Idősebbekhez szól a kérdésem. Van, aki úgy veszi észre, hogy a mostani sók íztelenebbek ("sótlanabbak"), mint amilyenek évtizedekkel ezelőtt voltak?
5 nek és a 11 nek igaza van.
Én pl alig sózok, és ha olyan időszakom van, hogy natúrabb kajákat eszem, akkor bizony jól jön, hogy van itthon vagy 6-8 féle só, mert meg tudom különböztetni a kajában is.
Ha meg épp thai/indiai/magyaroskajákat eszem, akkor bizony só is több fogy.
Régóta nagyon tisztán étkezem. Ízfokozó NULLA!!!
Évekig egyáltalán nem is használtam sót és nem csak én, hanem családtagjaim sem.
Amikor van itthon só, akkor az tiszta só - ami pl a bioboltokban kapható, a címke szerint 99% feletti tisztaságú NaCl, vagy pedig igazi "kősó" - a sótömböt vesszük meg.
Párom kalapáccsal feltöri, majd magunknak chopperrel leőröljük.
Mostanában még kipróbáltunk ezeken kívül egyet, az is adalékanyag mentes; nekem nem jött be, mert abban szerintem még kő is van...
A táplálékom nagy része zöldségből és gyümölcsből áll. Gabonák és hüvelyesek nagyon elvétve. Néha tejtermékek közül vaj, de nagyon ritkán.
Pizza, hamburger, chips, üdítők, bolti löttyök abszolút kizárva. A kristálycukor is. Savanyúságokat sem eszem.
R/O vísztisztító géppel vagy vízdesztillálóval tisztított VIZET iszom. Nagy ritkán gyógynövény teát is fogyasztok. Régebben a herbatea több volt, de az utóbbi években a vizet kedvelem.
Nem dohányzom, nem kávézom, nem piálok.
Szerintem (és nem csak szerintem, hanem aki ismer, szerintük is) eléggé ki van tisztulva az ízlelésem és a szaglásom.
És mivel a gyümölcsök, zöldségek ízét nem érzem "enyhébbnek", ezért nem azt gondolom, hogy az ízlelésem romlott volna.
15. Az lehet, de amiket fentebb írt nemely hozzászóló, az az én táplálkozásomra nem igaz.
Így arra vagyok kíváncsi, hogy mi van ezzel a sósság-érzékeléssel. De az már másik kérdés.
tudom, hogy nehéz elfogadni, hogy öregszel, de így van
Emlékszem mekkorákat néztünk mikor ugyanez előjött öregapámnál, és nagykanállal rakta a sót a levesbe. :D
Hát azt nem gondolom normálisnak, hogy valaki evőkanálnyi sót tesz bármibe.
Már írtam, hogy más ízeket ugyanúgy érzek, mint korábban.
Szemétkedni felesleges.
Amúgy sem vagyok olyan idős.
Már elkezdtem a témának utánanézni és sok oka lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!