Jól érzem hogy az előválasztás az nem egy demokratikus dolog?
Én a Momentumosok propagandájával értek egyet (4 napos munkahéttel engem megvettek, még a Fideszre is szavaznék ha 4 napos munkahetet ígérnének, ugyanis utálok dolgozni, szerencsére őket ez a veszély nem fenyegeti h rájuk szavaznak, mivel inkább a rabszolgatársadalom irányába visznek minket a 4 napos munkahét helyett). Viszont a KariGerit utálom, sztem egy jól helyezkedő csaló, aki mindig beáll a mellé aki a legígéretesebb, de sose csinál érdemben semmit, amit meg csinál azt rosszul, lehet h direkt vagy véletlen, nemtudom.
Viszont ha KariGeri nyer akkor elméletileg nekem rá kéne szavaznom? Pont arra akit a legkevésbé szeretnék h nyerjen? Miben más ez mint a kommunizmusban volt?
És ha meg másra szavazok, akkor ki fog jönni h a Momentum támogatottsága csak 0.001%? Miközben lehet hogy akár 6-7% is őket támogatná, csak a Karigerit éppen 8% támogatta, akkor behúzza a maradékot is?
Nem arra jó ez az egész, hogy a Momentumosok alapelveiről (Euro, 4napos munka, finn oktatásrendszer) végül elmondhassák h alacsony a támogatottsága ezért ne foglalkozzunk vele, bezzeg a Fudan (ami engem hidegen hagy - most nekem tökmindegy h egyetemet építünk vagy 5G tornyokat veszünk Kínától, végül úgyis uralni fognak minket, nem egy súlycsoport, kb mintha mi hangyák lázadoznánk az elefántok ellen, úgyis az lesz amit ők akarnak majd) KariGeri szívügye meg az ország felét izgatja? És végül aztán az lesz belőle mint a Városligetből, hogy nem sikerül megakadályozni mégse? És erre majd elmegy 4 év?
Miközben nekem már szuper kis 4 napos munkahetem lehetne ha aMomemtum bejut a Parlamentbe?
Vagy hogy van ez az egész, valaki aki politikában jártas elmagyarázná hogy miért jó ez?
tényleg? 3 2/3 után szerintem titeket gyűlöl a nép
te meg csak ordibáld, hogy a kampósorruú zsidó nagytőkét kell kifosztani
Pont ezért buktok el, mert csak a nagytőkéseket babusgatjátok, és már a látszatra sem adtok. ^^ Nektek elég egyszer megbuknotok ehhez. Az embereket előbb-utóbb mindig magatok ellen hergelitek azáltal, hogy csak a leggazdagabb tomporában tobzódtok.
A zsidózást nem unom még? :D Miért gondolod, hogy menő az, ha buta náci vagy? :D Nem semmi freudi elszólás volt a részedről, hogy szerinted a gazdagok és a zsidók ugyanazt jelentik. :D Elcsépelt náci lózung.
Tisztelt kérdező!
Nem értem, amit írsz.
Van egy számodra szimpatikus párt, pártvezető, aki egyben az előválasztáson
miniszterelnökjelölt. Az ellenzéki előválasztáson még senki sem nyert, arra a miniszterelnökjelöltre szavazol, akire akarsz.
Ugyanakkor az ellenzéki előválasztáson szavazhatsz egy olyan országgyűlési egyéni választókerületi (OEVK) egyéni képviselőjelöltre is, aki a lakóhelycímed szerinti kerületben indul.
Egy miniszterelnökjelölt vagy nyer az első fordulóban (ha megkapja a szavaztok legalább 50%-át), vagy lesz egy második forduló, ahol a három legtöbb szavazatot kapó indulhat.
És mind a 106 OEVK-ban lesz egy nyertes, aki a 6 szövetséges ellenzéki párt jelöltjeként indul.
Mindez az ellenzéki előválasztás.
Nade! Nem tudom, hogy te hogyan akarsz a tényleges, 2022. tavaszi országgyűlési képviselőválasztáson, az ellenzéki előválasztáson megválasztott miniszterelnökjelöltre szavazni, a szavaid szerint, kötelezően?
Sehogy sem tudsz! Ugyanis a választáson két szavazati lehetőséged lesz:
• egy OEVK egyéni jelöltre szavazhatsz,
• és egy pártlistára szavazhatsz, amelyek egyike a hatpárti közös lista lesz.
Miniszterelnökre nem, ugyanis azt a megválasztott országgyűlési képviselők többsége választja, szavazza meg.
Még nincs közös program, azt majd az előválasztás után állítják össze. Ha netán Fekete-Győr lenne megválasztva az előválasztáson, akkor sem biztos, hogy az lesz a közös programban, ami a MOMENTUM programja, és amit ő hirdet.
Csak higgyél 4 napos munkahétben, választásod szerinti időben igényelt nyugdíjelőlegben, alapjövedelemben, EU-s minimálbérben, EU-s minimálnyugdíjban, választás utáni egyszeri (illetve, nem látok tisztán, lehet, hogy többszöri) azonnali mit tudom én mennyi kárpótlási pénzben a járvány alatti áremelkedések miatt, ingyenes áram- gázszolgáltatásban stb.
Ha tartasz attól, hogy nem tudsz a kedvenc ígérgetődre szavazni, ne aggódj, nem tudsz mellé nyúlni, csak nagyon kedvező ígéretek vannak. Ha már az előző politikai ideológiai rendszer nem tudta megvalósítani a kommunizmust, majd az ellenzéki összefogás elhozza nekünk. A svédek tömegesen tengerbe fojtják majd magukat szégyenükben, mert hol lesznek ők a magyarok jólétéhez képest?
Hát, persze.
┌─ Nekem is kétségeim vannak az előválasztási demokratikussággal, csak más okból.
A 106 OEVK egyikében sem indul mind a 6 szövetséges pártból jelölt. A legtöbben (50-ben) mindössze 2 párt jelöltjeiből lehet választani; és ami a „legszebb”, hogy 11-ben csak 1, azaz, egy jelölt van; na ott tessék előválasztani! (Hozzáteszem, hogy még. Ugyanis, tegnap még 2 visszalépett jelölt volt, ma már 5 van. És lesznek, akik nem tudnak egy 70-75000 választópolgáros OEVK-ban 400 ajánlást összegyűjteni. Az ajánlóívek feldolgozása még folyik, 3 nappal ezelőtt 10 óráig lehetett leadni. Mára már megjelent 2 jelölt, aki nem tudta összegyűjteni. Úgyhogy idővel ez a „bőséges” kínálat is fogyatkozik.)
És itt-ott nyilvánosságra került esetekből érzékelhető, hogy ez a szűk kínálat nem azért van, mert nem akadt elég jelentkező:
↓
• [link]
• [link]
• [link]
És természetesen, egymást nagyon tisztelve, csak tiszta eszközökkel folyik a kampány:
• [link] ─┘
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!