Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy fiatal helyzete szerintete...

Egy fiatal helyzete szerintetek sem olyan kilátástalan, mint azt sokan elhitetni próbálják?

Figyelt kérdés

Legalábbis a környezetemben, illetve én magam sem érzem magam kilátástalan helyzetben.

Pedig, átlagos magyar, falusi családból származom.

Lediplomáztam, tanulgattam a nyelveket és most itt vagyok.Nyilván nem áll BMW a garázsban és nem járok évi 3x a Maldivra nyaralni, de évi 2x megengedhetek magamnak külföldi nyaralást.Egyszer síelni és egyszer egy tengerpartit.

Összességégében véve sokkal jobban élek, mint a szüleim ennyi idősen.Sokkal több helyre jutok el, nem nélkülözök.

A feleségemmel most készülünk majd felvenni a csokot is.Jelenleg is van saját tulajdonú ingatlanunk, de családi házat szeretnénk itt Budapest környékén.

Nyilván, élelmesnek kell lenni, nem fog normálisan fizető állás az ölünkbe pottyanni.

2021. júl. 25. 18:52
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
53%
Akik Budapestet szidják, azok biztos nem jártak még nyugat európai országban, max. turistaként. Én dolgoztam Bécsben, semmivel nem jobb ott. Egyébként az a helyzet, hogy ha mindenkinek olyan egyszerű lenne mondjuk lakáshoz jutni, akkor az lenne az alap, folytatódna a nyavajgás, hogy de nekem miért csak ilyen kis lakásra telik, miért csak ezen a környéken, miért csak egy, stb.
2021. júl. 25. 19:58
 22/50 anonim ***** válasza:
63%

Honnét van nektek lakásotok?

Kétlem hogy szülői segítség nélkül.

2021. júl. 25. 20:00
 23/50 A kérdező kommentje:

22

Honnét, szerinted?

Amit mások kidobnak az ablakon albérleti díjra, abból kedvezőbb törlesztőrészlet jön ki.

Volt szülői segítség, de ne tessék ilyen 10 milliókra gondolni.

Másrészt, a feleségem és az én havi bérem összesen majdnem eléri az 1 milliót.

2021. júl. 25. 20:04
 24/50 anonim ***** válasza:
24%
Ja, mert régen az utcáról beesve, minimálbérből tudtál lakást venni mi?😂 Hol éltek ti?
2021. júl. 25. 20:05
 25/50 anonim ***** válasza:
66%
23, nálunk is ugyanez, mi ketten a feleségemmel 10+ éve vagyunk együtt, 700ezer a fizetésünk együtt. Igen kemény 1 millió forinttal járult hozzá anyósom a lakásvásárlásunkhoz 2018-ban 😂 De kivételes vagyok úgy érzem.
2021. júl. 25. 20:06
 26/50 anonim ***** válasza:
63%
Nekem annyi szülői segítségem volt, hogy 23 éves koromig otthon laktam, nem kellett semmit fizetnem. Aztán albérletbe költöztem és amikor elkezdtem építkezni, akkor segítettek fizikai munkákban, ügyintézésben, valamint kb 2milló értékben kaptam pl "karácsonyi ajándék" címszó alatt dolgokat. Cserépkályha ajtót, téglát a kerítéshez, étkező székeket, stb.
2021. júl. 25. 20:10
 27/50 árokpart ***** válasza:
0%
[link] hogy sokan legyünk akik támogatják ezt az emberséges törekvést és az is nagyon fontos, hogy lássa tulajdonképpen az egész politikai elit, hogy sokan szeretnénk, hogy a csoportban megfogalmazott szűkszavú, de egyértelmű álom mindenki számára megvalósulhasson. Pontosabban olyan gazdaságpolitikára lenne természetesen a piacgazdaság keretein belül szükség hosszútávon, hogy ez elérhető legyen mindenki számára.28-an már vagyunk a csoportban, ez sajnos nem sok, de ez is valami. Gyarapodjunk, gyarapodjunk, mert ez a szám még nagyon kevés ahhoz, hogy ez a cél az embereknek ez a közös álma sikerüljön. Fontos, hogy ez az ügy végigmenjen, mert a jövőnk és legfőképpen a következő generációk jövője múlik rajta. Már csak azért is lenne nagy szükség, hogy gyarapodjon a csoport, hogy minél hamarabb az országos médiákban is legyen ez az ügy napitéma, mert enélkül sajnos süket fülekre fog találni. Számokban most nem szeretnék bocsájtkozni, de egy jelentős létszám esetén már fogunk tudni élni azzal a lehetőséggel, hogy a Magyar Televízió a híradásaiban is leadja ezt a kezdeményezést, akkor már nem fogják tudni a fősodratú médiákban sem elhallgatni. Ezért kérek mindenkit, hogy aki egy kicsit is magáénak érzi ezt a kezdeményezést kérném szépen csatlakozzanak. A csoportba lehet jelentkezni külföldön élő magyaroknak is amennyiben korábbról megmaradt vagy időközben felvették a magyar állampolgárságot. Csatlakozzatok minél többen!
2021. júl. 25. 20:16
 28/50 anonim ***** válasza:
91%
Én komolyan nem tudom eldönteni, hogy Árokpart profi troll-e vagy tényleg ekkora retard 😂🤣
2021. júl. 25. 20:38
 29/50 anonim ***** válasza:
92%
28, vagyunk így egy páran 😂😂😂
2021. júl. 25. 20:45
 30/50 árokpart ***** válasza:
0%
Nem trollság fent van Orbán Viktor Facebook oldalán is és több mint valószínű, hogy el lesz küldve a követségeknek is.
2021. júl. 25. 20:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!