Tagliatelle készítésnél miért egy felületre öntve
gyurják össze az alapanyagokat?
Figyelt kérdés
Több tradicionális olasz tagilatelle recept videót is néztem és az volt a jellemző, hogy az asztalra kiöntik a lisztet és annak a közepére öntik a tojást és úgy dolgozzák össze.
Miért nem egy tálban keverik és gyúrják össze az alapanyagokat?
2-es: a gyúródeszkát úgyis használják, amikor a tésztát kinyújtják meg eldarabolják, azaz mindenképpen kell tisztítani, meg mellesleg sokkal könnyebb is letakarítani, mint a tálat.
2022. aug. 25. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
4/12 anonim válasza:
3. Tészta nyújtáskor/dararaboláskor már jóeséllyel nem lesznek tésztamaradványok a deszkán. Ha mégis akkor nem lett eléggé kidolgozva.
2022. aug. 25. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
5/12 anonim válasza:
DE mivel ott dolgozod ki a tésztát, ezért az összes anyag belekerül, nem marad a deszkán számottevö mennyiség.
2022. aug. 25. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
6/12 anonim válasza:
#2: Nem Te vagy a legélesebb kés a fiókban, ugye?
2022. aug. 25. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
7/12 anonim válasza:
Oké, tegyük fel hogy nem marad. De, akkor is mi az egyszerűbb, egy tálat a csap alá tenni, vagy egy vizes mosogatószivaccsal zsonglőrködni?
2022. aug. 25. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
8/12 anonim válasza:
Nem vizes szivaccsal kell zsonglörködni, hanem egyszerüen letörölni.
Ha ennyire nem vagy otthon a konyhában, akkor ne akard az észt osztani!
2022. aug. 25. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
9/12 anonim válasza:
8. Lehet hogy nálatok ennyi is elég, de nálunk illik legalább egy nedves szivaccsal áttörölni a dolgokat.
2022. aug. 25. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
10/12 anonim válasza:
Nem a letörlés miatt 🤣
Minden liszt más, másmennyire van kiszárítva, másmilyenre van őrölve és ez erősen befolyásolja hogy mennyi folyadékot képes felvenni.
Minden tojássárgája is más, lehet akár 10 gramm különbség.
Tehát nincs pontos tésztarecwot. Azt látni kell, érezni hogy mikor van jó állaga, mikor elég a felvett lisztmennyiség. Tálban ezt sokkal nehezebb. Az elején ugye lisztbe mélyedés, abba a tojás. Apranként hozzá lehet keverni annyi lisztet amennyivel még jó az állaga. Többi lisztet lesöprik és utána gyúrják a deszkán. Ugyanezt nem tudnák tálban megcsinálni, nem látszik az állag, nem is adagolható ilyen jól
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!