A tükör tojásnak hogyan kell a közepét folyósan hagyni? Mármint megfordítsam vagy ne?
Két lehetőség van.
Vagy, megfordítod, de csak addig sütöd, amíg a fehérje megkeményedett.
Vagy nem... Akkor a forró zsírt/olajat kanállal lapátolgatod a fehérjére.
Az én technikám (1-9 erősségűre lehet állítani a tűzhelyet):
1. olaj a serpenyőbe, 9-es fokozatra
2. amikor úgy érzem, hogy elég forró az olaj, akkor ráöntöm a tojást
3. lefedem fedővel és leveszem 6-os fokozatra
4. amikor a forró gőz megsütötte a fehérje felső oldalát teljesen (tehát már nem átlátszó sehol), akkor kész
Ezzel a módszerrel a sárgája mindig folyós marad. Ami fontos még, hogy kellően nagy legyen a serpenyő (vagy keveset csinálj egyszerre), hogy ne legyen túl vastag rétegben a fehérje.
-nem megfordítani
-lassan alacsony hőmérsékleten sütni
-forró olajba nem szabad rakni, ronda lesz
-fedővel a tojás sárgájának a teteje fehéres lesz
-pro tipp: olaj helyett vajat használj (nem margarint)
Ahogy 5-ös írta a hőfok fontos, és inkább magas hőmérséklet kell, ha nem is a maximum. Ezzel együtt, nekem csak akkor sikerül ha a fedőt "előmelegítem".
(Ha kicsit összekevered a sárgáját és fehérjét, félig megsütöd aztán félbe hajtod, nem olyan szép mint a tükörtojás, de finom és lágya közepe)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!