Egy fiatal helyzete szerintetek sem olyan kilátástalan, mint azt sokan elhitetni próbálják?
Legalábbis a környezetemben, illetve én magam sem érzem magam kilátástalan helyzetben.
Pedig, átlagos magyar, falusi családból származom.
Lediplomáztam, tanulgattam a nyelveket és most itt vagyok.Nyilván nem áll BMW a garázsban és nem járok évi 3x a Maldivra nyaralni, de évi 2x megengedhetek magamnak külföldi nyaralást.Egyszer síelni és egyszer egy tengerpartit.
Összességégében véve sokkal jobban élek, mint a szüleim ennyi idősen.Sokkal több helyre jutok el, nem nélkülözök.
A feleségemmel most készülünk majd felvenni a csokot is.Jelenleg is van saját tulajdonú ingatlanunk, de családi házat szeretnénk itt Budapest környékén.
Nyilván, élelmesnek kell lenni, nem fog normálisan fizető állás az ölünkbe pottyanni.
En is korodbeli vagyok de nem Magyaroszagon elek. Viszont a faluban ahol felnottem, nagyon sok ismerosom van aki hazat vesz, auto vesz es nincs diplomajuk, csak dolgoznak egy muhelyben, gyarban, irodaban asszisztensek, stb. Olyanokra gondolok akik kb 25-30 kozt vannak.
Persze vannak akik 30 evesen is otthon laknak. Aki egyedulallo annak nehezebb 1 fizetesbol mindent megoldani.
Konnyebb ha az embernek parja van mert 2 fizetesbol konnyebb hazat venni es a kormany is osztogatja a CSOKot a fiatal paroknak.
En 26 voltam mikor elkoltoztem, de akkor nekem nem volt semmim csak egy hasznalt autom, mert nem kerestem jol es szingli voltam elotte. Ha most lennek ujra 20 eves akkor vallalkozast inditanek.
Ha nem minimalbert keresel es van komoly kapcsolatod, a parod is dolgozik akkor azert lehet haladni egyrol a kettore, megha nem is egyszeru.
Az majd idovel kiderul hogy a CSOKnak lesz e buktatoja hosszu tavon.
Szülői segítséggel, úgy hogy párod van akivel összedobjátok a pénzt, úgy tényleg nem nehéz. Full egyedül, egész nap dolgozva, támogatás nélkül azért már kicsit nehezebb ... és elég sok fiatal van így, aki nem épp a csokot készül felvenni, hanem azon gondolkodik, hogy fogja a számlát kifizetni a hónap végén.
Te a szerencsések közé tartozol, ezt ne vegyük átlagosnak.
Rengeteg ismerősöm ment ki külföldre (60-70% kb), olyanok is akik egyetemet tanultak. Akkor biztos jó itt az élet fiatalként nem? :)
Úgy könnyű beszélni, hogy mamamahotelből, két fizetésből, állambácsi pénzéből és családi támogatásból összejön. Próbáld meg ugyanezt megcsinálni egy fizetésből, ami még a havi 300 ezret sem éri el, hiába dolgozol heti 50-60 órát, családi és állami támogatás nélkül, úgy hogy albérletre vagy kényszerülve. De igen, a fiatalok nem dolgoznak. Baromikönnyű annak pofázni, akinek ilyen privilégiumok megadatottak.
Szerintem inkább kussolj és veregesd a válladat hgy te milyen faszagyerek vagy, mindenki más meg egy szar.
Nem is tudtam, hogy privilégium, hogy ha az ember házas, te kis incel nyomi :D
Most én tehetek arról, hogy egy nő sem néz rád, és szarul keresel? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!