Hogyan kell elektromos sütőben sütni, hogy átsüljön az étel, de a külseje se égjen meg?
Mindig gázsütőben sütöttem, soha nem volt vele gond, átsült a hús, feljött és megsült a piskóta, stb, és a külsejük sem égett meg. De kénytelen voltam lecserélni, és pechemre egy modernebb, elektromost választottam.
De nagyon vacak. A karácsonyi bejglinek alig sült át a belseje, mikor már a burka nagyon sötét volt...
A húsokat is mindig vékonyra kell szeletelni, mert ami egyben van szintén középen alig sül, kívül már túlsül...
Ma máglyarakást csináltam, tök nedves maradt benne a kalács, a tetején a tojáshab kezdett megégni. (Olyan finom volt pedig a régi gázban készült máglyarakás, amikor az alja kissé ropogós lett, s mégsem égett oda se alaul, se felül....)
HOgy állítsam be azt a vackot?
Inkább nagy hőfokra és rövidebb ideig sül,
vagy inkább alacsonyabbra és tovább süljön?
De mégis hány fok a normális?
Hanyadik polcra tegyem a sütnivalót?
A tűzhely alul-és felül süt. Nyilván a felül sütés miatt kapja mindennek úgy meg a tetejét.
Csak alulsütés nincs. Illetve van, de akkor mellette van valami más funkció, légkeverés meg még valami lehetőség, ezeket nem nagyon használtam még.
A légkeverést nem szeretem, nem tudom mire jó, mert párszor próbáltam, piskótánál pl irtó gáz, megrepeszti...
Tudnátok bevált tippeket adni, hogy mit hogyan süssek?
Bármi jöhet a témához, szívesen veszem!
Köszi
Vegyél visszább 20 fokot.
És nem add fel, mert a leggagyibb elektromosban is könnyebb sütni, mint akármelyik gázosban, szóval csak ki kell tapasztalnod, utána biztos nem fogod vacaknak hívni.
Én is gázosról váltottam elektromosra.
Próbálgass, nem adtak hozzá használati utasítást? Az enyémhez nagyon jó van, bár így is kellett olyan jó három hónap mire eltaláltam benne mindent.
Én a légkeverést is szeretem, használom sokat. Piskótát is úgy sütöm.
Én a közepénél egyel lejjebb rakom.
Ha sokáig kell sütni valamit, akkor célszerű letakarni és csak egy idő után sütni takarás nélkül, mert akkor pirul is.
Fura, mert nekem a gázsütőben égett meg minden, mert ott nem lehet szabályozni a hőfokot.
De itt meg pont annyira tekerem, mint amit a recept ír.
És aki eltalál már benne mindent, az volna kedves konkrét hőfokokat is írni néhány ételhez?
Van használati útmutatóm listával, fokokkal, de pont ez az, hogy ahhoz igazodva sütöttem és az nem vált be, ha módosítottam rajtuk, az se vált be.
A 20 fokkal való visszavevés... Ahogy megfigyeltem magam, én is visszavenni szoktam és inkább tovább sütni. De arra gyanakszom, hogy ilyenkor meg nincs ereje a közepést átsütni és végképp csak a tetejét szárítja/égeti.
Na jó, de ha meg felveszem, hiába sütné jobban át, mikor a kaja teteje már "kész"...
Épp ezért kellenének valódi tapasztalatok. Akinek van írjon légyszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!