Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Kovászos uborka készítésnél...

Kovászos uborka készítésnél milyen funkciót lát el a kenyér?

Figyelt kérdés
Ha nem teszek bele,akkor is elkészül de már megszokásból is rakok rá egy szeletet,de sose értettem miért.Egyáltalán mindenki szokott ,vagy van aki kihagyja?
2022. aug. 13. 16:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

Nem.


Én krumplit teszek rá, mert gluténérzékeny vagyok :), de ugyanúgy elkészül.

2022. aug. 13. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
1. Félreérted, mert szerintem a kérdés arra irányul, hogy a kovászos uborkába muszáj- kenyér/krumpli, vagy elég ha csak a melegre teszi.
2022. aug. 13. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
*muszáj-e.
2022. aug. 13. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Inkább az hogy miért?Mit csinál a krumpli/kenyér.Úgy tudom a sótol indul be az erjedés az uborkában,de hogy jön képbe a kenyér?Vagy tegyem fel a tudományos rovatban a kérdést?
2022. aug. 13. 17:39
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meggyorsítja
2022. aug. 13. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Mondasz valamit,amikor nem raktam bele tényleg lassabban készült el meg talán nem is lett olyan puha
2022. aug. 13. 17:47
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Kovászolás = tejsavas erjedés, amit tejsavbaktériumok végeznek. A kenyér vagy krumpli ezeknek a baktériumoknak nyújt táplálékot, ezért gyorsabban végzik el a munkát.


Ugyanezért nem szabad erős, tűző napra tenni az üveget, mert az megöli őket, túlzott hidegben pedig csigalassú lesz a működésük.

2022. aug. 13. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Kösz a szakszerű választ
2022. aug. 13. 18:03
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Annyi a funkciója, hogy a megfelelő baktériumok felszaporodását segíti, gyorsítja, azzal ugyanakkor gátolja is, hogy esetleg nem kívánt baktériumok szaporodjanak el.

A fermentálás ősidők óta ismert élelmiszer tartósító eljárás, ott van egy másik példa, a savanyú káposzta készítése, ahol szintén a tejsav baktériumokat szaporítják fel, és ott nem használnak sem kenyeret, sem krumlit, egyszerűen csak a tejsav baktériumoknak megfelelő környezetet teremtik meg.

A nem megfelelő környezetben tönkre us mehet a tartósítandó élelem, pl a tűző napon, oxigén jelenlétében q vajsav baktériumok szaporodnak el, ami kifejezetten büdös, "lábszagú", töményen dögszagú - arra a horgászok által napon erjesztett kukorica a példa

2022. aug. 13. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
83%

NEM kell melegre tenni, ez hülyeség.


Ősszel is ugyanúgy elkészül az erkélyen, de csináltam már március elején is.


A tűző napra pedi kifejezetten "tilos" kitenni (mint amilyenek a mostani nyarak), mert megrohad. Jó, nem megrohad, de borzalmas szaga lesz.

2022. aug. 14. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!