Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobboldaliként baj ha támogato...

Jobboldaliként baj ha támogatom, hogy a homoszexuálisok is fogadhassanak örökbe?

Figyelt kérdés

A fiam 16 évesen bejelentette, hogy a saját neméhez vonzódik. Most már 22 és több, mint 5 éves párkapcsolatban él, nem úgy tűnik, mintha még változhatna a helyzet.

Viszont ő az egyetlen gyermekünk, és én nagyon szeretnék unokázni... A férjem kiborult, mikor azt mondtam, hogy örülnék, ha a fiam is fogadhatna örökbe a párjával. De ő nem az a pride-on vonagló beteg fajta, hanem teljesen normális, visszafogott életet él.

2021. aug. 28. 15:02
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
17%
Semmi baj kérdező csak akkor nem vagy jobboldali.
2021. aug. 28. 17:42
 32/52 anonim ***** válasza:
68%

A jobboldal lényege nem az, hogy szabadon lehet gyűlölni mindenkit, aki nekünk nem szimpatikus. (Bár tudom, vannak, akik számára igen, de én őket szélsőjobboldaliaknak nevezném.)

2021. aug. 28. 17:53
 33/52 anonim ***** válasza:
39%

És azokat a balosokat akik nap mint nap átkoznak minket nacionalista Fideszeseket?

Az elfogadott számodra?

2021. aug. 28. 18:03
 34/52 anonim ***** válasza:
50%
Sosem értettem azokat, akik nem saját véleményt alkotnak dolgokról, hanem eldöntik, hogy ők "jobboldaliak" vagy "baloldaliak" vagy "fideszesek" vagy "nemzetiek" vagy "ellenzékiek" vagy akármik és ahhoz igazítják az egész életüket.
2021. aug. 28. 18:08
 35/52 anonim ***** válasza:
71%

Nem értem, hogy jön ez ide. A gyűlölet számomra politikai krédóként elfogadhatatlan, ez nem pártállás-vagy ideológia-függő.

2021. aug. 28. 20:05
 36/52 anonim ***** válasza:
52%

25-ös vagyok, hát ti nagyon nem vagytok képben.

Nem állítottam, hogy az államnak minden elvált/özvegy mellé ki kéne jelölni egy másik szülőt. Erős elferdítése annak, amit írtam. Ha elválnak, az apának joga van részt venni a gyereknevelésben, remélhetőleg meg is teszi, és van egy apaképe a gyereknek, ha meg meghal, hát most azzal meg tényleg nem lehet mit tenni.

29-es, nagyon tévedsz. Az alternatíva: meleg házaspár vagy heteró házaspár. Nem intézet vagy meleg házaspár. Sokaknak fogalmuk sincs, hogy miért vannak tele az intézetek gyerekekkel. Ők nem azok, akiket senki nem akar örökbefogadni, hanem ők azok, akiket nem lehet örökbe adni! Ha egy szülő nem tud megfelelő feltételeket biztosítani a gyerekének, akkor állami gondozásba veszik. Intézetbe vagy nevelőszülőkhöz kerül, de a szülőknek van láthatási joguk, és ha rendezik az anyagi körülményeket, visszakaphatják a gyerekeket. Ők vannak az intézetekben, és nem az árvák!!! Az más kérdés, hogy sok esetben ez nem történik meg, de amíg a szülő hivatalosan le nem mond a gyerekéről, addig nem lehet örökbeadni. Az örökbefogadható gyerekekre 5-6 éves várólista van, és előtte van pszichiológiai teszt meg megnézik az anyagi helyzetét is az örökbefogadó szülőknek. Akkor most emiatt is lehet hőzöngeni, hogy csóró vagyok vagy idegileg labilis, és mégsem jár nekem gyerek?!

2021. aug. 28. 23:30
 37/52 anonim ***** válasza:
31%

#36 Nekik nem számít a valóság. Látták az amerikai filmekben hogy mennyi szegény árva gyerek vár szomorúan az intézetben arra hogy valaki - bárki - jöjjön végre érte és most hiába próbálod elmondani nekik hoyg az egy amerikai film, ez meg a magyar valóság ahol tök nem ez van, nem fog menni.

Fél éve van a törvény arról, hogy a melegek nem fogadhatnak csak úgy örökbe. Nem fél éve vannak ott azok az árva gyerekek akiket most olyan nagyon féltenek. Soha az életben nem akartak a meleg párok örökbe fogadni gyereket, az első pszichológiai teszteknél bukna a legtöbbjük.

Ez pont olyan, mint a küzdelem a melegházasságért. 2009 óta megtehetik és alig pár százan voltak akik hivatalosan megkötötték a bejegyzett élettársi kapcsolatot, ami mindenben azonos jogokat ad nekik a házassággal. Mert nem akarják megtenni, csak ahhoz ragaszkodnak, hogy JOGUK legyen hozzá és tőlünk elvegyék.

2021. aug. 29. 00:21
 38/52 anonim ***** válasza:
83%

Mondjuk, aki gyereket akart örökbe fogadni eddig Mo.-n az már csak azért sem lépett bejegyzett élettársi kapcsolatba, mivel ez a jogviszony elvette volna tőle ezt a lehetőséget:

"A bejegyzett élettársi kapcsolat szabályai alapvetően megegyeznek a házasság szabályaival. Főbb különbségek: kiskorú személy nem köthet bejegyzett élettársi kapcsolatot, a bejegyzett élettársak nem vehetik fel egymás nevét, nem fogadhatnak közösen örökbe, nem vehetnek részt mesterséges megtermékenyítésben..."

[link]

2021. aug. 29. 00:27
 39/52 anonim ***** válasza:
51%

"Tőlünk elvegyék"????

Mennyiben korlátoz, hátráltat, hoz nehezebb helyzetbe az téged, ha egy meleg pár összeházasodik?

2021. aug. 29. 08:44
 40/52 anonim ***** válasza:
48%

Nem vagyok szakértője a témának (remélem, keveredik majd ide olyan, aki igen), én csak azt látom, hogy tele vannak az állami intézmények szülő nélküli gyerekekkel, miközben egy csomó meleg pár szívesen fogadna örökbe közülük. Tehát itt valami nem működik jól. Értem, amit írsz (szóval hogy az eredeti szülők beleegyezése szükséges, ők meg ezt sokszor nem adják meg), de attól még ez egy orvosolandó anomália, nem helyes széttárni a kezünket, hogy "hát ez van, nincs mit tenni", mert közben emberéletek százai mennek tönkre.

Egyébként én azt olvastam, hogy sok hetero szülő elég válogatós, tehát pl. cigány vagy problémás gyereket nem akarnak örökbe fogadni. Ha csak egyetlen ilyen is van (tehát "szabad" gyerek, aki nem kell a heteróknak), máris jobban járna mindenki, ha a melegek előtt is megnyílna a lehetőség.

2021. aug. 29. 08:52
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!