Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Cuvee készítésnél hogy működik?

Cuvee készítésnél hogy működik?

Figyelt kérdés

1. a egyes szőlőfajtákat külön érlelik a hordóban és érlelés után keverik vagy

2. már keverve érlelik?


örülnék ha legalább vmi félig hozzáértő válaszolna, mert fontos lenne és a neten sehol semmi használhatót nem találtam :)

köszönöm!



2013. jan. 3. 12:59
 1/2 anonim ***** válasza:
2013. jan. 3. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Francia kifejezés, azonos fajtájú, vagy azonos termőhelyű borok házasítása. Más megközelítésben a pezsgő készítése során a másodlagos erjesztésre házasítással összeállított alapbor. A szakmájukat művészi szinten űző borászok gyakran "játszanak" különböző fajtájú, vagy más-más módon érlelt, de egymással harmonizáló borok keverésével. Az eljárás többféle lehet: akár már kezdettől fogva együtt erjeszthetik őket, de lehet csak az érleléskor házasítani a fajtákat. A házasítással egyrészt új ízeket hoznak létre, de szükség esetén az eljárás javít bizonyos hiányosságokon a savasság, az alkoholszint, a testesség vagy a zamat tekintetében. A házasított bort másként cuvée bornak is hívjuk; a cuvée-t alkotó szőlőfajtákat a bor címkéjén részarányuk szerint, csökkenő sorrendben fel kell tüntetni. Franciaországban különböző szőlőfajtából és/vagy termőhelyről készült borok megfelelő arányban való házasítása. Minimum 8,5 V/V% alkoholt tartalmaznak, és nem haladják meg a 15V/V%-ot.
2013. jan. 3. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!