Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Alkalmazná munkahelyen egy...

Baranyi kálmanné kérdése:

Alkalmazná munkahelyen egy cigányt?

Figyelt kérdés
2010. szept. 1. 06:54
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
96%
Kedves utolsó! Emlékeztetnélek, hogy azt írtam, hogy FELVENNÉM a cigányt, ha megfelelne a feltételeimnek. Mi ezzel a bajod? Az, hogy nem feltétel nélkül venném fel azért, mert roma? Fehér magyar jelöltet sem vennék fel pusztán azért mert csinos, vagy ha gyenge közepes az egyetemi eredménye. Mi lett volna szerinted a nem szánalmas és nem gusztustalan válasz? Az, ha azt írom, hogy persze, hogy felvenném ügyvédjelöltnek, hiszen a romák munkakedvéről és moráljáról már annyi sok szépet és jót hallottam? Még az se érdekelne, ha nem túl okos, hiszen ezen hiányosságát majd a kitartó munkájával és szorgalmával majd pótolja? Ezzel a válasszal elégedett lettél volna?
2010. szept. 2. 07:56
 22/45 anonim ***** válasza:
11%

-Miért van egy olyan érzésem, hogy nem lesz túl sok ilyen jelentkező?-

Ez a problémám!Az előitélet,hallasz dolgokat,és azt hiszed

mindenki olyan,azt hiszed minden roma tanulatlan,nem való semmire!Amit írtam nem csak neked szólt hanem azoknak is jóval durvábban megfogalmazva,hasonlóképpen gondolkodnak!

Az a baj ha egy roma lop,vagy bármilyen bűncselekményt tesz,az összes romáról azt gondolják,hogy ugyanolyan,de ha egy magyar tesz hasonló,vagy még megrázóbb dolgot,nem mondja egy magyar sem,hogy én is ilyen vagyok,mert magyar vagyok!Az embert tettei alapján,és nem börszíne alapján kell minősíteni!Bár elég szomorú,hogy ezt pont egy ügyvéd

nem érti!

2010. szept. 2. 14:30
 23/45 anonim ***** válasza:
100%
1(!!!) roma lop? na ferdíts már. ha 30 romából 25 lop vagy kötekedik, vagy veszélyes, akkor mi van? mert ha veszel az utcáról 100 magyart, akkor annak kisebb aránya lesz gáz, de ha veszel 100 cigányt, akkor kicsit rohadtul más lesz az eredmény, ez a gond.
2010. szept. 2. 14:36
 24/45 anonim ***** válasza:
92%

Nem kérdezhetem meg, hogy miért van olyan érzésem, hogy nem lesz sok ilyen jelentkező?

Szerinted sokan lesznek és én vagyok az, aki rosszul látja a dolgokat?

Emlékeim szerint egyetlen cigány sem volt az egyetemben, mikor én oda jártam. Biztos ott is rasszista mindenki...

2010. szept. 2. 14:46
 25/45 anonim ***** válasza:
4%

Jól van nem fogok vitatkozni,mert nincs értelme,az aki azt gondolja,hogy nincs roma diplomás azzal nincs mit beszélni,mert bár tanult ember,de tájékozatlan naívsággal próbál érvelni,ez mint már korábban is írtam szánalmas.

Annak aki meg egymás mellé állítana 100magyart,és cigányt akik egy közegből származna nagyon durván meglepődne az eredményen!Nem csak alja van a cigányoknak még ha a börszínük miatt,könnyebb is megkülönböztetni az alja magyartól!

2010. szept. 2. 15:04
 26/45 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, te nem olvasol statisztikákat... A cigány diplomások aránya 1 (!!!!!)% a teljes magyarországi cigány népcsoporton belül. Ezért adnak az egyetemi felvételinél plusz pontokat, a hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezőknek, hogy ezt az arányt javítsák picit (kevés sikerrel). Szóval vagy nagyon naiv vagy, vagy csak simán tájékozatlan.
2010. szept. 2. 15:13
 27/45 anonim ***** válasza:
93%
Ki írta, hogy nincsenek diplomás cigányok? Biztos, hogy vannak. Én azt írtam, hogy nem emlékszem, hogy sokan lettek volna az egyetemen akkoriban, mikor oda jártam. Lehet, hogy azóta más más a helyzet. Hidd el, ha jelentkezik jelöltnek egy cigány fiú, vagy egy cigány leány, aki summa cum laude, vagy akár "csak" magna cum laude végezte el a jogot, akkor fel fogom venni. Rasszista vagyok, ha nem veszem fel elégséges, vagy az alatti eredménnyel csak azért, mert roma?
2010. szept. 2. 15:18
 28/45 anonim ***** válasza:
-s +r (már más a helyzet)
2010. szept. 2. 15:19
 29/45 anonim ***** válasza:
0%

Okosan beütötted a google-ba hogy cigány diploma statisztika, ügyi vagy!:):)

Gondolom az eszedbe se jutott,hogy aki megteheti az olyan

...... emberek miatt mint te,nem vallja magát romának,mert fél az előitéletektől!

2010. szept. 2. 15:19
 30/45 anonim ***** válasza:
90%
Én olyanról már hallottam, hogy egy csóró fehér magyar gyerek vallotta magát romának, hogy többletpontokat és többlettámogatást kapjon.
2010. szept. 2. 15:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!