Kovász készítésnél tényleg ki kell dobni a kovásznak x részét?
Figyelt kérdés
Amikor etetés van?tegnapelőtt 09:39
1/7 anonim válasza:
Igen. Mivel idővel felszaporodna és mindig több és több lisztet igényelne az etetés
2/7 A kérdező kommentje:
de ha te minnél többet akarsz akkor kvázi nem kell kidobni nem?
tegnapelőtt 09:42
4/7 A kérdező kommentje:
Ohh értem, akarok készíteni kb 1hónapos kovászt, azt írják, hogy minnél "öregebb" annál jobb, 1hónapos kovász már jó?
tegnapelőtt 09:45
5/7 anonim válasza:
Amit nem szaporítasz, azt el lehet sütögetni az éppen készülő kenyérbe, péksüteménybe, csak használ neki.
7-10 napos kovász már jó lehet, ha jól készült el.
6/7 anonim válasza:
Már 10 napos kovász is tud kiváló lenni.
Igen, mindig ki kell dobni egy részét. Ha 50 -50 grammal eteted akkor
2. Nap 50-50-50 = 150 gr
3. Nap 150-150-150 = 450 gr
4. Nap 450-450-450 stb stb
Negyedik nap már 450 gr lisztet kéne hozzáadni.
Amúgy pedig nem kell kidobni barmibe belesütheted mintha sima lisztes víz lenne. Vagy hozzáadsz kis olajat kis lisztet kis sot, vekonyan szetterited sutopapiros tepsire akar megszorod magokkal es kisutod es feltordeled es lesz egy krékered.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi, hát elkezdtem :D kiváncsi leszek.
tegnapelőtt 13:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!