Mi a titka a jó sültkrumpli készítésnek?
Nem tudom h mi voltunk benak vagy en izlesem total mas, de nekunk is volt fritozunk korabban, en olyat tobbet nem kerek.
Serpenyoben sutok inkabb, es en kis kockakra szoktam vagni, mamam anno ugy csinalta igazan jora es lehet, hogy nem lesz olyan jo az enyem sose, de sokkal jobb mint a fritoz szamomra.
Nem túl vastagok a karikák...?
Én vékonyra vágom, úgy kiváló lesz, ropogós, de keménynek nem nevezném. Sok étel ilyen, hogy vastagon kemény, vékonyan viszont nincs vele gond.
A jó, ropogós sültkrumplit én is fritőzben sütöm, persze a főtt-sült krumpli se rossz, azt serpenyőben, annyi zsírban, amennyivel megesszük. Csak az sokáig tart, míg pirosra sül s jobb, ha szikkadt héjában főtt krumpliból van. De ez másik étel, nem a sültkrumpli.
A fritőzről valóban megoszlanak a vélemények. Az viszont előny, hogy a sütési hőfok szabályozható.
A főtt krumpliból való sütés egyértelműen jó megoldás a keménység ellen, csak az sokkal macerásabb. A szeletek vastagságát még ki kell tapasztalnom, lehet hogy ott van a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!