JaniB kérdése:
Lehet e robotgepet hasznalni a piskota keszitesnel mikor a lisztet adom a felvert tojashoz?
Figyelt kérdés
Ha mar Piskota akkor az is erdekelne, hogy mi a szerepe a piskotaban a tojas sargajanak? Talaltam olyan receptet ahol csak feherjet es olyat ahol 5 egesz tojas + 4 sargaja kell a piskotahoz.2017. dec. 30. 12:42
1/4 anonim válasza:
A tojássárga zsíradékként funkcionál a piskótában,a fehérjétől lesz laza levegős szerkezetű.Ha csak fehérjét használnál egy száraz valamit kapnál...
2/4 TappancsMancs válasza:
Bár nem szokták megfogadni, de hátha hasznos. Cukrásztól tanultam piskótát készíteni. A piskótatésztát ne keverd robotgéppel mert összeesik a felvert fehérje. Sőt még kézzel se durván keverjük, hanem óvatosan egymásba forgatjuk az alapanyagokat. Ha szinte még kicsit csomós az se baj sütés közben eltűnik. A netes piskótareceptek csurom cukrok, azt csökkentsd. Egész tojás a jobb, különben is mit kezdesz pár sárgájával? Jó lehet ezt azt csak minek?
3/4 anonim válasza:
Miután felvertem a fehérjét, már csak kézzel keverem, a hab nagyon könnyen összeesik, hanem vigyázunk.
A tojássárgájától lesz finom, enyhén zsíros igazi piskóta. Az angelcake, amiben csak fehérje van, szerintem elég rossz, persze ízlések és pofonok, népszerű, így tuti van, aki szereti. Az én piskótámban általában több a sárgája, amúgyis nagy szükségem van fehérjére, jó, ha sikerül félretenni (bár a tortakrémemben úgyis a sárgája dominál) :D De az ugyanannyi sárgájával készült is jó, persze, a klasszikus piskóta olyan s remek cucc.
4/4 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat :)
2017. dec. 30. 20:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!