A sárga vágódeszkán milyen alapanyagot kell vágni?
Szia!
– piros – nyers hús
– sárga – felvágottak, főtt és sült húsok
– kék – halak, tenger gyümölcsei
– barna – földes áru
– zöld – zöldség, gyümölcs
– fehér – napi áru (kenyér, kifli, szendvics), sajtok
– rózsaszín – a különféle allergiákra készített ételekhez
NE!!!
HACCP szerint:
Zöld-zöldségek és gyümölcsök
Fehér-Pékség és Tejtermék
Sárga-baromfi
Vörös-nyers hús
Barna-Főtt hús
Kék-tenger gyümölcsei
Igazából nem tudnok kiigazodni,mert az egyik helyen valóban a felvágott, sült húst írnak , máshol szárnyast(gondolom nyers).
Na most akkor melyik...?
Persze, hogy nem tudsz kiigazodni, ez nincs kőbe vésve.
A HACCP-t is adott egységre szabják , a kritikus pontok ellenőrzésével. De egy minden helyen lehet más.
Sok azonos dolog van, (pl hűtő hőmérséklet) , de ettől még pont az a lényege, hogy adott egység adott tevékenységére legyen szabva.
Színkódoknál is vannak íratlan szabályok, amiket általánosságban elfogadnak (akár vágódeszka, akár a kés markolata) ilyen, pl hogy piros deszka, nyers tőkehús....
De nyilván nem az íratlan szabályokat fogja ellenőrizni egy nébih, vagy állategészségügy, hanem azt , ami le van írva.
Ha le van dokumentálva a színkód, akkor hozzá lehet rendelni a hupikékhez a felvágottat is, meg a halat is, vagy bármit, ami szimpatikus.
A lényeg, hogy ez fel legyen tüntetve, (tehát legyen írásos nyoma, és az nyilvános legyen!) és valóban, mindig csak arra legyen használva!
A felvágott és a hal éppen nem társítható szabályok szerint semmiképpen sem...
DE a hozzászólás korrekt.Csatlakozom.
7-es, biztos én fogalmaztam rosszul, tehát nyilván nem egyszerre lehet hozzárendelni, hanem vagy az egyiket, vagy a másikat, vagy huszonkettediket, azt gondoltam, ez a szövegkörnyezetből egyértelmű.
De így most már biztos az. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!