebb akkor lenne hazugság, ha valaki fétisből vallja magát transznak és nem pedig valóban az.
Aztán meg mi az átverés neked ebben? Tudtommal senkit nem rövidítenek meg vele anyagilag.
Van egy bibi. Amikor megszületik valaki, akkor az elenyésző kivetelt (fullextrasok) kiveve van egy neme. Ezt bejegyzik az okmányokba.
Miert kellene ezen valtoztatni?
Azert mert valaki mondjuk videkről felköltözik Pestre es nagyon pestinek erzi magát, el sem tudja kepzelni magat masnak, csak pestinek, de retteg, hogy a baratai egyszer rajönnek, hogy nem pesti ezert atiratna a születési helyét?
Azonban ezt nem lehet, ezert mar csak kamupesti és romba dől az elete? Nemár!
Azért ez nem ugyan az a helyzet. A születési helyből nincs problémád átköltözés után, míg a tranzíció miatt a nemi bejegyzés okozhat jogi problémákat.
#126 a példája jó volt.
A születési nemet nem lehet megváltoztatni. Attól mert valamit levágnak, hormonkezeléssel kinövesztenek, a neme nem fog megváltozni, csak másnak fog látszani. Márpedig abból bizony lehetnek később problémák ha nem derül ki egyből, hogy a kis Barbi valójában Béla volt amikor született.
Nem csak a transziknak vannak jogai, a többieknek is akik velük élnek. Egy olyan férfinak is vannak jogai aki Barbival akart összejönni és nem egy Bélával akinek levágták a péniszét.
124
Ő egy full beteg alkesz nő, és mellé transznemű, most amúgy hajléktalan...csorit sajnálom mert gyerekkoromban teljesen átlagos volt.
Mégis hol volt jó a példája? :'D
Abból, hogy Pesten születtél-e vagy Mucsaröcsögén nem lesz problémád.
De ha például női kinézettel egy férfi személyi igazolványt mutatsz fel abból több órás problémázás is lehet. Szóval még csak közel se volt a példája.
Attól meg ne félj, hogy véletlen egy transzba futsz bele randizgatáskor. Annak az esélye még annál is kevesebb, hogy fejbe üt egy meteor.
Azzal meg nem sérted senkinek se a jogait ha megspórolod magadtól az akár néhány órás magyarázkodást egy okmány miatt. Amit tegyük hozzá, egy nem transz személynek sose kell megtennie. Szóval a személyi átírása kinek is okozna gondot? Talán neked, mert nem tudnád leigazoltatni randi elején a neméről?
Oh, ha alkesz akkor már érthető az egész, hogy miért olyan agresszíven reagáló mint amilyennek leírtad. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!