Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért terjedt el az a tévhit,...

Miért terjedt el az a tévhit, hogy mindent engedni, mindennel toleránsnak lenni az intelligencia függvénye?

Figyelt kérdés

Ismerek nagyon okos embereket, kutatókat akik például egyáltalán nem értenek egyet a szivárványlobbival, sőt a barátaim többsége akik ugyancsak mind diplomás emberek ugyanígy így vannak ezzel és egyik sem buta, sőt az érzelmi intelligenciával sincs gondjuk, de még csak a fideszre sem szavaztak soha... Ehhez képest itt a gyakorin mégis azt olvasom, hogy mindenki, még az is aki abszolút kulturáltan, intelligensen, néhol már kikezdhetetlenül megérveli a véleményét a meleglobbi ellen, azt itt akkor is leszavazzák, meg megkapja hogy ostoba ,gyűlölködő náci vagy fideszbérenc és hasonló demagóg butaságokat...

Kérdésem a következő, milyen jogon butáz le valakit egy olyan ember, aki nem tud értelmesen válaszolni a másik érveire, véleményére, nem ismeri a vitakultúrát és olykor teljesen szektás módon gondolkodik, elhiszi hogy amit a saját politikai tábora mond az mind igaz, amit a másik állít azt meg el sem olvassa?

2021. aug. 2. 17:37
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:
Aztán a kilences arról dumál hogy "helyből megbélyegzik a másságot"... Nem. Senkinek nem magukkal a homoszexuálisokkal meg azzal hogy egymást szeretik van bajuk. Hanem azzal hogy túlzásba vitték a reklámozását, illetve többletjogokat követelnek. Például az mi, hogy jövő évtől csak olyan film lehet Oscar díjas amiben van meleg karakter és/vagy a stábban vannak melegek? Ez így akkor már nem a teljesítményről szól, nem a művészi értékről, hanem arról hogy egy csoport kiváltságokat akar magának. És ez már szembemegy a demokráciával is.
2021. aug. 2. 19:33
 22/46 A kérdező kommentje:
Ezzel van baj. És az hogy egy ilyen véleményemért most pl buta nácizva leszek majd én is (ahogy már párszor voltam is), az ugyancsak azt bizonyítja hogy egy szektásan gondolkodó csoport nem tűr meg semmit, nem érdekli a realitás, az igazság, a demokrácia, csak az hogy az ő érdeke érvényesüljön akár a másik emberek kárára. ezért kell felszólalni a meleglobbi ellen, ezért kell visszaszorítani ésszerű határok közé.
2021. aug. 2. 19:35
 23/46 molnarmarcell21 ***** válasza:
37%
Szokásos "butanáci", következetlen érvelés, tele van az írásod félinformációkkal, csúsztatásokkal, hazugságokkal. Ahogy 3-as írta, a szivárványlobbizástól kezdődően komolytalan az egész kérdésed.
2021. aug. 2. 19:54
 24/46 anonim ***** válasza:
48%

molnarmarcell21!

Te meg az egyetlen kérdésre sem válaszoltál, csak tolod másodrendű állampolgáros buta szöveget.

Mi lett volna, ha válaszolsz arra kérdésre? (A kérdés költői: beégtél volna.)

2021. aug. 2. 20:01
 25/46 molnarmarcell21 ***** válasza:
44%
melyik kérdésre nem válaszoltam? te ki vagy, anonim?
2021. aug. 2. 20:05
 26/46 anonim ***** válasza:
17%

molnarmarcell21!

A másodrendű állampolgáros hülyeségedre kérdezett rá valaki azonnal.

2021. aug. 2. 20:20
 27/46 molnarmarcell21 ***** válasza:
48%
Elsősorban a kérdéssel szoktam foglalkozni és nem a válaszolókkal, de ha nem lenne egyértelmű, akkor tessék: amikor egy teljesértékű állampolgárnak kevesebb joga van, akkor az másodrendű állampolgár. A szexuális kisebbségeknek például nincs joguk házasodni, hogy a legegyszerűbbet említsem.
2021. aug. 2. 20:27
 28/46 A kérdező kommentje:

Marcika!

Mutass rá konkrétan hol vannak félinformációk, csúsztatások hazugságok! Mert én leírtam amit gondolok, kulturáltan, érvekkel. Te meg csak vagdalkozol. És így ebben a felállásban eddig jelenleg te vagy a buta ember és nem én...

2021. aug. 2. 20:29
 29/46 anonim ***** válasza:
38%

A szexuális kisebbségeknek ugyanolyan joguk van házasodni mint mindenki másnak. Azonos nemű személlyel pedig senki nem házasodhat.

Vagy ez így működik, ha én két nőt akarok feleségül venni, de nincs hozzá jogom, rögtön verhetem a tantamot, hogy másodrendű állampolgár vagyok?

2021. aug. 2. 20:32
 30/46 molnarmarcell21 ***** válasza:
32%

1) "szivárványlobbi" nem létezik

2) "Senkinek nem magukkal a homoszexuálisokkal meg azzal hogy egymást szeretik van bajuk" - hajjaj, dehogynem, nagyon sok embernek van ezzel baja

3) "többletjogokat követelnek" - kik, mit?

4) " jövő évtől csak olyan film lehet Oscar díjas amiben van meleg karakter és/vagy a stábban vannak melegek" - nincs ilyen szabály

5) "Ez így akkor már nem a teljesítményről szól, nem a művészi értékről, hanem arról hogy egy csoport kiváltságokat akar magának" - nem a melegek követelték ki a szabálymódosítást

6) "egy szektásan gondolkodó csoport nem tűr meg semmit, nem érdekli a realitás, az igazság, a demokrácia, csak az hogy az ő érdeke érvényesüljön akár a másik emberek kárára" - senki nem akar a másik kárára érvényesülni, csak egyenjogúságot, esélyegyenlőséget

2021. aug. 2. 20:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!