Miért gondolják az idősebbek,hogy a fiatalok nem akarnak dolgozni?
A mai nap tömegközlekedésen hallgattam egy idősebb néni (50-es évei végén, 60-as évei elején járhatott), ő maga pedagógus.
És panaszkodott a sofőrnek,hogy a fiatalok nem akarnak dolgozni, mind diplomát akar és irodai munkát.
Nem értem,hogy egy értelmiségi ember,hogy gondolkodhat így.
Meg, elvégre ő is szellemi munkát végez és nem egy éttermi konyhán mosogat vagy egy gyárban csavaroz a soron.
Nyilván, az ember szeretne minél jobban élni, ehhez pedig inkább a szellemi munka illik, ami relatív nagy szabadságot ad.Többségben rugalmas a munkaidő is, van lehetőség karrierre.
Miért akarják az idősek elvenni a lehetőséget a fiataloktól vagy miért sajnálják tőlük?
Diploma mint: szabad bölcsészet, nemzetközi tanulmányok, európai tanulmányok, stb.
Megjegyzem a korosztályom jó része tiktoker, youtuber akar lenni, és a nárcizmus az egekben.
Üdv: Egy fiatal
1#
A tiktoker, youtuber csak 14-16 évesen menő.
Olyan ez, mint amikor a náluk fiatalabbak meg űrhajósok akarnak lenni.
Sok dolog van ebben, de ők és mi két eltérő világban nőttek fel.
A rendszerváltás elött nem nagyon volt értelmjségi munka, az alapokon kívül, leginkább termeléshez kötött munkák voltak.
A mai világ sokkal bonyolultabb, nem csak a szellemi munkák terén, de még a munkakeresés terén is.
Ezt a változást nehezen értelmezik az idősek, olyan lehet nekik mintha egy másik kultúrát szemlélnének furcsa szokásokkal.
szerintem ennél az esetnél nem a kor számít hanem a személyiség (az egyén)
mindig van ilyen aki kettős mérce szerint mér, ő sem akart dolgozni hát elment ingyenélőnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!