Torta készítésnél mi ez?
Sziasztok,
Videókban látom, hogy amikor készítik a tortát, a piskóta lapokra valamit öntenek, mielőtt a krémet rá teszik. Mi lehet ez? Tej? Mi célt szolgál?
Melyik az a hab amivel jól lehetne díszíteni, S nem esik össze rögtön?
Köszönöm
Javaslom, hogy ne random insta receptek alapján próbálj sütni.
Valszeg vmi alkholols lével locsolják be, hogy szaftosabb legyen.
Móni süti weboldalán nézz - na azok tuti torták. :)
És inkább ne használj hulalát meg hasonló műanyag cukrászhabot. Mert ugyan nem esik össze, de kb. mint a purhab. :-DDD
7, tejszínhab azonnal összeesik sajnos
6, random amiket kidobál az üzifalon. De ha találok belinkelek egyet. Némelyik olyan szépen díszített torta.
5, hulalát sose veszek, valami főzött díszítő krémre gondoltam, vagy kitudja. Ezt a Móni oldalát megnézem, köszönöm
Cukorszirup, ahogy a 9-es is írja. Így érik el, hogy ne legyen száraz a vaskos tészta (ami amúgy nem valódi piskóta általában, hanem kevert tészta).
Azért is szokták, mert az amerikaiak által kedvelt egyszerű buttercream is olyan testes, hogy csak megül a tésztán, és képes akár száraz hatást kelteni, így kiegyensúlyozottabb a nedvesített tésztával. Ha nem tömör vajas krémet csinálsz, hanem pl főzött krémet, vagy mousse-t, akkor biztos, hogy nem lesz szükséged belocsolásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!