Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobboldaliként baj ha támogato...

Jobboldaliként baj ha támogatom, hogy a homoszexuálisok is fogadhassanak örökbe?

Figyelt kérdés

A fiam 16 évesen bejelentette, hogy a saját neméhez vonzódik. Most már 22 és több, mint 5 éves párkapcsolatban él, nem úgy tűnik, mintha még változhatna a helyzet.

Viszont ő az egyetlen gyermekünk, és én nagyon szeretnék unokázni... A férjem kiborult, mikor azt mondtam, hogy örülnék, ha a fiam is fogadhatna örökbe a párjával. De ő nem az a pride-on vonagló beteg fajta, hanem teljesen normális, visszafogott életet él.

2021. aug. 28. 15:02
1 2 3 4 5 6
 41/52 A kérdező kommentje:

Elvileg minden 4. gyereket külföldre annak örökbe, vagyis minden 4. gyerekre azt mondják a magyar házaspárok, hogy nekik ez a gyerek nem kell.

Miközben egy amúgy is hányattatott sorsú 7-8-9 éves gyereknek rengeteg nehézség volt az addigi életében, tetézik még azzal, hogy odaadják olyanoknak, akikkel még közös nyelvet sem beszélnek.

Én olvastam egy ilyen lány történetét, 8 évesen került Olaszországba, mindig visszavágyott ide. Ráadásul a kisebb testvére Hollandiába került és ő el is felejtette a magyart, ezért mikor felnőttként megkeresték egymást, az egyik magyarul-olaszul beszélt csak, a másik hollandul-angolul. Egy-két éve csinált róluk egy hosszabb riportot valamelyik tv csatorna.

Szerintem nem szabadna engedni, hogy elvigyék az országból a magyar gyerekeket.

2021. aug. 29. 09:41
 42/52 1Léna ***** válasza:
55%

Fontos azt tisztázni magadban milyen mértékig vagy jobb oldali?

Ha keresztény vagy akkor a bibliai elvek egyértelműek ebben. A bibliai igazságok útmutatók az élet veszélyhelyzeteihez. Megóvni próbálnak, úgy mint a KRESZ szabájok.

Ha nem vagy keresztény, akkor éppen most láthatod a fiad irányultsága miatt a családfátok növekedésének az akadályoztatását.

Fontos megérteni, hogy a szeretet nem múlik el azzal, hogy egy másik emberrel nem tudok mindenben egyetérteni.

Viszont, amivel nem értek egyet abban nem is támogatom. Elfogadhatom, és szerethetem őt, ez az ő élete, amiért ő a felelős.

Ha szívesen unokáznál, talán ismersz olyan egyedülálló szülőt, akinek igazán jól jönne egy pót nagyi.

2021. aug. 29. 16:00
 43/52 A kérdező kommentje:

Keresztény vagyok, a fiamat is annak neveltem, mégis meleg lett.

De nem akarom, hogy boldogtalan legyen a saját gyerekem. Azért érzem ezt az nagyon, mert annak idején a saját szüleim nem akarták engedni, hogy összeházasodjunk a férjemmel, mivel én tehetősebb családból jöttem, ő pedig nagyon szekrényből. De tudom, hogyha vele nem házasodtam volna vele össze végül, akkor egész életemben magányos és boldogtalan lennék. És a fiamat sem bírnám erre kényszeríteni.

2021. aug. 29. 16:09
 44/52 anonim ***** válasza:

40-es, ez valóban igaz, hogy hiába van benne az Alkotmányban, hogy minden gyereknek joga van családban felnőni, a szülő joga erősebb. Tehát hiába drogos, nem dolgozik, és esze ágába sincs rendezni a körülményeit, a gyereket nem lehet örökbe adni, amíg a szülő le nem mond róla. Erre találták ki a nevelőszülőséget, amiről sokat nem tudok mondani, mert nincs ilyen ismerősöm, csak amiket itt-ott hallok. Sokan inkább a pénz miatt csinálják, mint inkább a gyerekek iránti szeretetből.

Azt nem tudom mennyi 7-8 éves, vagy idősebb gyerek van az intézetekben, akiket örökbe lehetne fogadni. Ha a melegek megtehetnék, akkor nekik bárki jó? Beteg, értelmi sérült, lelki sérült, bárki? Mert utána már ők is elkezdenének válogatni, biztosan. Én személy szerint fenntartásokkal fogadnék egy 7 éves gyereket, akit már biztosan nagyon megtaposott az élet, és olyan lelki sebeket hordoz, amit nem biztos, hogy meleg szeretettel orvosolni lehet. Ezt is bevállalnák, csak legyen gyerek otthon?

Mert azok a galád heterók bizony válogatnak!!!

2021. aug. 29. 16:30
 45/52 anonim ***** válasza:

Olvastam történeteket melegekről, akik gyereket nevelnek. Személyesen is ismerek egyet közülük, egy csodálatos ember, nem mellesleg mélyen hívő keresztény. Ő például egy kifejezetten problémás cigány kisfiút nevel szeretetben, az én megítélésem szerint nagyszerű apa.

Nem tudom, ki mit gondol erről. Én azt normálisnak gondolom, hogy először hetero párok "választhassanak", mert valóban (ha minden más körülmény azonos) egy gyereknek jobb egy ilyen párnál felnőni (hogy miért, abba ne menjünk bele, szerintem elég sok érv szól mellette -- mondom ezt melegként). Ha ezek után "marad" még szabad gyerek, akkor viszont annak egyértelműen jobb egy normális, szerető meleg pár, mint az intézet. Szerintem ebben könnyű konszenzusra jutni. Vagy szerinted nem?

2021. aug. 29. 18:10
 46/52 anonim ***** válasza:
21%

,,A jobboldal lényege nem az, hogy szabadon lehet gyűlölni mindenkit, aki nekünk nem szimpatikus."

Homoszexuálisok ne fogadjanak örökbe=gyűlölet

Nekem meg ez szélsőbalos logika.

2021. aug. 29. 18:50
 47/52 anonim ***** válasza:
Azt támogatsz, akit akarsz, és oda teszed a voksodat, hov akarod. Mindkettö dolog a te személyes ügyed. Itt senki nem fog neked jótanácsot adni, mert a kérdésed egyszerüen nem ide való.
2021. aug. 29. 19:44
 48/52 anonim ***** válasza:

voksodat, ahova akarod

Bocs :-(

2021. aug. 29. 19:45
 49/52 anonim ***** válasza:

Hú, ez de nagy csúsztatás... Én azt gondolom jobboldaliként, hogy egy jobboldali állhat az örökbefogadás mellett és ellen is. Nem attól lesz jobboldali valaki, hogy ebben a kérdésben pro vagy kontra hogyan érvel. Ellenben aki azt mondja, hogy jobboldali nem is _érvelhet_ az örökbefogadás mellett, az nyilvánvalóan ezt arra alapozva teszi, hogy hite szerint egy meleg pár vitán felül áll hogy nem lehet (jó) szülő. Mire alapozza ezt? Észérvekre nem, hiszen épp erről szólna a vita. Tehát csak gyűlöletre alapozhatja, arra a gondolatra, hogy melegek nem szerethetnek úgy, mint heterók, alacsonyabb rendűek. Tehát nem önmagában az ilyen vagy olyan vélemény a problémás, hanem a vita tiltása.

2021. aug. 29. 19:55
 50/52 anonim ***** válasza:
65%

"Ha ezek után "marad" még szabad gyerek, akkor viszont annak egyértelműen jobb egy normális, szerető meleg pár, mint az intézet. Szerintem ebben könnyű konszenzusra jutni. Vagy szerinted nem?"

Nem, szerintem nem. Ez a valódi diszkrimináció, és nem az, hogy meleg, nem meleg.

Szóval fogadhasson örökbe, de csak beteg gyereket? Vagy a beteg gyereknek csak a melegek jutnak? Szerintem ez helytelen. Vagy fogadhassanak örökbe ugyanolyan feltételekkel, mint a heterók, vagy ne fogadhassanak örökbe.

2021. aug. 29. 22:55
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!