Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért váltanánk le a Fideszt,...

Miért váltanánk le a Fideszt, ha teljesen jól vezetik az országot és jól oldják meg a legnagyobb krízishelyzeteket?

Figyelt kérdés

Orbánék helyreállították a gazdaságot és azóta is folyamatosan fejlesztik azt, segítettek a devizahiteleseknek, megoldották a vörös iszap katasztrófát, jól oldották meg a migrációt (bátran lezárták a határokat és megvédték az országot) , nálunk a legszabadabb az élet jelenleg Európában mivel jól és időben szerezték be a vakcinakat. Kiállunk a szélsőségesen liberális eszme megrontásai és aberrált dolgai ellen ( túlzásba vitt LMBTQ és blm propaganda) A gazdaságunk jelenleg is erős, válságban sem megszorítottak, hanem támogatásokat és kedvezményeket adtak. Visszaépítik a 13.havi nyugdíjat, csomó szja kedvezmény van/lesz. Támogatják a családokat és a gyermekvállalást.

Nem értem miért kellene egy stabil, jól kormányzó pártot levaltani, egy hiteltelen hatpárti koalícióra, ahol ráadásul a DK-ban és MSZP ben ott vannak azok akik 2010 előtt tönkretették az országot. Csak azért hogy az EU diktatorikusan ránk erőltetett beteg eszméjének alávessuk magunkat? Szerintem nem ér ennyit a stabil és erős ország feladása.

2021. júl. 31. 23:24
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
87%
Mert olyan pofátlanul lopnak, csalnak, hazudnak, mint senki más a világon. Nem elég? Milyen krízishelyzeteket kezeltek jól? Elüldözik az egészségügyi dolgozókat a rosszabbnál rosszabb döntéseikkel. Kötelező oltás, stb. És mert mondjuk a covid alatt, akik elvesztették a munkájukat, nem adtak semmiféle támogatást. Érdekes, hogy ausztriában 80%-át a fizetésüknek megkapták az emberek, itt pedig elmehettek max 3 hónap munkanélküli segélyre, ami szintén pofátlanul alacsony. Mindenhol máshol legalább 9 hónap, 1 év az álláskeresési járadék időtartama, de itt még az sincs.
2021. júl. 31. 23:56
 12/33 anonim ***** válasza:
16%

Neked az a gazdaság lezülelsztésének számít, hogy egyetlen, ismétlem EGYETLEN évben az infláció EU-s szinten nálunk a legmagasabb?

2018 - Bezzeg-Románia 4,1%, 2016 - Norvégia 3,9%, 2013 - Serbia 7,7%, 2012 - Izland 6%, 2011 - UK 11%.

Az Orbán által meglovagolt növekvő gazdasági tendencia megvolt a 2000-es években is a válságot leszámítva. A környező országok a 2000-es években fejlődtek nagyobb mértékben, minket akkor hagytak le. A 2010-es években legalább hozni sikerült az átlagot.

A 13-ik havi nyugdíjat baromság volt bevezetnie a szociknak, nem állt rá készen a gazdaság. A Fidesz 11 év után építi vissza, de ők vezették be a nők 40 évét.

Azt meg támaszd már alá valamivel, hogy kevesebbet ér a fizetés, mint pár éve? Mi az a pár év? 3-4 éve, 10-11 éve?

2021. aug. 1. 00:01
 13/33 A kérdező kommentje:

"Bajnaiék állították helyre a gazdaságot, Orbán meglovagolt egy emelkedő gazdasági tendenciát, majd lezüllesztette. Lásd az 5. válaszomban mutatott statisztikát."

Bajnai még további szigorításokat vezetett be, de igen akkor stabilizálódott a helyzet valamennyire. Az igazi fejlesztéseket és beruhazasokat viszont a Fidesz intézte az utóbbi 11 évben. Gazdasági emelkedés volt 2002-2007 között is, akkor viszont nemhogy meglovagolni, hanem csőd szélére vinni sikerült az országot. Az hogy egy 11 éves periodusra beillesztettél egy inflációs ábrát, az nem mond semmit. Majd ha folyamatosan hónapokig-évekig ennyi lesz, illetve EU szinten meg nem lesz infláció, na majd akkor írj.

"Végül is csak beengedtek egy interpol körözött életveszélyes terroristát. Meg bárkit akinek volt pénze letelepedési kötvényre"

Igen, ezt nem kellett volna. Viszont én emlékszem mikor a határ, az autópálya, meg a Keleti tele volt migransokkal. A baloldal hatalma esetén, ezek mindennapossá váltak volna.

"Meg ugye Mészárosé a Balaton, ezért anyagilag jó szabadnak hagyni és szeptembertől durva korlátozások közepette elvárni egy buksisimiért az egészségügyi dolgozóktól, hogy köpjék ki a tüdejüket."

Mégis tele van a a Balaton, az éttermek, szállodák minden." az egészségügyi dolgozóknak meg nemrég emelték meg radikálisan a beruket. Nincs itt hiány. Már 2002ben is ezt mondták hogy nem marad ápoló. Mégis még most is van. Propaganda a nagyrésze.

"Amit egy válság alatt vett el Bajnai. Ideiglenesen. Ők röpke 11 év alatt vissza is építették. Ez aztán teljesítmény. És ki is vezette be eredetileg?"

Amit felelőtlenül vezettek be, mert akkor nem volt még erre az igazi lehetőség. És a Fidesz még válság alatt vezette vissza. Na ez a nem mindegy. 2006-7 körül is mondták hogy nem megszoritani kell, mert rossz politika, persze az MSZP t ez akkor sem érdekelte.

2021. aug. 1. 00:11
 14/33 anonim ***** válasza:
80%

"az autópálya, meg a Keleti tele volt migransokkal."

Az azért volt tele, mert odaterelték őket egy kis médiacirkusz miatt, amit a szavazótábor beszopott rendesen.

Áhh mindegy ezekre felesleges is válaszolni. Én annak örülök, hogy a gyenge forintot rendesen megerősítették, mostmár lassan 370-re. Ez mindennél fontosabb. :D

2021. aug. 1. 00:17
 15/33 anonim ***** válasza:
30%
A kormányváltáskor még megvoltak az IMF hitelek. Ne beszéljünk ostobaságokat, hogy Libajnai helyre tett volna bármit is. Megszorításokat hozott. Ez kell nektek? Így már értem a kormányváltás vágyát 😂
2021. aug. 1. 00:20
 16/33 A kérdező kommentje:

"És mégis kevesebbet ér a fizetésünk, mint pár éve."

KB annyival amennyi az infláció, de annyival több is nominalisan a fizetés.

"És mégis kevesebbet ér a fizetésünk, mint pár éve."

Szóval akkor inkább ne támogassák az lenne a helyes politika szerinted? Mondjuk a baloldal ezt csinálta.

" Ez nem igaz. Te persze a csokra és a babaváróra gondolsz. Na, ezek szépen beépültek az ingatlanárakba, így akinek van gyereke, annak pont olyan nehéz lakáshoz jutni, mint ezek nélkül, akinek nincs, annak lehetetlen"

Nem csak ezekre gondolok. Illetve a lakásárak nem ezért drágultak, inkább a piac miatt. 2009 után voltak irreálisan olcsóak (sajnos, mert én is örülnék ha olcsóbbak lennének, de nem ez a realitás)

"Erre mindenkinek más oka van. Általános közöt pont, hogy ennél korruptabb vezetés még sosem volt."

Kommunisták, szocik? Ott ment ki offshore ba minden. Itt meg legalább épül az ország, persze a saját körét gazdagítva, ez megint egy jogos kritika lehet. De nem ez a leglenyegesebb probléma.

" Az ország nem stabil és nem erős. Nézd meg a nyugati béreket, nézd meg a magyart. Pl. egy adatrögzítő, egy orvos, egy rendőr és egy gépészmérnök esetében. Majd nézd meg az élelmiszer, a ruha és a lakásárakat. Majd az arányokat"

Egyik kormány alatt sem lesznek nyugati bérek még jó ideig. A szocik alatt talán azok voltak? Egyébként a Fidesz alatt nőttek a realberek. Karácsony még a kicsit jobban keresőket egyből jobban meg is adoztatná.

"Egy olyan törvénnyel, ami teljesen értelmezhetetlen. Pl. nem definiálja, mi számít a homoszexualitás népszerűsítésének. Szóval tilos valami, de nem áruljuk el, hogy mi. Ez aztán igazán magas nívó"

Mert az a magas nivo ahogy ezt felhasznalva a liberális média világmeretu álhíreket gerjeszt? Ők szitjak a feszültséget folyamatosan ezzel kapcsolatban is. Ez a provokációs politika ( szivárvány mindenhol, BLM stb.) ugyanolyan uszító célzatú politika mint bármi más hasonló kisebbségekre építő politikai propaganda. És ebben az EU az élen jár.

2021. aug. 1. 00:23
 17/33 anonim ***** válasza:
87%

"Igen, ezt nem kellett volna. Viszont én emlékszem mikor a határ, az autópálya, meg a Keleti tele volt migransokkal. A baloldal hatalma esetén, ezek mindennapossá váltak volna."

A baloldal is gondosan odaterelte volna őket, hogy az emberek láthassák? Mert itt ez történt. Szimplán felhasználták azokat az embereket némi propagandához.

"Mégis tele van a a Balaton, az éttermek, szállodák minden." az egészségügyi dolgozóknak meg nemrég emelték meg radikálisan a beruket. Nincs itt hiány. Már 2002ben is ezt mondták hogy nem marad ápoló. Mégis még most is van. Propaganda a nagyrésze."

Persze, nézd meg a 360 feletti átlagbért. Van egy NAGYON gazdag réteg itthon, csak az ország nagy része nem az.

A béremelés miatt van nővér, aki kevesebbet keres, mint előtte :) Azért ez kemény... (van egészségügyis a családban).

"KB annyival amennyi az infláció, de annyival több is nominalisan a fizetés."

Ebben nem értünk egyet, de nem vagyok közgazdász. Gondolom te sem.

"Szóval akkor inkább ne támogassák az lenne a helyes politika szerinted? Mondjuk a baloldal ezt csinálta."

Nem. Támogassák, de az olyan legyen, ami valóban támogató és ne olyan, amit lehet mutogatni.

"Nem csak ezekre gondolok. Illetve a lakásárak nem ezért drágultak, inkább a piac miatt. 2009 után voltak irreálisan olcsóak (sajnos, mert én is örülnék ha olcsóbbak lennének, de nem ez a realitás)"

De ha nem lenne CSOK és babaváró, akkor kb. 15 millióval lennének olcsóbbak az ingatlanok.

"Kommunisták, szocik? Ott ment ki offshore ba minden. Itt meg legalább épül az ország, persze a saját körét gazdagítva, ez megint egy jogos kritika lehet. De nem ez a leglenyegesebb probléma."

Az is baj, hogy a saját körét gazdagítja, de mennyivel gazdagítja? Mészáros Lőrinc vagyonosodása valljuk be, akkor is szürreális lenne, ha tényleg zseni lenne, de aki hallotta már nyilatkozni, annak nem lehet kérdés, hogy buta mint a tök.

"Egyik kormány alatt sem lesznek nyugati bérek még jó ideig. A szocik alatt talán azok voltak? Egyébként a Fidesz alatt nőttek a realberek. Karácsony még a kicsit jobban keresőket egyből jobban meg is adoztatná."

Nem voltak jobbak, de nem is hazudta senki, hogy "dübörög a gazdaság". Mellesleg 11 év, közel végig 2/3-os kormányzás után eljutni addig, hogy "de a másik se volt jobb", önmagában vereség.

"Mert az a magas nivo ahogy ezt felhasznalva a liberális média világmeretu álhíreket gerjeszt? Ők szitjak a feszültséget folyamatosan ezzel kapcsolatban is. Ez a provokációs politika ( szivárvány mindenhol, BLM stb.) ugyanolyan uszító célzatú politika mint bármi más hasonló kisebbségekre építő politikai propaganda. És ebben az EU az élen jár."

Azért azt tudd, hogy az általános iskolás és óvodás gyerekek 90%-ban a kormányközeli médiából értesülnek az LMBTQ dolgokról, mert senki sem támadta ezzel le őket, csakis a kormányunk.

2021. aug. 1. 00:50
 18/33 meszike91 ***** válasza:
81%
Nem vagyok elégedett a kormányzásukkal.
2021. aug. 1. 01:24
 19/33 anonim ***** válasza:
70%

"Én egy gci törpe vagyok

Magam után nyomort hagyok

Migránsozok reggel, s este

Hülyére veszek minden embert

Ha a birka én rám szavaz

Ellopok én mindent hamar

Én a beteg csúti törpe

Hazaváglak mindörökre

Lesz belőled nemzeti közmunkás

Éhen döglik majd az ország"

2021. aug. 1. 02:24
 20/33 anonim ***** válasza:
83%
11 van igaza én is elvesztetem az állásom covid miatt a kormány semmit nem segítet.A 3 hónapi álláskeresisi járadék után is adót le vonták semmit mem kaptam.Ha nem találok gyorsan munkát halott vagyok milyen kormány az ilyen ez nem nevezném válság kezelésnek.És ha lesz is munkám jőn egy újabb hulám akkor már járadékott semmit se kapók de nem is az én hibám.Az állam feladata lenne reagálni még se tesz semmit.És én szerecsés vagyok mert nincs hitelem akinek van már ki is lakoltaták és az utcán van.Ilyen államra semmi szükség nimcs ami csak az adót szedi be.
2021. aug. 1. 03:58
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!