Tagliatelle készítésnél miért egy felületre öntve gyurják össze az alapanyagokat?
Több tradicionális olasz tagilatelle recept videót is néztem és az volt a jellemző, hogy az asztalra kiöntik a lisztet és annak a közepére öntik a tojást és úgy dolgozzák össze.
Miért nem egy tálban keverik és gyúrják össze az alapanyagokat?
Nagymamám is így csinálja a leves tésztát.
Egyszerűen begyúrja, kinyújtja, felszeli, és a deszkán kiszárítja, aztán mehet a vászonzacskóba vagy a levesbe.
Teljesen logikus, száraz tészta nem igényel tálat, mint pl a kalács.
Falun akit láttam száraz tésztát csinálni, mind így szokta.
11. "Falun akit láttam száraz tésztát csinálni, mind így szokta."
Jó, nyilván szokás kérdése is. Maradjunk annyiban hogy valakinek a tálban praktikusabb kezdeni, valakinek meg a deszkán. Ezért nem kell mindjárt a "Nem Te vagy a legélesebb kés a fiókban, ugye?" kérdéssel támadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!