Alkalmazná munkahelyen egy cigányt?
nmtom, kerülném őket. egy interjúra talán behívnám, bár megfordulna a fejemben, hogy ha elutasítom mert nem megfelelő a tudása, akkor nekem ereszti a jogvédőit, mert, hogy ő cigány, vagy nekem esik.
a másik, hogy a dolgozók morálját is csökkentené ha egy cigányt alkalmazok, mármint komolyabb szellemi melóra egy irodában, félelmet kelt bennük. Nézd ha a cigányon a bőrszínén kívül nem látszik, hogy cigány, rendes magyar módjára viselkedik, akkor meggyőzhető vagyok. Általában az ilyen normálisabb okos cigányok külsőre is inkább töröknek vagy indiainak néznek ki, nem echte cigónak.
A cigányoknak az okosabbaknak el kell fogadniuk, hogy nekik többet kell eleinte bizonyítani, mert ezt érték el, erről ők tehetnek a társaik.
Alkalmaznék, mert nincsenek előítéleteim, így elvárnám tőle, hogy ugyanúgy dolgozzon, mint egy fehér ember.
Viszont, ha lébecolna vagy nem dolgozna, akkor ugyanúgy repülne, mint a fehér.
Nem rekeszteném ki cigánysága miatt, viszont nem is bánnék vele bőkezűbben, mint egy fehérrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!