Lecsó készítésnél mit rontok el?
Egybe rakom fel,paradicsom héja finom.
Esetleg a félidő után a pirospaprikát.
Olajon és zsîron egyaránt.
Kevés vízzel
Ha a villa átmegy a paprikán ,már zárom el a gázt.
" Ne legyen száraz,de tocsogos se"
Túl főzöd, nem kell sokáig főzni, akkor roppanós marad. Miután a paradicsomot is beletetted, már nem sokáig kell főzni, főleg ha jó lédús, nyári paradicsom van benne. Még a fedő alatt is fő tovább miután lekapcsoltad alatta a gázt, ezért oda kell figyelni, hogy mikor veszed le a tűzről.
Amúgy én is úgy csinálom mint te, bár előszőr olajon szalonnát pirítok és ebbe megy a karikára vágott hagyma, azt megpárolom, megy bele a paprika, kicsit átkeverem és már adom is hozzá a paradicsomot.
Nálam hagyma, paradicsom és végül a paprika a sorrend.
Kell, hogy kis leve legyen a cuccnak, mire belerakom a paprikákat, különben lesül és nem szabad leforrázni a paradicsomot!
"14" vagyok. Pedig a lecsó úgy jó, héjastul. Télire elrakva szokták lehúzni a héját (üvegesre gondolok), mert amikor előveszed, és újra főzöd, akkor tényleg összepöndörödik a héja.
Megcsappantak a válaszok. Vajon miért? :))
Mindenki máshogyan csinálja a lecsót, de ez nem baj. Nekem szétfőtt, száraz, jól megsült, paprikát csak nyomokban tartalmazó lecsó kell, úgyhogy én úgy csinálom :)
Mivel a hagymának meg kell sülnie, így először azzal kezdem. Amikor már kezd szépen pirulni, de még nem kész, jön a paprika, majd a paradicsom. Én nem héjazom, valahogy sosincsenek zavaró kunkori héjak benne. Utána esetenként sokáig kell főzni, mivel el kell vesztenie a sok vizet és utána kerül bele a tojás, hogy az szépen barnapirosra sülhessen, ne főjön, mert az nekem borzalmas. De van, aki levesen eszi a lecsót, az is egy érvényes fajta.
Plusz egy ideje teszek bele cukkinit és répát is valamikor, a répát szeretem roppanósabban, de a cukkininak sem árt.
Ha te roppanósabbra akarod, akkor nyilván rövidebben kell főznöd. S persze a puha paradicsom sose lesz roppanós, ez csak a többire vonatkozhat, illetve a keményebb paradicsomokra, azzal már alig főzd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!