Pörkölt készítésnél hány dkg nyers alapanyagot számoljak 1 főre?
Rákel számoljuk azt is ugye bár,hogy a főzés folyamán veszít a súlyából a hús.A birka hús csontosabb és vizesebb is,gondolom abból jóval többet kell számolnom.
Marha pörköltnek dkg/fő (Szín hús)?
Sertés pörköltnek dkg/fő (Szín hús)?
Birka pörköltnek dkg/fő (Szín hús)?
Birka pörköltnek dkg/fő (Csontos)?
Átlagosan 40dkg/fő hús mennyiséget szoktak számolni.
De rengeteg egyéb dologtól is függ: sok szafttal készíted, milyen körettel, mennyire szereti a társaság a főztödet.
Marhapörkölt(lábszár ,lapocka) 30 dkg/fő
Sertéspörkölt(lapocka). 30 dkg/fő
Birka és borjú(színhús). 40 dkg/fő
Birka csontos. 40-50 dkg/fő
+ egy adagot szoktam venni a bográcsnak ,amit elkóstolgat az ember mire megfő.
Az én családom nagyon szereti a szalonpörköltöt,ami egyenlő súlyú marha ,borjú és sertéshúsból készül,csak a főzési idők eltérése miatt először a marha ,majd a sertés és végül a borjú kerül bele. Nagyon finom különleges étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!