Miért van az, hogy Izrael bármit megtehet és senki sem vonja felelősségre?
Igazából azt nem értettem soha, hogy ha pl. valamelyik országról/államról azt feltételezik, hogy atomfegyvereket gyárt, etnikai tisztogatást végez vagy egyéb..akkor sokszor lerohanják, szétbombázzák, rendfenntartókat küldenek a többi államok/szervezetek. Például a 90-es években is fenyegették, bombázták stb. az akkori Jugszoláviát etnikai tisztogatás miatt. (megjegyzem jól tették a bombázást). Ha valaki vét a nemzetközi jogok ellen, azt elítélik és beszélnek róla.
Izraelben pedig megfoszthatják a kisebbséget házaiktól, elvehetik a vízforrásaikat, ellehetetleníthetik az életüket, teljessen szegregálhatják őket. Izraeli katonák palesztínok tízezreit kínozhatják, verhetik az utcán törvényesen. És ha érkezne valami segélycsomag nekik, akkor simán lemészárolhatják az azt szállítókat stb. stb.. Minden létező emberi jogot sértenek. Tudom, hogy vannak palesztín terroristák, de az mondjuk az emberek 1 százaléka, a többi ártatlan.
Itt miért nem képesek a világ nemzetei megállj-t parancsolni?
Javítsatok ki ha tévedek de azt hiszem amikor a palesztinoknak segélyt szállító hajókkal kukacoskodtak akkor azért sok nemzet kirohant Izrael ellen.
Konkrétumokra nem tudnék említeni de emlékszem nem egyszer elmarasztalták őket. Ja igen amikor területeket zártak le, és kitelepítettek néhány helyről palesztinokat.
Az usa is egy párszor odaszólt nekik pedig velük nagy haverok. Nem mindig hagynak rájuk mindent persze a beszólogatás és hőbörgés még nem büntetés. Komoly szankciókat még tényleg nem hoztak ellenük ez igaz.
Mert a nyugati világ sem igazságos, nem következtes, és még csak annyira nem is demokratikus. Inkább képmutató, működik a kettős mérce, kisebb nemzetekkel szemben fellépnek, szankcionálnak, bevatkoznak, akkoris ha azok semmivel sem kevésbé demokratikus államok mint ők maguk, ugyanakkor egy bizonyos néppel, amely szinte minden fejlett országban komoly befolyásra tett szert, meg kivételeznek.
Azt, hogy a nyugati országok nem demokratikusak, azt leginkább nemzetközi szinten értem. Képmutatók.
"Izraelben pedig megfoszthatják a kisebbséget házaiktól, elvehetik a vízforrásaikat, ellehetetleníthetik az életüket, teljessen szegregálhatják őket. Izraeli katonák palesztínok tízezreit kínozhatják, verhetik az utcán törvényesen. És ha érkezne valami segélycsomag nekik, akkor simán lemészárolhatják az azt szállítókat "
Ez egyszeruen nem igaz. Tudom, hogy a media ezt szajkozza, de MENJ ODA ES NEZD MEG MAGAD! NAGYON MEG FOGSZ LEPODI.
Köszi a válaszokat!
Hogy a média "ezt szajkózza" ez mondjuk félig-meddig, bizonyos időszakokban igaz itt Európában. A szüleim nyáron voltak 2 hónapig USA-ban. Apám szrint megdöbbentő, hogy az ottani média mennyire egyoldalúan mutatja be a történéseket. Azt mondta a híradóról, néha már emlékeztette őt a 90-es évek szerb propaganda-híradóira. xD jelige: Mindenki hibás és gonosz csak én vagyok frankó :) jó csak képletesen.
Ezt a sok zagyvaságot a kurucinfóból meg mindenféle youtube-os palesztin propagandavideókból szedted össze, kedves Kérdező? :)
Miután a környező arab szomszédai kezdettől fogva az elpusztítására törekednek, azt hiszem, joga van az önvédelemhez Izraelnek. Nem mondom, ők is megérik a pénzüket, de akkor is ez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!