Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Borpárlat készítésnél hányszor...

Borpárlat készítésnél hányszor kell desztillálni a bort?

Figyelt kérdés

2016. jún. 19. 14:19
 1/2 Phoney ***** válasza:

Ízlés kérdése, 2× vagy 2,5×. Lehet úgy is főzni, mint a pálinkát, vagyis a második főzésnél elveszed az elejéről-végéről, ami rossz ízű.


Ha elegánsabbat, azaz kevésbé „pálinkaízűt” akarsz, akkor finomításnál csak a nagyon tiszta ízű részt választod el középpárlatnak (60%-os lejövőnél már utópárlatra váltasz), és utána a elvett elő-utópárlatot összeöntve megint lefőzöd ugyanígy.

2016. jún. 19. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2016. jún. 19. 16:12

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!