Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország csak szerintem...

Magyarország csak szerintem van olyan állapotban, hogy itt nem érdemes leélni egy életet?

Figyelt kérdés

Egyrészt ott a politika. Máshol már rég tombolnának az utcán az emberek a tizedéért annak, ami itt zajlik.

Másrészt a magas és nagyszámú adók, amik miatt nem éri meg tisztességesen vállalkozni. A közpénz pedig nem közfunkciókra megy el, és minden baromi hatékonytalanul működik.

Harmadrészt meg egyszerűen az emberek mentális állapota. Ez olyan, amit az ért igazán, aki már járt huzamosabb ideig normális országban, ahol az emberek képesek egymásra mosolyogni, képesek megszólítani egymást, nem mindenki paranoiás meg szarrá frusztrált. Egy átlag hollandhoz képest egy átlag magyar tiszta lelkibeteg.

Én úgy érzem, önsorsrontás ebben az országban élni. Geopolitikailag nem kedvező a helyzete, minden 50 évben valami jelentős idegen befolyás éri, nem tud négy-öt generáció úgy felnőni, hogy nincs trauma traumára halmozva. Azonkívül nincs nemzet, nem tudunk együtt megvalósítani semmit. Mi az, ami itt saját erőből és tudásból felépült az utóbbi időben? Hol van hazai ipar? Mi az, ami itt világszínvonalú?

Ti nem így látjátok? Egyszerűen nem értem sokszor, hogy miért döntenek úgy az emberek, hogy ezzel a hellyel és ezzel a nemzeti mítosszal (mi mindig megszívjuk, mindent elrontunk, "megbűnhődte már e nép..." stb.) kötik össze az életüket. Én ugyan nem akarom ebben az elmebajban felnevelni a gyerekeimet, hogy már a rajtkőnél kiveszem a lába alól a szőnyeget azzal, hogy egy vesztes helyen élő vesztes néphez tartozik, ami ezt is gondolja magáról.

2021. júl. 6. 13:45
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
35%
40: a kifutó évfolyamok még végigmehetnek, újakat már nem indíthatnak, vagyis elüldözték őket, mert ha a meglevők kifutnak, akkor vége itt a ceunak
2021. júl. 7. 13:29
 42/44 anonim ***** válasza:
A kommentjeid alapján nem vagy valami értelmes. Menj, nem fogsz hiányozni a segélyhálóról...
2021. júl. 7. 13:49
 43/44 anonim ***** válasza:
40%
41: A szabályozásban sehol nem lett említve a CEU. Érdekes módon a többi több tucat ikülföldi magánegyetem tudta teljesíteni a szabályokat. Csak az állítólagosan csúcsszuper CEU nem.
2021. júl. 7. 14:12
 44/44 anonim ***** válasza:

43:

Fudan:

[link]

[link]

CEU: jelölve sincs.

2021. júl. 7. 14:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!