Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért van az, hogy Izrael...

Miért van az, hogy Izrael bármit megtehet és senki sem vonja felelősségre?

Figyelt kérdés

Igazából azt nem értettem soha, hogy ha pl. valamelyik országról/államról azt feltételezik, hogy atomfegyvereket gyárt, etnikai tisztogatást végez vagy egyéb..akkor sokszor lerohanják, szétbombázzák, rendfenntartókat küldenek a többi államok/szervezetek. Például a 90-es években is fenyegették, bombázták stb. az akkori Jugszoláviát etnikai tisztogatás miatt. (megjegyzem jól tették a bombázást). Ha valaki vét a nemzetközi jogok ellen, azt elítélik és beszélnek róla.

Izraelben pedig megfoszthatják a kisebbséget házaiktól, elvehetik a vízforrásaikat, ellehetetleníthetik az életüket, teljessen szegregálhatják őket. Izraeli katonák palesztínok tízezreit kínozhatják, verhetik az utcán törvényesen. És ha érkezne valami segélycsomag nekik, akkor simán lemészárolhatják az azt szállítókat stb. stb.. Minden létező emberi jogot sértenek. Tudom, hogy vannak palesztín terroristák, de az mondjuk az emberek 1 százaléka, a többi ártatlan.

Itt miért nem képesek a világ nemzetei megállj-t parancsolni?

2012. jan. 24. 01:51
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Kurucinfót nem nézem, youtube-n láttam dolgokat. Viszont nem a youtube a fő információforrásom :) apám földrajztanár és politológus. Szotunk beszélgetni. Azért irtam ki a kérdést, mert érdekel, hogy mit gondol a közvélemény.

Izraelnek persze, hogy van joga önvédelemre. És elég sok esetben jogossan cselekszenek. Csak sajnos sok esetben vannak olyan nem kis túlkapások, aminek olyan emberek isszák meg a levét akiknek semmi közük a szélsőséges arabokhoz. Ha valaki pl. ad nekem egy pofont, az még nem jogosít fel arra, hogy átmenjek rajta egy teherautóval xD

2012. jan. 24. 10:19
 12/23 anonim ***** válasza:
Nagyon vicces h azon szórakozol h átmennek rajtuk, meg embertelenul megölik őket...
2012. jan. 24. 10:23
 13/23 A kérdező kommentje:
Ezt az utolsó mondatot hasonlatképpen irtam. Lényegében a jelentése az, hogy ha egy x,y arab terrorista felelős ártatlan izraeliek haláláért, az még nem jogosít fel arra, hogy megszivass 50 másik arabot, akinek köze sem volt a gyilkossághoz. Lényegében ez.
2012. jan. 24. 10:46
 14/23 anonim ***** válasza:
77%

ma 10:19

Azért van olyan sok civil áldozat, mert a "palesztin" terroristák a lakosságot használják pajzsnak, sokszor óvoda tetejéről intézik a rakétatámadásokat. Nekik amúgy nem számít hány ártatlan gyerek hal meg a céljaiért, mert hitük szerint a mártírok kerülnek a legmagasabb túlvilágra, a legnagyobb jutalommal.

Egyéb meg lehet nézni, az egész arab világ hogy vélekedik ezekről:

[link]

Legalább a lakosság fele inaktív őrült, fanatista.

2012. jan. 24. 12:41
 15/23 anonim ***** válasza:
45%

"Azért van olyan sok civil áldozat, mert a "palesztin" terroristák a lakosságot használják pajzsnak, sokszor óvoda tetejéről intézik a rakétatámadásokat"

És ez már feljogosítja Izraelt civilek gyilkolására?

2012. jan. 24. 15:11
 16/23 anonim ***** válasza:
Hajdu Peter: nem vagy te olyan nagy ember, hogy Izraelben aktát vezessenek rólad. Persze ha holokauszt-tagadó pólóban mennél, lehet, hogy nem engednének be. :)
2012. jan. 24. 15:23
 17/23 anonim ***** válasza:
59%

"És ez már feljogosítja Izraelt civilek gyilkolására?"

Nem! De te, mint kormányfő, melyiket választanád? Rakétákkal lövik a lakosságod vagy odacsapsz nekik? Kíváncsi vagyok...

2012. jan. 24. 16:04
 18/23 anonim ***** válasza:
62%

""Azért van olyan sok civil áldozat, mert a "palesztin" terroristák a lakosságot használják pajzsnak, sokszor óvoda tetejéről intézik a rakétatámadásokat"

És ez már feljogosítja Izraelt civilek gyilkolására?"

Izraelnek joga van a sajat lakossaganak a vedelmere. Ezert ODA LO, AHONNAN AZ O CIVIL LAKOSSAGAT LOVIK. Ha a palesztinok egy narancsligetbol lonenek, akkor a gazai civil lakossagnak semmi baja nem lenne.

2012. jan. 24. 16:05
 19/23 anonim ***** válasza:
33%
Azért mert a világot cionista globalista elit irányítja:szabadkőművesek,illuminátusok,triaterális csoport,Bilderberg csoport.Na Ők az igazi terroristák!
2012. jan. 25. 09:32
 20/23 anonim ***** válasza:
51%

Mesterséges zolinak és az utolsó válaszadónak van igaza. 9:33 meg natívan baromságokat beszélt.

Sajnos amíg ekkora a befolyások a zsindelyeknek, a kormányok őket fogják pártolni. Ezért kellene megszabadulni tőlük.

2012. szept. 5. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!