Jól érzem hogy az előválasztás az nem egy demokratikus dolog?
Én a Momentumosok propagandájával értek egyet (4 napos munkahéttel engem megvettek, még a Fideszre is szavaznék ha 4 napos munkahetet ígérnének, ugyanis utálok dolgozni, szerencsére őket ez a veszély nem fenyegeti h rájuk szavaznak, mivel inkább a rabszolgatársadalom irányába visznek minket a 4 napos munkahét helyett). Viszont a KariGerit utálom, sztem egy jól helyezkedő csaló, aki mindig beáll a mellé aki a legígéretesebb, de sose csinál érdemben semmit, amit meg csinál azt rosszul, lehet h direkt vagy véletlen, nemtudom.
Viszont ha KariGeri nyer akkor elméletileg nekem rá kéne szavaznom? Pont arra akit a legkevésbé szeretnék h nyerjen? Miben más ez mint a kommunizmusban volt?
És ha meg másra szavazok, akkor ki fog jönni h a Momentum támogatottsága csak 0.001%? Miközben lehet hogy akár 6-7% is őket támogatná, csak a Karigerit éppen 8% támogatta, akkor behúzza a maradékot is?
Nem arra jó ez az egész, hogy a Momentumosok alapelveiről (Euro, 4napos munka, finn oktatásrendszer) végül elmondhassák h alacsony a támogatottsága ezért ne foglalkozzunk vele, bezzeg a Fudan (ami engem hidegen hagy - most nekem tökmindegy h egyetemet építünk vagy 5G tornyokat veszünk Kínától, végül úgyis uralni fognak minket, nem egy súlycsoport, kb mintha mi hangyák lázadoznánk az elefántok ellen, úgyis az lesz amit ők akarnak majd) KariGeri szívügye meg az ország felét izgatja? És végül aztán az lesz belőle mint a Városligetből, hogy nem sikerül megakadályozni mégse? És erre majd elmegy 4 év?
Miközben nekem már szuper kis 4 napos munkahetem lehetne ha aMomemtum bejut a Parlamentbe?
Vagy hogy van ez az egész, valaki aki politikában jártas elmagyarázná hogy miért jó ez?
"Viszont ha KariGeri nyer akkor elméletileg nekem rá kéne szavaznom?"
Nem KELL. Ha akarsz, szavazol rá, ha nem akarsz, akkor nem, ennyi.
#2!
Sehol nem vezettek be 4 napon munkahetet!
Izlandon évekig kísérleteztek vele az emberek 1%-án, Skóciában pedig most fognak hozzá a kísérlethet.
A Momentum sem vezetné be, legfeljebb lépéseket tenne az érdekében. Az a könnyen belátható, hogy csak akkor lehet bevezetni, ha mindenhol bevezetik. (Nem akarok most erről oldalakat írni.)
A kérdező egy kicsit túloz, túlzottan a Momentumra koncentrál, de abban egyetértek vele, hogy az előválasztás elsődleges célja a kisebb ellenzéki pártok szétmorzsolása.
2-es, értem h arra célzol h ők valószínűleg nem tartják be az ígéretüket de ezt nem tudhatjuk mert még sose voltak hatalomban. KariGeriről ellenben tudjuk h nem tartja be az ígéreteit, ez már kiderült Zuglóban meg a fővárosban is. Persze valami indok mindig van, de a Fidesznek is mindig van indoka (EU, Soros stb) h miért sz . r az ország, KariGeri is ráfogná az EUra, vagy épp az egyébként ellenzékben megmaradt Fideszre!
De nem is ez a kérdés. Hogy miért az most lényegtelen, én mégis a Momentumosoknak adnék egy esélyt, fiatalok, van még bennük energia (talán) és talán minél fiatalabb vagy annál kevesebb még az esély h korrupt legyél és vállalkozók megkörnyékezzenek persze ez is egy saját gondolat csak. Én fiatal vagyok és fiatalokat szeretnék támogatni, semmiképp sem az előző rendszerből megmaradt 50 éves MSZP-t, Dobrevet vagy az őket kiszolgáló Karácsonyt. Szóval nekem ez a véleményem és sztem egy demokráciában mindenkit megillet a jog hogy arra szavazzon aki neki tetszik, most ha valaki azért szavaz XY-ra mert jóképű (Karácsonyra sokan szavaznak amúgy emiatt, meg anno 30 éve Orbánra is) akkor szíve joga, én meg mindössze egy ígéret miatt szavazok rájuk, de nekem már ez is jó, még ha be se tartják, látszik h mondjuk 4-5% ember gondolkodik úgy mint én, vagy esetleg csak 0.1%? Mert ha azt látom h a 4napos munkahét csak 0.1% embert érdekel itt Magyarországon akkor fogom magam és elhúzok Svédországba ahol nagyobb ennek a társadalmi támogatottsága.
Nekem az a fő bajom h így egy csomó személyes vélemény eltűnik és csak a "legpopulistább" párt véleménye marad. Ez a vélemény pedig nyilván ez: Orbánt le kell váltani. De ez pl. engem nem érdekel, hogy melyik báb ül odafönt a székben, nekem csak a 4napos munkahét kell, meg hogy a bicikliutakat felújítsák végre. Meg néhány apróság. Az adómból simán kijönne amúgy, szóval ha csak egyetlen ember lenne aki képviselne engem a Parlamentben, már több esélyem lenne egy jobb életre, mint így, hogy senki se képvisel!
tök mindegy kire szavazol, mert minden jelölt népszerűtlenebb, mint az "ellenzék"
és orbán ígyis úgyis felmossa vele a padlót
5-ös attól függetlenül hogy Orbán nyer v nem, én szeretném ha bejutna valaki a Parlamentbe, akár csak egy ember, aki úgy gondolkozik mint én, szóval az én érdekeimet képviseli. És ha őt a Fideszes 2/3 leszavazza, nekem attól még megnyugtató h ott van egy fazon, aki arra szavaz mindig amit én is jónak gondolok.
Viszont így az Összefogás elveszi tőlem (és talán még sokezer más embertől) ezt a lehetőséget.
Azt meg tegyük hozzá, hogy ha felütjük a történelemkönyveket, egyetlen párt sincs a világ történelmében ami a megalakulása után rögtön sikeres lett. Mindig kellett akár 10-20 év is mire egy kis párt megerősödött.
Most ezektől a jelenlegi kis pártoktól vesszük el ezt.
#3 Te a pilot projektről beszélsz, ami óriási siker volt, most kezdik kibővíteni. Így van Skóciában is bevetik, egyre több helyen fogják. Nagggyon-nagyon jó ötlet.
"3-as, ez hülyeség, Németországban, Ausztriában is sok munkahelyen működik már a 32-35 órás munkahét, ahol erős szakszervezetek vannak."
ezt a hülyeséget állandóan SPAM-eled itt, és mindig el van magyarázva, hogy ez csak játék a túlórákkal
valójában mindenki legalább 40 órát dolgozik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!