Idősebbekhez szól a kérdésem. Van, aki úgy veszi észre, hogy a mostani sók íztelenebbek ("sótlanabbak"), mint amilyenek évtizedekkel ezelőtt voltak?
Abszolut igen!
De nem kell ehhez evtizednek eltelnie, es 60+ evesnek lenni, hogy erezzem.
Egyszeruen par eve vett pl. tengeri so ugyanaz a marka manapsag kevesbe sòs. Sokkal tobbet kell raknom az etelbe.
Nem tudom minek koszonheto, de valoban erdekes.
Nem a NaCl lett kevésbé sós ízű, és nem is hígítják a konyhasót(nincs olcsóbb anyag, amivel egyáltalán lehetne), hanem te szoktál hozzá az erősebb, sósabb ízekhez, köszönhetően a nátrium-glutamát-nak(MSG) és egyéb ízfokozóknak, amiket ma már minden helyen használnak.
Nem kell még gyorsétterembe se menni hozzá vagy chipset zabálni, egy egyszerű leveskockában vagy bolti fűszerkeverékben is ott van.
Regebben sima koso volt … szurkes, csunya de jo sos. Ma mar mindenki finnyáskodik … finomitott tengeri so kell a népnek, szep hofeher. Minden meg is van, van szep so … csak nincs ize.
Vegyel sima parajdi kősot, roman szurke kősot, vagy ott a himalaya kőso, az is fantasztikus.
így van a mai modern sók olyan silány minőségűek, hogy az valami felháborító
Kádár alatt bezzeg jó sót adtak a népnek
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!