Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Koktél készítésnél lehet...

Koktél készítésnél lehet használni szörpöt a szirupok helyett?

Figyelt kérdés
Mennyit számít, ha például eper szirup helyett jó minőségű eper szörpöt használok?

2016. máj. 11. 17:54
 1/4 anonim ***** válasza:
igen. a szirup kifejezetten koktélalapanyag, koncentráltabban tartalmazza az eper ízét, a szörp csak színezék és aroma, messze nem lenne ugyan olyan a koktél.
2016. máj. 11. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Eredetileg az eper "szirup" szörpöt jelent, csak nem a bolti "müanyagot", hanem a gyümölcsböl készítettet, amiben nincs más, csak a gyümölcslé besürítve meg némi cukor.


Ha a jó minöségü szörp alatt ilyen házit értesz, azt lehet használni, a bolti kotyvalékokat nem célszerü

2016. máj. 11. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Persze hogy lehet, hiszen a kettő ugyanaz. Angolban nincs különbség:


[link]


A szörp és a szirup is gyümölcs cukorral összefőzve besűrítve. Legfeljebb a sűrűség és a szűrtség alapján van különbség az egyes főzetek között. Ami nagyon sűrű és egyáltalán nincs leszűrve, hanem akár darabos is lehet, az a lekvár. Még lekvárt is használhatsz koktélba, csak akkor eperdarabok is lesznek benne :D

2016. máj. 11. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Használhatod igen.

Ha nem esel túlzásokba finom is lesz.

2016. máj. 12. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!