Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A tükör tojásnak hogyan kell...

A tükör tojásnak hogyan kell a közepét folyósan hagyni? Mármint megfordítsam vagy ne?

Figyelt kérdés

2018. jún. 2. 16:37
 1/10 anonim ***** válasza:
41%

Két lehetőség van.

Vagy, megfordítod, de csak addig sütöd, amíg a fehérje megkeményedett.

Vagy nem... Akkor a forró zsírt/olajat kanállal lapátolgatod a fehérjére.

2018. jún. 2. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
51%
Én meg szoktam fordítani 1-2 percre.
2018. jún. 2. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen nektek, holnap mindenképpen ki próbálom az olajas megoldást 😃
2018. jún. 2. 17:06
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
Én nem szoktam forgatni, úgy tanultam hogy minél kevesebbet hagyod rajta a gázon annál folyósabb.
2018. jún. 2. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
85%

Az én technikám (1-9 erősségűre lehet állítani a tűzhelyet):

1. olaj a serpenyőbe, 9-es fokozatra

2. amikor úgy érzem, hogy elég forró az olaj, akkor ráöntöm a tojást

3. lefedem fedővel és leveszem 6-os fokozatra

4. amikor a forró gőz megsütötte a fehérje felső oldalát teljesen (tehát már nem átlátszó sehol), akkor kész


Ezzel a módszerrel a sárgája mindig folyós marad. Ami fontos még, hogy kellően nagy legyen a serpenyő (vagy keveset csinálj egyszerre), hogy ne legyen túl vastag rétegben a fehérje.

2018. jún. 2. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
86%
Ha folyósra akarom, akkor nem fordítom meg.
2018. jún. 2. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
54%
ne fordítsd meg
2018. jún. 3. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim válasza:
71%

-nem megfordítani

-lassan alacsony hőmérsékleten sütni

-forró olajba nem szabad rakni, ronda lesz

-fedővel a tojás sárgájának a teteje fehéres lesz

-pro tipp: olaj helyett vajat használj (nem margarint)

2018. jún. 4. 06:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Ahogy 5-ös írta a hőfok fontos, és inkább magas hőmérséklet kell, ha nem is a maximum. Ezzel együtt, nekem csak akkor sikerül ha a fedőt "előmelegítem".

(Ha kicsit összekevered a sárgáját és fehérjét, félig megsütöd aztán félbe hajtod, nem olyan szép mint a tükörtojás, de finom és lágya közepe)

2018. jún. 5. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam lefedni, meg forgatni, csak akkor, ha nagyon nem akar a teteje szilárdulni. A serpenyő nagyságától is függ, hogy adott mennyiségű tojásnak milyen lesz a sárgája. Ha nagyobb a serpenyő, akkor a fehérje vékonyabb lesz, gyorsabban átsül, és a sárgája nem kezd szilárdulni. Ha csak kicsi serpenyőm van, és folyósra akarom a sárgát,akkor általában egyenként sütöm őket.
2018. jún. 6. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!