Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy fiatal helyzete szerintete...

Egy fiatal helyzete szerintetek sem olyan kilátástalan, mint azt sokan elhitetni próbálják?

Figyelt kérdés

Legalábbis a környezetemben, illetve én magam sem érzem magam kilátástalan helyzetben.

Pedig, átlagos magyar, falusi családból származom.

Lediplomáztam, tanulgattam a nyelveket és most itt vagyok.Nyilván nem áll BMW a garázsban és nem járok évi 3x a Maldivra nyaralni, de évi 2x megengedhetek magamnak külföldi nyaralást.Egyszer síelni és egyszer egy tengerpartit.

Összességégében véve sokkal jobban élek, mint a szüleim ennyi idősen.Sokkal több helyre jutok el, nem nélkülözök.

A feleségemmel most készülünk majd felvenni a csokot is.Jelenleg is van saját tulajdonú ingatlanunk, de családi házat szeretnénk itt Budapest környékén.

Nyilván, élelmesnek kell lenni, nem fog normálisan fizető állás az ölünkbe pottyanni.

2021. júl. 25. 18:52
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
62%

Hol van Balatonon az a bejelentett 400 ezres nettó munkahely ahonnét nem rúgnak ki augusztusban?

Mert ezért nem hagyhatom itt a nettó 200 ezres munkámat,ami halál biztos, 4 hónap szezon 1,6 millió jah igen teljesen fekete és még szállás kaja hát nem vmi fényes

2021. júl. 25. 19:25
 12/50 anonim ***** válasza:
70%
Mindenkinek más körülményei vannak. Én is hamarosan betöltöm a 30-at, nincs ingatlanom, egyedülálló, divatosan kifejezve szingli vagyok, és egyelőre jól is érzem magam így, a gyerekektől a hideg ráz, tehát az olyan dolgok, mint CSOK nem játszanak nálam. Azért meg nem fogok radikálisan életmódot váltani, hogy jöjjön az ingyenpénz a kormánytól. Szóval mint ilyen, én bizony sokszor kilátástalannak látom a helyzetemet, mert Európa egyik leggusztustalanabb és legélhetetlenebb városában (Budapest) a fizetésem közel felét elviszi egy ócska albérlet és esély sem látszik arra, hogy akárcsak egy lakáshitel önrészére belátható időn belül összejöjjön a megfelelő összeg.
2021. júl. 25. 19:28
 13/50 anonim ***** válasza:
30%

Fú de rühellem aki Budapestet élhetetlen és gusztustalan városnak tartja...

Nem a 8. kerület mélyén kell lakni b+

2021. júl. 25. 19:31
 14/50 anonim ***** válasza:
67%

Ó most egész éjjel sírni fogok, mert rühellsz engem. Ja nem.

Igen, Budapest gusztustalan és élhetetlen, teli mocsokkal, kaotikus közlekedéssel, borzalmas állapotban lévő épületállománnyal (nem csak a 8-ban, elárulom), rengeteg bunkó prolival és drogos junkieval. Mindez 150 ezer+rezsiért, de ha megelégszel a nyóckerrel, akkor megkapod 120-ért is biztos. Ez a valóság, nem a Gellérthegyről lőtt agyonfilterezett panoráma.

2021. júl. 25. 19:38
 15/50 anonim ***** válasza:
42%
#13: Hanem? Pesterzsébet mélyén? Sokkal jobb... 🤣
2021. júl. 25. 19:40
 16/50 anonim ***** válasza:
64%

Én most két 25 éves fiatal srácból tudok kiindulni, akik nemrég jöttek a céghez. Én sem vagyok öreg, de a srácok már egy egészen másik generáció. Az egyikük eleve így kezdett, hogy ellébecolok itt ezért a csöves 270 nettóért, de ez vicc, mindenki tudja.

Miközben Mo 90%a ilyen nettó 200ért dolgozik.

Pedig nem 1 agyoniskolázott gyerek, viszont 8 éves korától tanul angolul, adott szakmunkában elég jól is teljesít, így számára nincsenek országhatárok.

fogja magát és elmegy egy másik országba és végzi ugyanazt mint most, csak 5x annyiért.

Semmi nem köti ide, se család, se gyerek, csak ahogy észrevettem sokan vannak úgy, hogy éppen itthon voltak, amikor jöttek a lezárások, itthon maradtak, így értelem szerűen lecsövesedtek és most próbálják összekapni magukat, hogy újra meginduljanak a világba.

Szóval a helyzetük csak Magyarországon kilátástalan. De ha a birtokukban van egy tökéletes nyelvtudás és egy szakma amiben profik, akkor havi 1 milla alaphangon az övék, csak ugye nem itt.

2021. júl. 25. 19:42
 17/50 anonim ***** válasza:
30%
Nem kilátástalanabb, mint bármikor máskor volt, csak dolgozni kell érte. Mostanában divat lett a kormányt hibáztatni. Kíváncsi vagyok, hogy ha lesz kormányváltás, akkor a Fidesz ellenesek kit fognak hibáztatni. Mondjuk valószínűleg a Fidesz hibáztatásával még el lehet húzni 10-15 évet is, azzal, hogy ennyi idő alatt lehet helyrehozni a tevékenységük következményeit. Aki meg Fideszes, az majd hibáztatja az akkori kormányt. Válaszoltam már itt olyan kérdésre, hogy hogyan lehet 20 millióból házat építeni. De amikor kiderült, hogy ezért sokat kell dolgozni, már nem volt olyan jó a tanácsom. Egyébként a "sokat dolgozni"-ra egy példa: szerelőbeton készítés(munkadíj) ajánlat 600.000 Ft, mi ketten két napot dolgoztunk vele, meg kifizettünk 2 kőművest órabérben. Ez 100.000 Ft volt, szóval ketten két nap munkával 500.000 Ft-ot "kerestünk" Ha ezt egy építkezésnél többször megismételjük, akkor meglepően kedvező áron lesz házunk. Ezt onnan tudom, hogy van egy saját, egyet csináltunk a munkatársammal amit már eladtunk, meg most folyamatban van egy ikerház. Ezt munka mellett csináljuk, nem építési vállalkozók vagyunk.
2021. júl. 25. 19:43
 18/50 anonim ***** válasza:
41%
Fiatal pávák egyszerűen nem mennek el dolgozni. Kapálásra pl napi 15 ezerért nem lehet embert találni. Mind olyan nyámnyila szar, hogy csak irodában tudna üldögélni, ha húsz dekát meg kéne emelnie meghalna, hát így persze hogy kilátástalan.
2021. júl. 25. 19:47
 19/50 anonim ***** válasza:
65%
14, ha kaotikus a budapesti közlekedés, és romosak az épületek, akkor nem jártál még Rómában 😂 Arra még is azt mondjuk, hogy gyönyörű.
2021. júl. 25. 19:48
 20/50 anonim ***** válasza:
67%
8) tehát hány milláért vettetek lakást? gondolom a szülők segítettek csak erről hallgatsz.
2021. júl. 25. 19:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!