Magyarország csak szerintem van olyan állapotban, hogy itt nem érdemes leélni egy életet?
Egyrészt ott a politika. Máshol már rég tombolnának az utcán az emberek a tizedéért annak, ami itt zajlik.
Másrészt a magas és nagyszámú adók, amik miatt nem éri meg tisztességesen vállalkozni. A közpénz pedig nem közfunkciókra megy el, és minden baromi hatékonytalanul működik.
Harmadrészt meg egyszerűen az emberek mentális állapota. Ez olyan, amit az ért igazán, aki már járt huzamosabb ideig normális országban, ahol az emberek képesek egymásra mosolyogni, képesek megszólítani egymást, nem mindenki paranoiás meg szarrá frusztrált. Egy átlag hollandhoz képest egy átlag magyar tiszta lelkibeteg.
Én úgy érzem, önsorsrontás ebben az országban élni. Geopolitikailag nem kedvező a helyzete, minden 50 évben valami jelentős idegen befolyás éri, nem tud négy-öt generáció úgy felnőni, hogy nincs trauma traumára halmozva. Azonkívül nincs nemzet, nem tudunk együtt megvalósítani semmit. Mi az, ami itt saját erőből és tudásból felépült az utóbbi időben? Hol van hazai ipar? Mi az, ami itt világszínvonalú?
Ti nem így látjátok? Egyszerűen nem értem sokszor, hogy miért döntenek úgy az emberek, hogy ezzel a hellyel és ezzel a nemzeti mítosszal (mi mindig megszívjuk, mindent elrontunk, "megbűnhődte már e nép..." stb.) kötik össze az életüket. Én ugyan nem akarom ebben az elmebajban felnevelni a gyerekeimet, hogy már a rajtkőnél kiveszem a lába alól a szőnyeget azzal, hogy egy vesztes helyen élő vesztes néphez tartozik, ami ezt is gondolja magáról.
"Szitkozódás, káromkodás, dudálás, agresszivitás, nulla tolerancia a másik ember iránt."
Akkor te Németországban jártál.
Állítólag a világ nagyon nagyon nagy része sz**abbul él mint mi. De persze a hasonlítási alap mindig az a kb 20% a a világnak akik tényleg jóléti fogyasztói társadalomban élik le az életüket.És ennek is a teteje.
Viszont ott van a világ másik "80%" a akik mellett még a mi nyugathoz képest szegényesnek tartott életmódunk is fényesen helytáll.
Tehát ha az egész világot vesszük számításba akkor bizony aki Magyarnak születik az akár szerencsésnek is érezhetné magát mert matematikailag jóval nagyobb volt arra az esély hogy rosszabb helyre szülessen.
#7 "Más országban nincs meghekkelve ezer módon a választási rendszer, hanem több száz éves kőbe vésett szabályok alapján zajlik. "
Ez ritka butaság volt
Németországban, ami felteszem neked az egyik bezzegország, pont most zárult le egy módosítás a választási törvényben -ahogy sok más országban is változtattak a törvényen az elmúlt évtizedekben:
"A túllógó és kompenzációs mandátumok rendszere a politikai folyamatokat elnézve könnyen alakulhatna úgy is, hogy akár 800 fős Bundestag létesülhetne a 2021-es szövetségi parlamenti választások után. Emiatt szükségessé vált egy választási reform, amely aztán 2020. november 19-én lépett életbe.
A CDU/CSU és SPD alkotta nagykoalíció megszavazta azt a törvényt, melyet a túllógó mandátumokat illetően a 2021-es választásokon kellene először alkalmazni. Ez kimondja, hogy minden tartományban három túllógó mandátumot nem kell kompenzálni, illetve azt is, hogy 2024 után az egyéni körzetek száma 299-ről 280-ra csökken. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!