Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértesz azzal, hogy egyes...

Egyetértesz azzal, hogy egyes munkakörök esetén kötelezővé tehetnek politikusok kísérleti vakcinákat úgy, hogy azokért senki sem vállal felelősséget?

Figyelt kérdés
Most ugye az egészségügyiseknek teszik kötelezővé, de holnap majd másnak fogják. Viszont a mostani vakcinák mind kísérleti szerek gyakorlatilag, csak ideiglenes engedélyük van, nem tudni lesznek-e és ha igen úgy milyen hosszútávú mellékhatásaik. Mindemellett pedig senki sem vállal felelősséget értük. Viszont aki fél a vírustól az úgyis beoltatta magát, tehát őt megvédi az oltása, így neki úgyis mindegy, hogy az őt kezelő egészségügyis oltott-e vagy sem, aki meg nem oltakozott, azok többnyire ellenzik eleve az oltást, tehát ők sem várnák el az orvosoktól ápolóktól, stb., hogy oltakozzanak.

2021. júl. 18. 16:40
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
20%

“A hozzad hasonlok, pedig altalaban azok, akik nem ertik, hogy mi a problemajuk az embereknek a kenyszeritett oltassal.”

És miből sikerült neked azt leszűrnöd, hogy én azokhoz hasonló vagyok, akiknek nincs problémájuk a kényszeroltással? Hol tettem én utalást arra, hogy pártolom a kényszeroltást, vagy hogy nincs problémám vele?

Muti már!

“eppen azert, mert teged nem ismerlek”

Jaaa, nem ismersz. Ahhoz nem ismersz eléggé, hogy a gondolkodásomról beszélj, csak annyira, hogy a hozzám hasonlók gondolkodásmódjáról. Mert ahhoz már eléggé ismersz, hogy tudd kik azok a hozzám hasonlók. :D

“megertened hiszen most ismerted be, hogy nem birtoklod az erto olvasas kepesseget.”

Srác, neked azt sikerült leszűrnöd, hogy én pártolom a kényszeroltást. (Ja bocs, kényszeroltást pártolókhoz hasonló vagyok) Ezekután még a szövegértéssel jössz?

“Lenyegi szempontbol irrelevans, hogy a repulogephordozon tartozkodok megbetegedtek-e. Ami a kerdes szempontjabol szamit az az, hogy az oltottak megfertozodhetnek-e es tovabbadhatjak-e a fertozest.”

Hagyd a bullshitet, meg az eredeti kérdést. Itt nem erről van szó, hanem arról, hogy a kérdező szerint az oltás nem ér semmit, én erre reagáltam. Az ő felvetésére az nem alátámasztás, hogy egy anyahajón sokaknak pozitív lett a PCR tesztje, mert az oltás elsősorban a súlyos tünetektől véd.

“Ha mar ennyire bekattant neked a hajo: az ott tartozkodok legtobbje fiatal, egeszseges ferfi, akinek statisztikailag elhanyagolhato eselye volt a megbetegedesre oltas nelkul is. Az, hogy oltas utan esetleg nem betegednek meg, semmit nem bizonyit.”

Hát ezt vakerálom, srác! Semmit nem bizonyít, ahogyan azt sem, hogy az oltás mit sem ér.

Sokan megfertőződnek a hajón. -> nem bizonyítja, hogy az oltás mit sem ér, de nem is támasztja alá, hogy az oltás hatásos.

Senki nem betegszik meg a hajón. -> nem bizonyítja, hogy az oltás mit sem ér, de nem is támasztja alá, hogy az oltás hatásos.

Megbetegednek páran a hajon. -> erős gyanúra ad okot, hogy az oltás mit sem ér, hisz egy olyan korosztályban betegedtek meg sokan, akiknél még oltás nélkül is elenyésző számban betegedtek volna meg.

Országos szinten nő a fertőzöttek száma, és a korábbiakhoz hasonló emberlétszám szorul kórházi ellátásra -> bizonyítja, hogy az oltás mit sem ér, vagy legalábbis elmarad a hatása az elvárttól.

Országos szinten nő a fertőzöttek száma, ugyanakkor jóval elmarad a kórházi ápolásra szorulók létszáma a korábbiaktól -> bizonyítja, hogy az oltás hatásos.

“Itt csak akkor lehetne olyat kijelenteni, amire te szeretnel ketsegbeesetten kilyukadni,”

Töki, hiába szalmabábozol. Én itt egyetlen dologra akarok kilyukadni: a hajós történet nem támasztja alá, hogy az oltás hatástalan.

2021. júl. 19. 20:01
 32/66 anonim ***** válasza:
54%
7000-es multinál dolgozon..Nálunk aki nem oltott azzal majd személyesen elbeszelget a HR s megtaláljak milyen megoldás lehet. NÁLUNK igy csinalják..
2021. júl. 19. 20:05
 33/66 anonim ***** válasza:
77%

#31: A kerdezo nem allitotta, hogy az oltas nem er semmit. Ezt csak te probalod rahuzni. Csavargathatod a szot, ahogyan akarod, a topic tovabbra is arrol szol, hogy a kis kockazatuak kenyszeroltasanak jarvanyugyileg nincsen tudomanyosan alatamasztott alapja. Itt egyedul te beszelsz melle folyamatosan. (Raadasul leirod kisregenyben, amit nekem 2 mondattal sikerult.🙄😆)

Felhaborito az a stilus, amit megengedsz magadnak. Ismerem a kritikan aluli, szorszalhasogato, lekezelo stilusodat es a lenyeglatasra keptelen, de ertelmetlen szofo*sasra annal hajlamosabb szemelyisegedet. Lattalak mar itt parszor es mindig ugyanaz a forgatokonyv: keresel valamit, amit a kontextusbol kiragadhasz, kiforgathasz es kerodzhetsz rajta. Engem nem farasztasz tovabb, nem olvaslak es nem reagalok az ostobasagidra. Van jobb dolgom is. Neked meg: Get a life.

2021. júl. 19. 21:10
 34/66 anonim ***** válasza:
100%

Termeszetesen nem ertek egyet, hiszen a leaky vakcinak - szemben a sterilizalo vakcinakkal, melyek a fertozodest is hatekonyan gatoljak - nem akadalyozzak sem a fertozest, sem annak tovabbadasat. Igy realisan csak a veszelyeztetett csoportok sulyos lefolyasu betegsegsegtol valo vedelme varhato el toluk.

A brit jarvanyugyi adatok alapjan Sarah Gilbert, az Astrazenaca fejlesztoje szkeptikus a gyerekek altalanos oltasa kapcsan (kiveve a kronikus betegeket). Mivel a delta varians nagyon fertozo, a 2X oltottakban is enyhe megbetegedest okoz, ugyanakkor a sulyos vagy halalos kimenetel ritka, igy az eleve kis kockazatu, a fertozest oltas nelkul is enyhe tunetekkel (vagy tunetmentesen) atveszelo gyerekek altalanos oltasa feleslegesnek tunik. Azt mar en teszem hozza, hogy a jarvanyugyi statisztikak alapjan a felnott populacio jelentos resze is a kis kockazatu csoportba tartozik.

Dehat ugye ki is o a gyakoris megmondoemberekhez, a magyar politikusokhoz, vagy a jarvanycelebtudosokhoz kepest.😆

[link]

2021. júl. 19. 21:45
 35/66 anonim ***** válasza:
9%

Most így két kommenttel arébb sikerült odáig eljutnod, hogy a “kérdező nem is állította”.. Kifogyhatott a muníció. :D

A kérdező szerint ennyit ér az oltás: <link egy cikkről, ahol mindenki be van oltva és egy csomóan megfertőzödtek>. Szó szerint nem írta le, hogy semmit nem ér, csak demonstrálni próbálta egy cikkel. (Meg mellé olyan sületlenségeket, hogy az orvosok megvannak véve kilóra, hogy fenntartsák a pánikot.) Ki ne találd, hogy ebben szerinted semmi olyan szándék nincs, amivel az oltás hatásosságát akarja aláásni.

“Csavargathatod a szot, ahogyan akarod, a topic tovabbra is arrol szol, hogy a kis kockazatuak kenyszeroltasanak jarvanyugyileg nincsen tudomanyosan alatamasztott alapja.”

Ezt én nem vontam kétségbe. A szót sem csavarom, én csak reagáltam arra felvetésre, hogy az oltás hatástalan lenne. Te próbáltál engem bemószerolni azzal, hogy összemosol a kényszeroltáspártiakkal.

“Raadasul leirod kisregenyben, amit nekem 2 mondattal sikerult.”

Ha figyelembe veszed, hogy a kommentem kb. harmada tőled idézett rész akkor nem sokkal terjedelmesebb, mint a kommented, amire reagáltam, csak szólok.

“Ismerem a kritikan aluli, szorszalhasogato, lekezelo stilusodat es a lenyeglatasra keptelen, de ertelmetlen szofo*sasra annal hajlamosabb szemelyisegedet. Lattalak mar itt parszor es mindig ugyanaz a forgatokonyv: keresel valamit, amit a kontextusbol kiragadhasz, kiforgathasz es kerodzhetsz rajta.”

Mit forgattam ki? Mit ragadtam ki kontextusából? Teljesen egyenesen beszéltem. A szőrszálhasogatás az az, amit te csináltsz: “nem a te… hanem a hozzad hasonlók…” és a “A kerdezo nem allitotta…”

“Engem nem farasztasz tovabb, nem olvaslak es nem reagalok az ostobasagidra. Van jobb dolgom is.”

A lényeget azért elmondhattad volna a bullshittingelés helyett: Miből vontad le azt a következtetést, hogy kényszeroltáspárti vagyok?

2021. júl. 19. 21:49
 36/66 anonim ***** válasza:
100%

Nem értek egyet és nem is igazán értem, hogy ez miért merül fel egyáltalán. Aki fél, az oltassa be magát. Ő már védve van. Ha én nem akarom magam beoltatni, akkor az az én bajom, nem ő fog beledögleni, hanem én (én sem, de most nem az a lényeg).

Én speciel átestem rajta, 2 hétig voltak megfázás jellegű tüneteim, azóta semmi. Egy kis megfázás miatt én személy szerint nem oltatok, mert nem érzem szükségességét. Nem vagyok oltásellenes, de influenza ellen sem szoktam oltani. Nem igazán értem, hogy miért kellene nekem kötelezően oltani egy megfázás ellen. Ami az én esetemben tényleg csak egy megfázás jellegű betegség. Aki fél, vegye fel a vakcinát és kész.

2021. júl. 20. 05:46
 37/66 A kérdező kommentje:
#31, 33: Valóban nem mondta, hogy a vakcinák hatástalanok. Hogy mennyire hatásosak és hosszútávon milyen mellékhatásaik lesznek az csak pár év múlva fog kiderülni. Gyaníthatólag véd, de nem 100%-ban és gyaníthatólag vannak mellékhatások is, nagyobb számban, mint amit besimernek. Tehát akit beoltottak az nem lesz nagyon beteg, de az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy ettől függetlenül elkaphatja a vírust és fertőzhet. (Az hogy a víruis sem olyan veszélyes, mint amit az emberekbe súlykolnak, megint más kérdés.) Ezen okból tehát akár az oltott orvos is fertőzhet, és ha valaki fél, akkor lehetősége van arra, hogy maga is oltasson (önként vállalva a mellékhatások miatti kockázatot), így ha egy oltatlan személlyel (pl. egészségügyissel) találkozik, akkor őt megvédi a széruma. Ezen okból kötelezni embereket oltásra véleményem szerint felesleges is, emberi jopgi szempotból pedig igencsak aggályos. Ha egy valóban bizonyítottan veszélytelen, a gyártók által felelősségvállalt, hosszútávon alkalmazott szerről lenne szó, egy olyan vírus ellen, ami viszont tényleg veszélyes, akkor más lehetne a helyzet, bár az emberi jogi része akkor is aggályos lehetne.
2021. júl. 20. 10:45
 38/66 anonim ***** válasza:
0%
Azok akik emberi jogokról beszelnek jártak valaha jogi egyetemre???Ennyi faszf..jt..A társadalom érdekében bármelyik állam kötelezheti az állampolgárait oltásra..Ha nem tetszik akkor húzzal ki a dzsungelba..Ott nincsen jogrendszer...Ennyi faszt..Képzeljetek háború eseten meg besorozhatnak,aztán ha tüntetsz a jogaidért akkor rögtönitélő biróság s kivégeznek..Azok az emberek akik nem oltjak be magukat ezáltal tömeggyilkosként sokkal jobban terjesztik a vírust azoknak nincs keresnivalója egy modern társadalomba...Nektek egy golyó járna nem szabadságjogok..
2021. júl. 20. 12:23
 39/66 anonim ***** válasza:
93%
38: Joseph Stalin would like this. (Buszke lehetsz a szervilizmusodra.)
2021. júl. 20. 12:27
 40/66 anonim ***** válasza:
0%
39-es.Mondjad melyik emberi jog magasabb rendű mint a társadalom egészségéhez s biztonságához valo jog..Jogot végeztem..Szóval prolikám szeretném hallani hogy melyik egyéni jogot áll a társadalom felett..
2021. júl. 20. 12:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!